
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Katarina D. (kacenka78) ID 10237 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KÁVOVÝ PERNÍK z domácej pekárničky[ recept č. 10241 zo dňa 13.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 220 ml SILNEJ studenej kávy, 220 ml mlieka, 2 PL rozpusteného medu ( v prípade potreby na 20-30 s do mikrovlnky), 200 ml oleja, 2 celé rozšľahané vajíčka, 450 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do perníkov, 20-25 dkg cukru, 3 PL kakaa a hrozienka POSTUP PRÍPRAVY všetko vložíme do pekárničky v poradí, v akom je to napísané. Ja mám pekáreň na 900 g chlieb, preto som upravila z obavy, že cesto vytečie z nádobky, recept a znížila dávky o 1/4, ale nabudúce to spravám určite z plnej dávky, bolo ešte dosť miesta v nádobe... (toto je recept na plnú dávku) - najprv zvolíte program RÝCHLY alebo CESTO a necháte 10-15 minút vymiešať cesto, potom zastavíte tlačidlom ŠTART/STOP, vyberiete hnetacie háky a zapnete režim PEČENIE... perníček je naozaj skvelý dezertík !!! ospravedlňujem sa za foto, kde ostal len kúsoček perníčka, ale neskoro som si uvedomila, že sa chcem s Vami podeliť o tento skvelý receptík...:-) |
![]() | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (10.1.2010, 17:24) |
Katka, pernicek som dnes piekla a je mnam ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (10.1.2010, 21:46) |
Katka, este som zabudla spomenut, ze pernicek sa mi v strede popraskal, niekedy sa mi to stava, neviem, cim to je..neurobilo sa to aj tebe niekedy? ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (28.12.2009, 20:36) |
Katka, tvoj pernicek vyzera zaujimavo ![]() My mame sice najradsej pernicek na plechu s lekvarom a cokopolevou, ale toto by som rada vyskusala ako obmenu...kedze sa prave zoznamujem s nasou novou DP, chcem sa opytat, ako dlho si pernik piekla? Ja mozem na mojej DP nastavit pecenie max. na hodinu, potom jedine vybrat, nechat vychladnut a opät dat piect...trochu neprakticke, ale hadam ta hodina bude aj stacit ? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (28.12.2009, 21:12) |
Gabi, ak mozem odpoviem...pri tychto typoch kolacikoch vacsinou hodina staci ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (29.12.2009, 20:29) | |
Zuzi, dakujem za radu ![]() Ked budem piect, vykusam to takto, ako pises... v navode je sice uvedene, ze dalsie dopecenie je mozne az potom, ked vychladne pekaren...este som to sice neskusala, tak neviem...len sa bojim, aby mi tou pauzou kolacik nesplasol...ale to sa väcsinou stava na zac. pecenia, aj v rure, mam pravdu ? ![]() Ja mam DP nieco ako Bifinett z Lidlu, ale je to zn. Silver Chrest ... |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (22.3.2009, 15:14) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina C. (Kati51) ID 26740 (13.1.2009, 11:39) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |