končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Miriam D. (Tili) ID 6544 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Pečené kura pre začiatočníkov.[ recept č. 10421 zo dňa 19.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2-3 ks kuracie prsia bez kosti, 1-2 ks kuracie stehná, olej, grilovacie korenie Kotányi (môžete dať aj iné napr. Provensálske), sójová omáčka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia rozdelíme na 3 časti a jemne vyklepeme, stehná rozdelíme v kĺbe. Na spodok malej okrúhlej misy z jenského skla nalejeme trochu oleja, posypeme grilovacím korením, soľou a pokvapkáme sójovou omáčkou. Kuracie prsia a stehná postupne poriadne namáčame v tejto zmesi a ukladáme tak aby spodok tvorili kuracie prsia a na vrchu boli stehná s kožou. Stehná ešte jemne posypeme grilovacím korením a osolíme. Podlejeme 1 dcl vody, prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 220-230 stupňov. Zapneme minútky na 45 minút a ideme preč, kurča si nevšímame. Po zazvonení vyberieme a kúsky len polejeme šťavou (nepodlievame vodou!). Znovu priklopíme a šupneme do rúry na ďalších 20 minút (kto chce môže si ho pripiecť odokryté). Dlho som hľadala spôsob ako sa dopracovať k dobrému kuriatku bez námahy a takto pripravené mäsko je naozaj mäkké, šťavnaté, jemné, výborne chutí a bez veľkej námahy. |
Janka H. (jankahr) ID 214951 (7.11.2011, 14:31) | |
dnes idem skúsiť | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lucia v. (lila25) ID 42175 (17.5.2009, 9:31) | |
Určite vyskúšam. Lucka | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |