Martina M. (mmj) ID 19672 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
[ recept č. 10186 zo dňa 10.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600g jelenieho (srnčieho) stehna, 2 PL oleja, kúsok zeleru, petržlenu a mrkvy, korenie na divinu, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká borievok, 1 bobkový list, 1 dl červeného vína, brusnice, soľ, ½ kocky bujónu
POSTUP PRÍPRAVY
Stehno opláchneme, očistíme od blán, pokoreníme korením na divinu, posolíme. Na tuku opražíme mäso z každej strany a potom ho dáme do tlakového hrnca. Pridáme koreňovu zeleninou, koreniny, bobkový list, bujón, víno a podlejeme asi 2,5 dcl vody a dusíme 30-35 min. Mäkké mäso vyberieme dáme do pekáča. Šťavu aj so zeleninou rozmixujeme pridáme brusnice, povaríme . Šťavu nalejeme na mäso a dáme ho zapiecť. Podávame so zemiakovými knedličkami alebo knedľou, prípadne zemiakmi.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
mäso okoreníme korením na divinu |
![]() |
opečieme na rozpálenom oleji |
![]() |
dáme do tlakového hrnca pridáme zeleninu, koreniny, bobkový list |
![]() |
podlejeme vodou, pridáme víno, bujón a dáme dusiť |
![]() |
potom mäso vyberieme šťavu so zeleninou rozmixujeme |
![]() |
pridáme asi 2 čl brusníc a povaríme |
![]() |
dáme mäso do pekáča a zelejeme omáčkou a dáme do rúry zapiecť |
![]() |
po upečení môžeme do omáčky ešte zamiešať 1 čl masla bude mať lahodnejšiu chuť |
![]() |
unaríme zemiakové knedle ja robievam ako v nemecku vo vnútri s kockami toustu |
![]() |
podávame so zemiakovými knedličkami, kroketami a brusnicami |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
JANA T. (RIT) ID 862 (21.12.2014, 19:35) |
dnes som robila, skúšam stále niečo nové, keďže otec je poľovník, máme veľa diviny, bolo fakt vynikajúce, ďakujeme za tip....... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea D. (Andela) ID 7275, mimibazar.sk/andela (4.11.2014, 15:37) |
Výborné, ja som pridala ešte trochu smotany a nič som tým nepokazila, máme doma poľovníkov, takže budeme robiť častejšie, určite odporúčam vyskúšať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva B. (Eva B.) ID 7484, mimibazar.sk/evinaaa (2.1.2013, 14:42) |
robila som receptík je fantasticky, len toho dusenia 30-35 min. sa mi zdalo malo, robila som dlhšie hodku ale aj tak to bolo málo asi zaleží od konkretneho maska..ale omáčka mnamy všetci sa oblizovali ja som podavala s kroketami a knedlou kupovanou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva B. (Eva B.) ID 7484, mimibazar.sk/evinaaa (31.12.2012, 15:36) |
ako dlho to zapekate? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
michaela č. (miníček) ID 64010 (20.11.2011, 22:49) |
Dnes sme mali na obed-výýýýýborné,odporúčam vyskúšať.Knedlu sme ale mali klasickú,no nabudúce skúsim aj tieto zemiakové.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jozo V. (jogy) ID 63727 (6.4.2011, 10:36) |
úúúúžasný receptík ,všetkým veeeeľmi chutilo ,moje dieťatko by to jedlo od rána do večera S U P E R a Ď A K U J E M za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (22.1.2011, 15:44) |
dnes som to urobila... bolo to vynikajuce... mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (27.1.2011, 19:04) |
som rada e chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava C. (stanusa) ID 17082, mimibazar.sk/stanusa (21.5.2010, 11:06) |
Maťka a ako robíš tie zemiakové knedle???? Daj prosím nejaký návod. Dík Inak my divinu môžme asi na všetky spôsoby, ked je fajnovo pripravená tak je to skutočná delikatesa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana N. (sheina1) ID 71534 (10.1.2010, 11:25) |
ja to robim presne takisto, len dam viac vinka(aj tak to vyprcha a zostane lahodna chut) a do rozmixovanej zeleniny dam ovela viac brusnic, asi pol sklicka a tiez slahackovu smotanu a uz nezapekam. vznikne z toho taka jemne ruzova omacka so zaujimavou chutou. masko vlozim do omacky, tak na hodinku-dve, nech sa chute a vone zmiesaju. chuti to fakt delikatesne, robila som to naposledy na silvestra ako sviatocnu veceru a malo to uspech. dnes varim na obed znova.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dagmar N. (Daja99) ID 44938 (1.11.2009, 14:43) |
Prave sme dojedli ..toto jedlo je excelentné, super, výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dagmar N. (Daja99) ID 44938 (1.11.2009, 13:26) |
Prave sa mi tento receptik dusi v tlakovom hrnci...dam vediet, ako to chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katka P. (Kajatka) ID 71419 (21.1.2009, 18:07) |
Ahoj Maťka, tak teda gratulujem, vyzerá to super už aj si to tlačím a Juro st. sa bude určite oblizovať kedy ideš vydať nejakú kuchársku knižku? majte sa krásne, pa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |