
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Alena M. (Alinka) ID 18244 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jogurtové dolky pre zamilovaných[ recept č. 10478 zo dňa 21.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Obľúbila som si veľmi robenie doliek. Ale namiesto klasických s kváskom som si zvykla robievať ich z acidofilného mlieka, resp. z jogurtu. Pomer by sa mal zachovať, záleží už len od toho, čo máte doma. No a dnes som si pripravila dolky nie so slivkovým lekvárom, ktorým zliepam dolky, ale spravila som výborný čučoriedkový krém, ktorým som dolky obliala. Čo budete potrebovať: 1l acidofilného mlieka (resp. v rovnakom množstve biely jogurt), 4 vajíčka, malá lyžička soli, 3 PL kryštálového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 400g polohrubej múky, olej na vysmážanie na krém: 1 čučoriedkový kompót, 1 šľahačková smotana, solamyl, podľa potreby cukor, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dajte acidofilné mlieko, žĺtka z vajíčok, cukor, sódu bikarbónu, soľ a múku. Dobre premiešajte, aby ste nemali hrudky. Zvlášť si vyšľahajte na penu bielka a zľahka ich vmiešajte do cesta. Nechajte asi 15 minút stáť, nech trošku cesto zvláčnie. Na panvici na dolky vyprážajte postupne malé dolky. Budú krásne nadýchané. Čučoriedkový kompót aj so šťavou dajte na sporák zovrieť. V šľahačkovej smotane rozmiešajte asi 2 PL solamylu a prilejte do kompótu. Podľa potreby oslaďte cukrom. Ak by ste mali riedky, pridajte ešte v troche mlieka rozmiešaný solamyl. Dolky naservírujte na tanier, polejte krémom a ozdobte šľahačkou v spreji. Váš drahý sa bude oblizovať |
![]() | Katarína D. (PetraPA) ID 90945 (20.1.2010, 18:15) |
Vyskúšala som tieto dolky, boli veľmi mäkké a pekné na pohľad. Ale ja by som nabudúce pridala viac múky, lebo boli z vnútra také bľadzgavé veľmi už mäkké, také zdusené cesto. Myslím, že je to tým že to bolo z acidofilného mlieka, ktoré zjemňuje cesto a ešte tam ide aj sneh, no a dosť málo múky na to množstvo. No a v ceste dosť cítiť tú sódu bikarbónu, ja by som použila droždie. Mám to´tak odskúšané, že s drožím sú dolky lepšie podľa mňa. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |