. .. .. .. .. .. .
. .

výborná ryža - recept mojej svokry - RECEPT 10642

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 48024 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)


výborná ryža - recept mojej svokry


[ recept č. 10642 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

320 g ryže, 1 veľká cibuľa, 3/4 litra vývaru (alebo vodu zmiešať s 1 kopcovitou lyžičkou vegety)

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci osmažíme na masti cibuľu (3 minúty), tak aby nezhnedla. Potom pridáme ryžu, zamiešame. Nechať nech ryža nasaje chuť cibule, pridať vývar. Prikryť a variť presne 19 minút. ...hotovo...
<< FAkt zarucena Dieta alebo uprava jedalnicka | výborná ryža - recept mojej svokry | Chebská mliečna polievka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Vierka K. (vieridlo) ID 247221 (5.1.2018, 16:15)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika R. (riqa25) ID 318431 (25.6.2016, 17:30)
konecne sa mi podarila ryza...dakujem za skvely recept na pripravu, velmi nam vsetkym chutila (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
KATARINA T. (esterxixi) ID 64732 (24.10.2012, 10:47)
Ďakujem konečne som sa naučila uvarit vynikajúcu ryžu , odporúčam !! bola skvelá :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
JANA Z. (elisajane) ID 230500 (24.3.2012, 11:24)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.2.2012, 22:11)
urcite vyskusam...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana Š. (zuzana17) ID 86860, mimibazar.sk/zuzana17 (26.2.2012, 21:53)
ryža je super (Y) (Y) (Y), mala veľký úspech (jidlo) |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (15.9.2011, 21:11)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea F. (andre) ID 1528 (15.9.2011, 13:50)
Fantastická ryža, po 11 rokoch manželstva sa mi konečne podarilo urobiť nerozvarenú ryžu, už som bola zúfalá ale dnes k obedu k bravčovému mäsku bola fantastická, my nemáme radi veľmi cibulu tak som ju nakrájala na také veľké kusy a tie som potom z ryže vybrala, odteraz robím len túto ryžičku, mňam. (Y) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (15.9.2011, 20:58)
som rada, že ryža mala úspech. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Rado P. (dado9) ID 79764 (6.2.2011, 10:29)
Ryža chutila dobre , len neviem prečo po 19 minutach sa voda odparila a ryža sa mi troška pripiekla na spodok , a este stale bola troška tvrdá, nechapem prečo , treba ju robiť velmi pomali na malom plameni?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (15.9.2011, 20:59)
ospravedlňujem sa, že odpovedám takto neskoro. Akonáhle sa začne ryža variť, stiahnem na najslabší plameň a pomaly varím 19 minút. (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Timea S. (Timica) ID 100396 (12.11.2010, 16:54)
Je to ta najlepsia ryza aku som kedy pripravila, dakujem za recept :) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (10.2.2009, 12:00)
Ryžu varím po celú dobu zakrytú pokrývkou a nemiešam ju. Ja väčšinou chystám ryžu tesne pred podávaním obeda, ak ju však mám aj druhý deň, tak ju ohrievam v mikrovlnke, ale v pohode sa dá aj v hrnci.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (10.2.2009, 11:32)
Aj ja robim ryzu s cibulou a pridavam aj strucik cesnaku (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (10.2.2009, 12:01)
tak toto musím vyskúšať, my sme totiž cibuľovo-cesnaková rodinka :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (10.2.2009, 11:16)
Ozaj, a ešte čosi (som zvedavá, však?). Keď sa ryža dovarí, jednoducho len vypnete plameň a necháte ju tak? Alebo ju odokryjete, premiešate...? Pýtam sa kvôli tomu, že ak ryžu neservírujem hneď, ale povedzme o pol hoďky, ako ju treba nechať, aby bola aj potom dobrá... :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (10.2.2009, 11:11)
Zdravím, Danka. Tiež mám výborný recept na ryžu, až budem mať viac času, tiež ho hodím do pléna... Ale teraz chcem vyskúšať tento Váš recept, lebo aj moja babka robievala ryžu na cibuli a bývala neskutočne dobrá. Chcem sa Vás opýtať: ryžu zakrývate úplne alebo nechávate pokrývku poodchýlenú na unikanie pary? U nás majú totiž všetci radi ryžu, ktorá je po uvarení úplne sypká, tak aby som nejedla pol kila ryže sama :-$ :-$ :-$ (ja som totiž zemiaková a odkedy som mala lekárom nariadenú 4-dňovú ryžovú diétu, ryža musí byť fakt dobrá, aby som ju zjedla. A podotýkam, že pritom nie som prieberčivá, zjem skoro všetko :-)
Veľmi rada však tento Váš recept vyskúšam, len som zvedavá na tú pokrývku - keďže aj ja dávam na toto množstvo ryže oveľa menej vody... :-$
Renáta
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (29.1.2009, 21:16)
Uz keď smažím cibuľku, tak plameň stiahnem skoro na minimum, aby sa cibuľa nespiekla, keď tam nalejem vývar, tak opäť pridám plyn a potom keď sa začne variť, opäť stiahnem na minimum a nechám variť presne 19 minút. Ryža nie je vôbec mokrá, ale ani suchá. Tá cibuľa tomu dáva vynikajúcu chuť. Roky som nevedela navariť poriadnu ryžu, až teraz som sa pri svokre naučila túto a je to mňamka.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ján L. (Jandes) ID 334393 (22.2.2025, 16:46)
Dobrý deň pani Danka, chcem sa opýtať, ryžu predtým aj premývate? Ja som už zúfalý z toho, že neviem uvariť dobrú ryžu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sona B. (01pralinka) ID 54304 (29.1.2009, 16:00)
ahoj a mozem sa spytat, to robis na silnom ohni_? ja robievam ryzu cisto len na oleji, smazim kym nezacne drzat pokope a zalejem vzdy tolkym mnozstvom vody, kolko mam ryze. na kilo liter a pod. sol dla chuti. tak teraz saviem, ci by ta tvoja nebola mokra..hmm...chcela by som vyskusat, len sa toho bojim. Aby som zase nepokazila obed :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra A. (Alexandra10) ID 11176 (27.1.2009, 16:29)
Práve to jem (jidlo) a je to mňamka (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (29.1.2009, 21:17)
Som rada, že chutila. Ja som sa jej u svokry tiež nevedela nikdy dojesť, a tak som sa odvážila ju pripraviť aj sama a už ináč ryžu ani nerobím, len týmto spôsobom. Je vynikajúca.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu