končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY ÚŽASNÁ BÁBOVKA Z PEKÁRNIČKY... (105) 22.8.2024, 22:57 domáci celozrnný chlieb so semienkami (50) 13.9.2022, 17:38 Dlho-dlho hľadaný recept na šišky (178) 7.2.2022, 11:33 ŠUNKOVO - SYROVÉ ROŽKY (52) 2.5.2021, 8:29 Úúúplne jednoduchý a VELMI chutný chlebík. (37) 30.12.2020, 12:04 Jemnučké jogurtové žemle (51) 15.11.2020, 12:23 Perník z DP (2) 20.7.2020, 13:21 Perník (13) 20.7.2020, 13:21 Sladký mramorový chlebík (35) 20.7.2020, 13:14 Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-) (23) 3.6.2020, 16:34 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Hydratovaný kváskový chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Upravený hydratovaný chlieb od nelkafood.sk Pisem si mnozstvo surovin na chlebicek z cca 500g muky. Rozkvas: 125g raznej chlebovej, 125g vody, lyžica ražného kvásku. Cesto: 370g hladkej psenicnej ci spaldovej muky, 260g vody, cca 2 lyzicky soli, plnsia polievkova lyzica oleja :) , rasca POSTUP PRÍPRAVY postup: https://nelkafood.sk/kvaskovy-chlieb/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kysnutý pletenec/babka/ s medvedím cesnakom a sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 75 g masla, 230 ml mlieka, 21 g droždia, 375 g hladkej muky 00, 1 lyžička cukru, 1,5 ČL soli, 1 vajce, medvedí cesnak, olivový olej, hrsť sušených rajčiat, syr /parmezan, grana padano, gran moravia -čo chladnička dala/ POSTUP PRÍPRAVY Droždie posypať lyžičkou cukru a drevenou vareškou rozmiešať na kašičku, priliať polovicu mlieka izbovej teploty, zamiešať, prikryť utierkou a nechať vzísť kvások.Rozpustiť maslo, primiešať mlieko, vajce a vzniknutú zmes naliať do misy s múkou a soľou. Priliať aj kvások a vymiesiť hladké cesto. Nechať 20 minút odpočinúť.Zatiaľ si rozmixovať medvedi cesnak /asi 2 hrste/ s 2PL olivového oleja a sušenými paradajkami. Nakoniec pridať postrúhaný syr /množstvo podľa chute/.Cesto rozvaľkať na obdĺžnik, potrieť pripravenou zmesouv /može sa ešte posypať syrom/, stočiť do štrúdle a tú prekrojiť na polovicu, s tým ze koniec sa nedokrojí. Dve vzniknuté ćasti zapliesť a uložit do formy na chlebíček/vymazanej maslom a vysypanej strúhankou/rnCesta je celkom dosť, Ak máte formu 30cm dlhú tak to bude akurát a ak máte menšiu, môžete cesto rozdeliť ako ja.Nechať kusnúť asi 45-60minút.Piecť na 170C asi 40 minut. Tento chlieb je výborný podávať so syrom alebo len tak sám. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2020, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
TekvičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 15 ks: 130 g pyré z tekvice (najlepšie maslovej), 120 ml vlažného mlieka, 42 g roztopeného masla, 1 stredne veľké vajce, 50 g svetlohnedého cukru, 1/2 čl soli, 2 čl sušeného droždia (nepouži čerstvé droždie), 350 – 400 g hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Poznámka: 50 g hnedého cukru môžeš nahradiť 40 g bieleho. Žemličky nie sú príliš sladké, ale ak ich chceš mať sladké, pokojne pridaj ešte 30 g cukru. Tekvicu olúpaj, nakrájaj na plátky a prípadne odstráň všetky jadrá. Potom ju nakrájajte na malé kúsky. Kúsky tekvice umiestni na plech vyložený alobalom. Tekvicu naň poukladaj a potom všetko úplne zakry ďalšou vrstvou alobalu. Peč pri teplote 230˚C počas približne 30 - 40 minút, až kým sú kúsky jemné a ľahko sa dajú rozmiešať vidličkou. Vyber tekvicu z rúry a všetku ju rozmixuj na hladké pyré v mixéri. Tekvicu si môžeš pipraviť aj deň vopred. Čas pečenia závisí od zrelosti a veľkosti tekvice. Môžeš ju aj upariť, ale pečenie jej dodáva najlepšiu chuť. Do veľkej misy daj mlieko, roztopené maslo a 130 g tekvicového pyré. Pridaj aj vajce a dobre ho premiešaj s ostatnými surovinami. Teraz do misy pridaj cukor, soľ a sušené droždie a dobre premiešaj. POZOR! Teplota zmesi by nemala byť vyššia ako 40°C, inak sa kvasinky udusia a nebudú kvasiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šunkovo syrové pletienky...POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia, 150ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 250ml