Monika G. (elinkaa) ID 17643 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 568 návštěvníkov)
Kuracinka zapekaná so zemiakmi
[ recept č. 1722 zo dňa 5.7.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kuracie prsíčka, 200 g tvrdého syra, 100 g údeného syra, asi 5-6 väčších zemiakov, 1 smotanu-33%, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, čierne korenie, zmes korenia na pečené kura, petržlenovú vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Kuracie prsíčka pokrájame na malé kocky a ochutíme soľou, čiernym korením a zmesou korenia. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Syry postrúhame a zmiešame s prelisovaným cesnakom a smotanou, ochutíme soľou. Pekáč vymastíme, dáme naň vrstvu nakrájaných zemiakov, osolíme, potom dáme nakrájanú kuracinku, ktorú potrieme syrovou masou. Poslednou vrstvou sú zemiaky, ktoré osolíme a narežeme na nich tenké plátky masla. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov. Pri podávaní jedlo posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňatou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Najprv si pripravíme zemiačky, ktoré nakrájame na kolieska. |
|
Kuracinku si nakrájame na kocky, osolíme, ochutíme čiernym korením a zmesou korenia Pečené kura. |
|
Tvrdý a údený syr si nastrúhame, zmiešame ho s prelisovaným cesnakom, smotanou a osolíme. |
|
A začíname vrstviť. Na vymastený pekáč si rozložíme zemiačky, ktoré osolíme. |
|
Na zemiačky rozložíme pripravenú kuracinku. |
|
Na kuracinku rozotrieme syrovú zmes |
|
a opäť všetko prikryjeme zemiačkami a navrch naukladáme tenké plátky masla. |
|
Prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov. Po pol hodinke odkryjeme a necháme ešte zapiecť asi 10-20 minút. |
|
uala, tu je výsledok, prajem dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 91 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Darina S. (daduskas) ID 93736 (17.7.2010, 12:19) |
No práve sme dopapali, je to vynikajúce nabudúce spravím z väčšej dávky aby zostalo aj na večeru |
ODPOVEDAŤ |
Kamila O. (brblos) ID 135190 (29.6.2010, 22:26) |
no tak dnes sme mali na obed. a bolo to výborné, a ked začal ten údený syr rozvoniavať moje chuťové poháriky plesali od rozkoše. ale urobila som hlúposť že som dala dve smotany, lebo jedna sa mi videla málo a bolo tam veľa tekutiny, ale chuťovo výborné |
ODPOVEDAŤ |
Michaela P. (michaelapillarova) ID 69722 (24.6.2010, 14:32) |
Prave som to dala do rury, tak som zvedava ake to bude, uz sa nemozem dockat |
ODPOVEDAŤ |
zuzana v. (mamataja) ID 61720, mimibazar.sk/mamataja (4.6.2010, 11:44) |
Tak ja som to spravila dnes, tiež som predvarila zemiaky a dokonca som si opiekla aj mäsko, nedala som cesnak, ktosi zjedol ...a syr som poukladala nakrájaný, bo som nemala v celku a miesto korenia na kura som dala grilovacie...Výsledok??????Suprovééééééééé,božskéééééééé...neviem,či mi niečo ostane Deti práve pučia...Skvelý recept, klobúk dole Určite som to nerobila posledný raz |
ODPOVEDAŤ |
| Martina F. (mata3636) ID 133276 (11.4.2010, 12:47) |
dnes sme mali na obed, bolo to vynikajúce!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia Š. (siskas) ID 17923, mimibazar.sk/siskas (8.3.2010, 13:26) |
Ďakujem za inšpiráciu Bolo to výborné Uvidím, čo na to povie večer mužíček Tiež som si zemiačky predvarila a vydarilo sa to |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (keiko19) ID 83866, mimibazar.sk/keiko19 (29.1.2010, 20:56) |
Výborný receptík akurát som mala tvrdšie polosurové zemiačiky tak som piekla ovela dlhšie ako je napísané... |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (evula1111) ID 10750 (6.1.2010, 9:34) |
Veľmi dobrý a najmä rýchly obedík - namiesto masla som navrch nakrájala tenké plátky slaninky - bolo to výbornééé - jednoznačne odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (6.12.2009, 17:00) |
Už nemáme a budeme musieť urobiť zas ,je to tam mňamkové a tak jednoduché,odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (5.12.2009, 20:43) |
Monika je to úžasná mňamka , famózna a ako syn povedal že je to "nebíčko v papulke" |
ODPOVEDAŤ |
| Mária T. (MT Decor) ID 41811, mimibazar.sk/MTDecor (27.11.2009, 12:41) |
no bolo to vynikajuce, dnes robime zase a zase sa veľmi tešíme, fakt super mňaka |
ODPOVEDAŤ |
| Eva K. (stanča) ID 20275, mimibazar.sk/stanca (2.10.2009, 20:01) |
spapalo sa len som dala kyslusmotanu a trochu sa zgrcla nabuduce skusim smotanu na slahanie a bude lepsie |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana K. (lasitana) ID 50233, mimibazar.sk/lasitana (4.9.2009, 12:36) |
tak už to mám v rúre a začína to rozvoniavať velmi sa na to tešíím!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana K. (lasitana) ID 50233, mimibazar.sk/lasitana (8.9.2009, 13:24) |
bolo to úplne úúúúúúúúžasnééééééé!! aj mojmu prckovi ktorý stále vymýšľa to velmi chutilo...dakujemeeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (4.7.2009, 22:41) |
Moni, ďakujem super chutny a jednoduchy receptik |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava R. (mamicka1a1) ID 25315, mimibazar.sk/mamicka1a1 (26.4.2009, 18:15) |
Tak toto super papaníčko je naozaj papaníčko s veľkým "P" , niečo tak famózne som snáď ešte v živote nejedla ani ja ani moja rodinka (teda podľa ich vylízaných tanierov po obede-inak sú riadne prieberčivý) . Jediné čo som v recepte poriešila ja bolo mierne predvarenie zemiakov a na čo by som možno upozornila ostatné "kuchárôčky", zemiaky ani mäsko nesoľte priveľmi lebo syr je sám o sebe slaný a pri premiešaní všetkých chutí by ste to mohli mať presolené. Inak fantázia , a ďakujeme za super receptík . |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika G. (elinkaa) ID 17643 (27.4.2009, 10:07) |
Ahoj, som rada, že vám chutilo, u nás tiež taniere ostanú ako vylízané. Pekný deň praje Monika |
ODPOVEDAŤ |
| Ivica L. (Ellit) ID 89178 (26.3.2009, 16:43) |
Len som si po precitani komentarov zemiaciky predvarila a boli uzasne, vobec nerozvarene, masko krasne krehke |
ODPOVEDAŤ |
| Ivica L. (Ellit) ID 89178 (26.3.2009, 16:42) |
Včera som skusila tento zaujimavy recept a vyjadrenie mojho manzela bolo....FAMOOOOOZNE!!!! Moc moc dakujem za takyto super recept..... |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela L. (macena78) ID 35438, mimibazar.sk/macena78 (3.3.2009, 13:41) |
mnaaaaaaaam doma som nemala smotanu, tak som miesto nej pouzila tatarsku onmacku a mozem tiez odporucit |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 91 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |