
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Anna O. (bubu01) ID 56118 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Vanilkovo-čokoládová torta s ovocím[ recept č. 10092 zo dňa 6.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec,5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice horúcej vody, 3 lyžice postrúhanej mliečnej čokolády, 1 lyžička prášku do pečiva Vanilkový krém: 4 žĺtka, 7dl mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 lyžica hrubej múky, 2 vanilkové cukry, 250g masla, 150g práškového cukru, 2 lyžice rumu +++++ tuk na vymastenie formy, 100g postrúhanej mliečnej čokolády, šlahačka a ovocie POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, vmiešame postrúhanú čokoládu a vmiešame sneh z bielkov. Pečieme vo vymastenej tortovej forme pri teplote 180 stupňov asi 25 - 30 minút. V mlieku rozšľaháme vanilku, pudinga múku. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding.Necháme vychladnúťa občas premiešame. Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame puding a po kvapkách rum, potom vmiešame čokoládu. Upečený korpus rozrežeme, jednu stranu natrieme ovocným lekvárom a druhú polovicou krému. Druhou polovicou krému natrieme celú tortu, čokoládou obsypeme boky a na vrch naložíme ovocie podľa vlastného výberu a dozdobíme šľahačkou. Dobrú chuť. |