teplého mlieka, 40hg čerstvého droždia, šunka a strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Trošku z mlieka odoberieme, pridáme cukor a rozmrvíme v ňom droždie, necháme podkysnúť. Múku nasypeme do misky, vmiešame soľ, mlieko, podkysnuté droždie a začneme miesiť. Postupne prilievame olej a miesime, kým nie je cesto hladké a nelepivé. Prikryjeme a necháme na telom mieste kysnúť približne hodinu. potom ho na pomúčenej doske krátko premiesime a rozdelme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do šulca, ktorý narežeme na tri pramene /asi 2 cm od okraja cesto necháme vcelku/, na každý prameň položíme 1/2 plátku šunky a pramene zapletieme. Pletienky posypeme syrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme na 200°C, dozlatova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Plnené rožky...POTREBNÉ PRÍSADY 600g hladkej múky, 100ml oleja, 250g kyslej smotany, 200ml teplého mlieka, 1 kocka čerstvého droždia, 1⁄2 balík kypriaceho prášku, 1 ČL kryštálového cukru... vajce na potretie... semienka alebo hrubozrnná soľ na posypanie... na plnenie: šunka, syr, salám, čerstvý špenát alebo medvedí cesnak... POSTUP PRÍPRAVY V mlieku rozmiešame cukor a droždie, necháme vzísť kvások. Zmiešame kyslú smotanu a olej. Múku, soľ a kypriaci prášok zmiešame, pridáme kvások, smotanu s olejom. Premiesime a potom cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme do kruhu na 0,5 cm hrúbku a rozrežeme na 4 trojuholníky. Na každý poukladáme čo nám chutí /šunku syr, špenát a pod./, zvinieme od širšej časti k cípu a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Postupne si takto pripravíme všetky rožky. Potrieme vajíčkom,. posypeme semienkami alebo soľou a dáme piecť na 180°C, 15-20 minút. Necháme vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pivné rožky.POTREBNÉ PRÍSADY Recept som našla na internete. Má síce trošku zvláštne odmerané ingrediencie, ale výsledný produkt - rožky sú fantastické...oplatí sa vyskúšať: 3,5 šálky polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 šálka svetlého piva, 1ČL soli, 3/4 kocky droždia, 1 štamperlík oleja, na posypanie hrubozrnná soľ a celá rasca /ja som zrovna doma nemala a naši to tiež neľúbia, tak som nedala:) /. 1 šálka = 250ml POSTUP PRÍPRAVY Z trošky piva izbovej teploty a droždia urobíme kvások. Keď začne peniť, pridáme ho do cesta. Medzitým si dáme múku, soľ, žĺtok a zvyšok piva dáme do misky. Zalejeme kváskom a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na prikryté na teplom mieste kysnúť. Potom cesto rozdelíme na dve polovice, každú na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko a nakrájame na 6 dielikov - trojuholníkov. Každý zvinieme, prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme ešte cca 15-20 minút podkysnúť a potrieme bielkom, ktoré sme zmiešali s 1 PL mlieka. Posypeme rascou a soľou a dáme piecť na 200°C, 10 -15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.2.2018, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Lupačky...POTREBNÉ PRÍSADY 450g hladkej múky, 1⁄2 kocky droždia, 200ml vlažnej vody, 1PL sušeného mlieka, 1PL citrónovej šťavy, 1PL medu, 1 vanilkový cukor, 7PL oleja, 1 vajce, trocha celého maku... POSTUP PRÍPRAVY Do vody si dáme med a sušeného mlieko, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do múky pridáme žĺtok, šťavu z citróna, olej, vanilkový cukor a kvások. Vymiesime cesto najlepšie robotom, cesto sa musí miesiť dostatočne dlho, až kým nezačne hádzať bublinky. Potom si cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť aspoň 1 hodinku. Potom si ho rozdelíme na 12 bochníčkov, ktoré rozvaľkáme na placku, zvinieme ju do rohlíčka a prenesiem na plech /buď vymastíme alebo použijeme papier na pečenie/. Prikryjeme a necháme ešte 45 minút podkysnúť. Potom ich potrieme bielkom a posypeme celým makom. