Zobraziť přihlasovací formulár

Make-up, ktorý vám pridáva roky

  • Publikované:
Make-up, ktorý vám pridáva roky

Make-up, a tým myslíme líčenie celkovo, môže byť rovnako tak váš najlepší priateľ ako i najhorší nepriateľ. Nezáleží len na tom, aké produkty používate, ale predovšetkým na tom, ako ich používate. Líčením dávate okoliu najavo, že o seba dbáte, ukazujete, čo chcete zdôrazniť, maskujete, čo potrebujete potlačiť. Jedna z vecí, ktorú však nechce žiadna žena povedzme nad 17 rokov je, aby vyzerala staršie. Vybrali sme pre vás štyri najčastejšie príčiny toho, že vďaka make-upu vyzeráte na viac, ako vám v skutočnosti je.

Silná vrstva make-upu

Váš make-up by ideálne mal úplne splynúť s vašou tvárou, pleťou. Dávno sú doby (ale boli, boli), kedy ženy vymazávali kontúry tváre pomocou gitujúceho make-upu, ktorý uzatváral póry a tvoril nepriechodnú vrstvu medzi okolitým svetom a tvárou, ktorú potom bolo treba na novo vzniknutý podklad znovu namaľovať. Náš cieľ by mal byť predovšetkým to, aby make-up pôsobil prirodzene, ale zároveň aby maskoval nedokonalosti. Našťastie je takýchto produktov už na trhu celý rad, len je treba dať pozor na korektory a silne krycie make-upy. Ale aj toho dobrého sa dá dať moc silná vrstva - vždy kontrolujte nalíčenie zo vzdialenosti cca pol metra, čo je plus mínus najmenšia vzdialenosť, na ktorú si ľudí púšťate k telu.

Nesprávne aplikovaná maskara

Zdá sa to maličkosť, ale aj pri nanášaní maskary sa dajú robiť chyby. A to dosť zásadné. Jednou z nich, ktorá však pridáva na veku úplne najviac, je nerešpektovanie prirodzenej stavby mihalnice. Tá je pri korienkoch hrubá a smerom ku končeku sa zužuje. A úplne rovnako je potrebné nanášať maskaru - najsilnejšiu vrstvu ku korienkom, ku koncom už len pretiahnuť. Chcieť, aby boli mihalnice po celej dĺžke rovnako hrubé, je veľká chyba. Ich konce budú padať, maskara sa viac maže a dochádza k efektu „pavúčích nôh“.

Skúste zobrať kefku maskary a niekoľkokrát ňou prejsť mihalnice pri korienkoch zo strany na stranu nehľadiac na to, či si nafarbíte končeky. Ako druhú vrstvu aplikujte maskaru po celej dĺžke ale len tak, aby končeky získali farbu, nie vrstvu. Tak budete mať krásne definovaný tvar očí a mihalnice prirodzené.

Moc čierne linky

Aplikovať správne čiernu linku je aj podľa slov vizážistiek jedna z najťažších vecí, ktoré v rámci líčenia existuje. A poznáme to pravdepodobne všetky, akonáhle máme v pláne urobiť si nenápadnú tenkú linku, ruka ako naschvál kúsoček ujde a my skončíme neustálym dokreslovaním pri dymovom líčení. Ale aj zo zvyku niekedy nanášame trošku hrubšiu linku, než by pristalo nášmu vzhľadu. Už to všeobecne nám pridá pár rokov, ale existuje malý trik. Skúste namiesto sýto čiernej linky použiť tmavo slivkovú farbu. Tá má oveľa lichotivejší efekt na celkový vzhľad, potlačí napríklad aj
kruhy pod očami, ale pohľad zvýrazní úplne rovnako, ako čierna. Navyše v kombinácii s čiernou maskarou zvýrazní mihalnice oveľa rafinovanejšie.

Tmavý a hutný rúž.

Pri farbe rúžu narážame najčastejšie na výsledný efekt, ktorý by sa dal pomenovať ako staromódny. Rúž môže prevážiť dominanty tváre smerom nadol, čo zvýrazní spodnú čeľusť a tvár získa nežiaduci maskulínny vzhľad. Svieže farby rúžu, jemné odtiene a tie, ktoré sú určené presne pre váš
farebný typ, naopak môžu krásne podčiarknuť zvyšok tváre, bez toho, aby rušivo upútavali pozornosť. Tiež vrstva rúžu je podstatná. Ak sú farebné rúže vaše obľúbené, je vhodné navštíviť obchod, kde vám s výberom pomôžu. A to nielen farby, ale aj typu... perleť, lesk, alebo naopak sýta farba a mat, to všetko sú aspekty, ktoré je potrebné pri výbere rúžu na konkrétnu príležitosť zvážiť. A nebojte sa do kvalitného rúžu investovať, pomer je výhodný. Kvalitný rúž urobí oveľa lepšiu službu, dlhšie vydrží a v konečnom efekte vás vlastne o toľko viac stáť nebude.

Najčastejšie príčiny toho, že vďaka make-upu možno vyzerať nelichotivo a staršie, majú synergický efekt. Najhorší výsledok je tak samozrejme ten, kedy sa všetky neduhy líčenia spoja.

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

livia76 9. 3. 2016, 10:04
(Y)