
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
korpus čokoládový stredný ovál na telo + dve polgule na loptu,alebo stredná miska anticoro ,parížska šľahačka zo 7 dcl šľahačky + 40 dkg horkej čokolády, višňový frutafil na potieranie: 15-20 dkg masla + 5 lyžíc cukru práškového + korpus z dvoch vajíčok,alebo čisté orezky(nenaplnené)
POSTUP PŘÍPRAVY
nech vás nemýli to množstvo maslo v obrázkoch ja som s tým množstvom potierala 7 korpusov
![]() |
naplníme si korpus na telo...upečieme buď v streneveľkej forme ovál,alebo vyrežeme zo štvorca |
![]() |
potrieme zmesou z masla a korpusu |
![]() |
maslo vymiešame s cukrom |
![]() |
je dobré ak je maslo mäkké..ja prihrievam v mikrovlnke...našľaháme do peny |
![]() |
pridáme namrvený čerstvý korpus...vyšľaháme šľahačom úplne na jemno..môžeme aj ponorným mixérom...zmes musí byť jemná a bez hrudiek |
![]() |
takto to asi vyzerá...zmes nie je ani riedka ani prihustá,to by sa zle roztierala...je to skvelá vychytávka ,lebo povrch máme krásne hladký a všetka plnka vo vnútri sa uzavrie. Je to vhodné obzvlašť na letné mesiace a na ťažké poschodové torty...puding s maslom sa v teple zvykol povoliť a poťah sa bu´d orosil,alebo sa aj celá torta mohla posunúť. |
![]() |
no ale po´dme ku samotnej kačke...hlavu som robila z dvoch polgulí,ale dá sa aj v miske...prerežeme a naplníme...necháme zatuhnúť v chladničke |
![]() |
predok trošku zrežeme |
![]() |
natrieme našou zmesou a dáme chladiť |
![]() |
poťahovku rozvaľkáme na plát |
![]() |
prenesieme na telíčko, prebytok orežeme a žehličkou vyhladíme |
![]() |
podobne potiahneme aj hlavičku |
![]() |
hlavu priložíme k telu a vyrobíme nožičky a chochlíkna hlavu a chvost s krídlami |
![]() |
z oranžovej hmotu urobíme takéto niečo na zobák |
![]() |
miesto kde bude zobák navlhčíme vodou a pritlačíme budúci zobák |
![]() |
spodok podložíme skrčenou stretch foliou a asi v strede prerežeme a otvoríme zobáčik |
![]() |
doformujeme,prilepíme vlásky a mašličku a máme hotovo |