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Nivovo-eidamové kysnuté pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 600 g múka hladká špeciál, 1 PL soľ, 42 g droždie, 1 ČL cukor kryštálový, 150 ml mlieko vlažné, 200 ml smotana kyslá, 125 g maslo rozpustené.,1 ks vajce Náplň: 270 g syr Niva, 200 g syr Eidam, 50 g maslo rozpustené Na potretie: 1 ks vajce Na posypanie: sezam POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások. Keď máme kvások hotový, prisypeme múku, ktorú sme si preosiali a rozmiešali so soľou, prilejeme vlažné mlieko rozmiešané s kyslou smotanou a vajíčkom. Nakoniec pridáme vlažné rozpustené maslo. Dáme do stroja (alebo miešame ručne) a vypracujeme vláčne cesto. Vložíme ho do nádoby, ktorá sa nám dá dobre uzatvoriť. Ja som dala do kysky misky, ale nemusíte dať práve do ne,j len do takej, ktorú dobre uzatvoríte a dáme na 30 minút do chladničky. Ono veľmi nenakysne, ale sa nám krásne vyvaľká. Keď si cesto pekne rozvaľkáme, potrieme ho rozpusteným maslom a nastrúhanou Nivou. Teraz nastrúhame na to Eidam. Syr dobre rukami popritláčame, aby nám pri skladaní nepadal. Začíname skladať. Najprv po výške z ľava do stredu. Teraz z prava do stredu. No a ešte na polovicu. Teraz cesto po dĺžke jemne nakrojíme. No a pokračujeme v skladaní. Z hora do stredu a z dola do stredu a znova prekrojíme na obidvoch stranách. No a znova ešte preložíme a prekrojíme. A takto pripravené cesto vložíme do nádoby zatvoríme ju a dáme do chladničky na 20 minút. Toto zopakujeme 2 krát. Celý postup tak ako prvýkrát. Po druhom raze cesto vyberieme rozvaľkáme poskladáme, jemne narežeme, ale už ho nedávame do chladničky, ale len vyvaľkáme. Pokrájame ho na štvorčeky - tak nemáme žiaden odpad a nemusíme znovu vaľkať. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom a ukladáme na plech. Je tam Niva a tá je slaná, tak netreba na vrch soliť. Pečieme pri 200 stupňovej teplote do ružova. Každá si svoju rúru poznáte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Renata I. (Jayleen) ID 328527 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
kaiserkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka vlazneho, 250g hladkej muky, 125g polohrubej, 125g psenicnej chlebovej muky, 25g rozpusteneho masla, 15g soli, 10g cerstveho drozdia, 5g cukru.Pripravime kysnute cesto, rozdelime asi na 10-11 bochnikov umiestnime na plech nechame 10 min.kysnut. Tvoritkom vytlacime v bochnikoch dekor prevratime opacne a este 15 min nechame kysnut. Potom obratte naspat a potrite vajcom. Mozu sa posipat lanovim semienkom, mak,rasca alebo hrubozrnna sol. Pecieme na 220 stupnoch 10 minut. Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáce rožky...POTREBNÉ PRÍSADY a žemle :-) 1000 g hladkej múky, 300ml vlažného mlieka, 300ml teplej vody, 1 kocka droždia, 1PL soli, 1 KL kryštálového cukru... Na potretie: 1 vajíčko.... Na posypanie: sezam rasca, mak, hrubozrnná soľ... POSTUP PRÍPRAVY Receptík je z internetu a je skvelý, len pár postrehov k nemu pridám. / https://bonvivani.sk/recepty/rozky-a-zemle /. Najprv si pripravíme kvások. Vymiešame droždie s cukrom a 2 PL z odmeraného množstva vody a rozmiešame na kašičku a necháme na teplom mieste asi 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame múku so soľou, do ktorej pridáme kvások, olej a vlažné mlieko s vodou. Vypracujeme cesto najlepšie mixérom s hákmi a potom dopracujeme rukou, ktoré necháme zakryté asi hodinu kysnúť. Cesto by sme mali potom rozdeliť až na 32 kúskov, ale mne z toho po prvý krát vyšli moc maličké rožky aj žemle, tak potom som rozdelila na 24 častí. Bolo menej žemlí, ale nevadilo... Časť guliek necháme ďalej kysnúť, to budú žemle. Druhú časť spracujeme na rožky. Vyvaľkáme guľku a zvinieme rožok /žiadne experimenty som nerobila, rovnomerne som rozvaľkala a zvinula :-)/. Rožky aj žemle poukladáme na plech / ja som poukladala na papier na pečenie a odpadlo umývanie plechu/ a necháme ešte 15 až 30 minút kysnúť. Zatiaľ si rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Pred vložením do rúry potrieme každý kúsok rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať semienkami, alebo rascou. Žemle som dala piecť skôr, keďže dlhšie kysli, tak im stačilo oddychovať 15 minút. Pečiem na 220 stupňov asi 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >> |