Radoslava M. (Radinka) ID 16100 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Zapekaný Pangasius s paradajkou a paprikou
[ recept č. 10501 zo dňa 21.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
ryby Pangasius - podľa potreby, paradajky, papriky, cesnak, polohrubá múka, koreniny - záleží len od vás,čo dáte, dala som tam bazalku,rascu mletú, sladkú papriku mletú, trochu kari korenia. Môžeme dať aj kúsky oravskej slaniny,ale nemusíte. Na záver tvrdý postrúhaný syr a kúsok masla.
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept je časovo nenáročný a môžete ho robiť aj z kuraciny alebo bravčoviny.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Nachystáme si ryby. Veľmi som si ich obľúbila,pretože v nich nenájdete kostičky,ktoré mi dosť vadili pri konzumácii rýb. Osolíme si ich. Tento recept robievam tiež z kuracieho alebo bravčového mäsa. Postup je taký istý. |
![]() |
Prichystáme si pekáč,v ktorom budeme rybky zapekať a vymastíme si ho trochou oleja. |
![]() |
Nachystáme si polohrubú múku,koreniny - dala som tie,ktoré sú na obrázku. |
![]() |
Zmiešame si v miske múku s koreninami a obalíme v nich posolené ryby. |
![]() |
Uložíme si ich do vymasteného pekáča. |
![]() |
Na vrch si nakrájame cesnak a môžeme poukladať kúsky oravskej slaniny, ale nemusíte. |
![]() |
Tu je pokrájaný cesnak. Množstvo záleží len od vás, zvyčajne dám tak tri strúčiky. |
![]() |
Pripravíme si paradajky a papriky a nakrájame si ich. Papriky na prúžky a paradajky na mesiačiky. Môžete pridať aj pór, ten som teraz nemala. |
![]() |
Poukladáme ich na rybky. Trochu to posolíme. |
![]() |
Prikryjeme pekáč alobalom,dávam dve vrstvy lesklým povrchom dovnútra a dáme do rúry tak zhruba na jednu hodinu. Ryby nemusia byť dlho v rúre,ale ak to budete robiť z mäsa,určite to nechajte dlhšie. |
![]() |
Takto to vyzerá po odstránení alobalu. |
![]() |
Nastrúhame si tvrdý syr- eidam alebo goudu, už aký máte radi,dáme ho na upečené ryby a pekáč vložíme naspäť do rúry a necháme zapiecť. Ešte tak zhruba pol hodiny,uvidíme podľa syra. |
![]() |
A tu už je hotové jedlo,nachystané na konzumáciu. Prílohu som robila zemiaky,ale kľudne môžete urobiť k tomu ryžu. Je to veľmi chutné.
DOBRÚ CHUŤ. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Simona O. (Sim) ID 6805 (2.9.2009, 13:27) |
vyskúšala som aj ja.. a všetkým veľmi chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.1.2009, 22:49) |
Vyskúšala som dobručké len som nemala čerstvú paradajku a papriku tak som dala lečo a perfektnú chuť tam urobí ten cesnak takto sa mi to podarilo http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=429785  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radoslava M. (Radinka) ID 16100 (25.1.2009, 11:44) |
Mirka,vyzerá to perfektne. Dobre ste si poradila s tým lečom. A čo sa týka cesnaku,robila som to aj bez neho,ale nebolo to ono. Radka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |