Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Ovocné rezy so želatínou
[ recept č. 10381 zo dňa 17.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
PIŠKOTA: **6 žĺtok, **6 PL práškového cukru, **6 PL polohrubej múky, **1 prášok do pečiva. KRÉM: **2 kyslé smotany, **2 šľahačky, **1 stužovač šľahačky, **1 vanilkový cukor, **3 PL práškového cukru. ŽELATÍNA: **1 Zlatý klas, ** 1 bal. práškového džúsu, **5 PL kryštálového cukru a ovocie podľa vlastného výberu.
POSTUP PRÍPRAVY
nižšie
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, |
![]() |
vyšľaháme si 6 bielok na tuhý sneh, |
![]() |
pridáme k žĺtkom, |
![]() |
a taktiež si tam šupneme polohrubú múku, do ktorej sme primiešali prdopeč. |
![]() |
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu /alebo použijeme mastný papier na pečenie/. Piekla som to na 180 stupňoch a koľko minút - aj keď ma zabijete nenapíšem. Furt zabudnem ://. Ale myslím, že problémy s tým nebudú :o)). |
![]() |
Upečenú piškotu necháme vychladnúť a pustíme sa do želatíny... |
![]() |
Rozrobíte si už buď želatínu kúpenú podľa návodu - ja som kupovala na poslednú chvíľu a mali už len číru, takže som si zliala šťávu z ovocia, ktoré som použila v koláči, teda marhuľovú a jahodovú šťávu som zliala dokopy, a čo ostalo do 1/2 litra, doliala som vodu. |
![]() |
t.j. uvaríme si 1/2 l vody alebo štávy z ovocia, do ktorej sme primiešali 1 Zlatý klas, 1 bal.práškového džúsu /ja som použila Tropic tang a bola to dobrá voľba/ a 5 PL kryštálového cukru. Oslaďte si to až nakoniec, pretože ak použíjete šťavu z ovocia, môže byť, že sladiť už nebude nutné! |
![]() |
Za stáleho miešana necháme zovrieť a občasným miešaním ochladíme. Medzitým si urobíme krém.... |
![]() |
Kupila som si tieto šľahačky, nevšimla som si, že sú bez cukru, ale veď dosladila som si ich, vyšľahala som ich, pridala aj 1 stužovač šľahačky pre istotu.... |
![]() |
mala som doma tieto dve kyslé smotany, a i keď sa písalo v recepte, že Rajo smotany, koláč bol vynikajúci aj týmito - takže pridala som ich k vyšľahaným šľahačkám, |
![]() |
kde som pridala aj 1 vanilkový cukor a 3 PL práškového cukru. Nie je vidieť... biela bola belšia :o)) |
![]() |
Na vychladnutý korpus rozotrieme krém... |
![]() |
na to poukladáme ľubovoľné ovocie.... |
![]() |
rozlejeme vychladnutú želatínu a šup s ním do chladu. Koláčik robíme deň vopred alebo aspoň niekoľko hodín pred podávaním, aby krém vsiakol do cesta a želatína dobre stuhla. Tá moja stuhla behom hodiny, no ale čo môžem degustovať, keď som ho zase piekla v noci..... |
![]() |
nooo, detailistka ako Aďka27 so mňa nebude... :o))) |
![]() |
Takmer žiadna námaha a zložitosť. Ako odomňa - rýchlosť a jednoduchosť :o)). |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (14.9.2009, 20:24) |
Tak tento aj my neskutočne milujeme, najradšej s mandarínkami, len bacha na tú želatínu, raz som si poriadne obarila ruku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.9.2009, 7:44) |
zatial sa mi to nestalo, no zase tú želatinu niiiikdy neurobim rovnú, hladkú, ako moja mamka alebo iné žienky, minule urobila tak rovnučkú ako stôl, a ja furt hrboľatú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.1.2009, 19:32) |
Tak tento koláčik ľúbime aj my, deti ho majú najradšej z kiwi sirupu, lebo ho vtedy môžu volať Žabí sliz To ich napadlo, keď sme fungovali na Majstrovi N A čo to vidím? Tu nepotrebuješ detail, ten koláčik a postup je úžasný aj bez neho  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (23.1.2009, 13:34) |
mňam, s kiwi je tiež dobrý, proste všetko ovocie je na tom super! A ten detail , som to chcela skúsiť, ale to by som asi o nervy prišla, kým by som si foťak nastavila riadne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.1.2009, 15:23) |
Ahoj Maťka, máš pravdu, ten koláčik chutí s akoukoľvek želatínou, či ovocím. Je to vynikajúci osviežujúci zákusok Dúfam, že si sa nenahnevala, ja som sa nesmiala z tej foto, ale z toho, čo si pri nej mala napísané Potešilo ma to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (24.1.2009, 22:39) |
Ahoooj Aďka. Samozrejme že žiaden hnev, nebol dôvod .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena K. (Camomille) ID 66810 (22.1.2009, 11:01) |
Vyborny kolacik, ako sa u nas hovori, taky mokry Druhu variaciu mam, ze na cesto dam uvareny puding zo Zlateho klasu, na to ovocie a zelatinu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.1.2009, 19:23) |
Noo, Alenka, aj to môže byť . Inak ani som nevedela, že takýto koláč letí pod názvom "tangovka", alebo tango koláč, hlavne na českom MMB. Ale je fakt super. Ak pečiem, väčšinou koláč ochutnám, dám 2, 3 kúsky a dosť, ale toho som sa taaaaak napráskala , až mám zlé svedomie, teda moje telo . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |