
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY |
ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | Ako správne uvariť cestoviny[7.9.2009] ![]() Cestoviny sú nielen chutné, ale i zdravé - ako vyvážená kombinácia bielkovín a uhľohydrátov sú ľahko straviteľné, sú chudobné na soli a v surovom stave obsahujú na 100 g len asi 360 kalórií. 1. Pre 4 osoby prevaríme vo veľkom hrnci najmenej 2 l vody, prikryté pokrievkou, aby sme šetrili energiou. 2. Do vriacej vody vložíme 400 g cestovín (špagety, postupne ako mäknú, necháme do vody vkĺznuť). Opatrne zamiešame, aby sa neprilepili. Osolíme, nalejeme trochu oleja a po spenení stiahneme teplotu. 3. Voda by mala len mierne bublať, neprikrývame. Cestoviny do polievky varíme asi 6 minút, špagety asi 10. 4. Ku koncu varenia niekoľko kúskov vyberieme a ochutnáme. Mali by byť mäkké, ale nie lepiť sa na zuby a nemala by v nich byť cítiť múka. potom sú správne uvarené, al dente, ako hovoria Taliani - "pod zub", povedaly by sme. 5. Cestoviny spolu s vodou scedíme. Niekoľko sekúnd ich oplachujeme teplou vodou a necháme odkvapkať. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. 6. Ešte pariace ich upravujeme na taniere, podľa chuti môžeme pokvapkať olejom alebo rozpusteným, prípadne dohneda vypečeným maslom. S tukom môžeme rozohriať i koreniace prísady podľa chuti. P.S. AK váš žalúdok práve štrajkuje alebo ste sa rozhodli pre jeden deň miernosti v strave, najedzte sa cestovín dosýtosti. Premiešajte ich so zastudena lisovaným olejom, nezohrievajte ho. Posypte ich čerstvo nasekanými bylinkami, parmezánom, prelejte sójovou omáčkou, kúskami paradajok. Rovnako dobre vám poslúži i vo vývare obarená cibuľa alebo akákoľvek varená zelenina. Strúhané jablko, šťava z citrusových plodov a med ako sladidlá. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |