Recept na najlepší slivkový lekvár pečený v rúre! Rýchly a bez miešania.
- Autor: Lenka Ch. (LenkaCh)
- Publikované:

Úžasná vôňa, nádherná farba a predovšetkým výrazná a osviežujúca mierne korenistá chuť. Tento domáci lekvár si zamilujete! Uvidíte, že iný už chcieť nebudete. Je proste luxusný! A čo je ešte lepšie, jeho príprava je úplne jednoduchá a rýchla.
Či už ho dáte do buchiet, knedlí, na koláče alebo ho napríklad namažete ráno na čerstvé pečivo, pochutnáte si! Zabudnite na časté mýty o tom, ako je ťažké lekvár doma uvariť. Možno ste tiež počuli všetky tie rozprávky o tom, ako musíte stáť celé hodiny pri sporáku a slivky v hrnci stále miešať, aby sa nepripálili. My vám ale poradíme, ako vynikajúci lekvár „uvariť“ rýchlo, takmer bez práce a hlavne bez jediného premiešania. Musíte mať len k dispozícii rúru.
Slivkový lekvár z rúry bez miešania
Suroviny:
- 2 kg sliviek
- 2 lyžice octu
- 50 dkg cukru
- 1/2 káv. lyžičky mletej škorice
- 3 rozdrvené klinčeky
- 4 pol. lyžice rumu
Postup
1. Slivky umyjeme, vykôstkujeme a dáme do pekáča.
2. Pokvapkáme ich cik cak octom a dáme piecť na 250 stupňov. Počas pečenia ani raz nemiešame. Pečieme 20-25 minút.
3. Po uvedenej dobe na slivky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme piecť na 15 minút.
4. Potom opäť povrch posypeme 25 dkg cukru a šup znovu na ďalších 15 minút do rúry.
Poznámka:
Ak sa vám zdá, že slivky sú po upečení príliš vodnaté, nechajte ich ešte 10-15 minút piecť.
5. Po upečení pridajte rum, škoricu a rozdrvené klinčeky. Zamiešajte a ponorným mixérom rozmixujte do požadovanej konzistencie (ako kto má rád).
6. Hotový lekvár potom naplňte do starostlivo vymytých pohárov a otočíme hore dnom. Ja som poháre dala ešte do froté uteráka, aby boli dlhšie v teple.
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Chcete naozaj zmazať článok?
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia