Dana P. (pokemonka) ID 48024 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)
výborná ryža - recept mojej svokry
[ recept č. 10642 zo dňa 26.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
320 g ryže, 1 veľká cibuľa, 3/4 litra vývaru (alebo vodu zmiešať s 1 kopcovitou lyžičkou vegety)
POSTUP PRÍPRAVY
V hrnci osmažíme na masti cibuľu (3 minúty), tak aby nezhnedla. Potom pridáme ryžu, zamiešame. Nechať nech ryža nasaje chuť cibule, pridať vývar. Prikryť a variť presne 19 minút. ...hotovo... |
Erika R. (riqa25) ID 318431 (25.6.2016, 17:30) |
konecne sa mi podarila ryza...dakujem za skvely recept na pripravu, velmi nam vsetkym chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
KATARINA T. (esterxixi) ID 64732 (24.10.2012, 10:47) |
Ďakujem konečne som sa naučila uvarit vynikajúcu ryžu , odporúčam !! bola skvelá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.2.2012, 22:11) |
urcite vyskusam... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Š. (zuzana17) ID 86860, mimibazar.sk/zuzana17 (26.2.2012, 21:53) |
ryža je super , mala veľký úspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea F. (andre) ID 1528 (15.9.2011, 13:50) |
Fantastická ryža, po 11 rokoch manželstva sa mi konečne podarilo urobiť nerozvarenú ryžu, už som bola zúfalá ale dnes k obedu k bravčovému mäsku bola fantastická, my nemáme radi veľmi cibulu tak som ju nakrájala na také veľké kusy a tie som potom z ryže vybrala, odteraz robím len túto ryžičku, mňam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana P. (pokemonka) ID 48024 (15.9.2011, 20:58) |
som rada, že ryža mala úspech.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Rado P. (dado9) ID 79764 (6.2.2011, 10:29) |
Ryža chutila dobre , len neviem prečo po 19 minutach sa voda odparila a ryža sa mi troška pripiekla na spodok , a este stale bola troška tvrdá, nechapem prečo , treba ju robiť velmi pomali na malom plameni? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana P. (pokemonka) ID 48024 (15.9.2011, 20:59) |
ospravedlňujem sa, že odpovedám takto neskoro. Akonáhle sa začne ryža variť, stiahnem na najslabší plameň a pomaly varím 19 minút.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Timea S. (Timica) ID 100396 (12.11.2010, 16:54) |
Je to ta najlepsia ryza aku som kedy pripravila, dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana P. (pokemonka) ID 48024 (10.2.2009, 12:00) |
Ryžu varím po celú dobu zakrytú pokrývkou a nemiešam ju. Ja väčšinou chystám ryžu tesne pred podávaním obeda, ak ju však mám aj druhý deň, tak ju ohrievam v mikrovlnke, ale v pohode sa dá aj v hrnci. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (10.2.2009, 11:32) |
Aj ja robim ryzu s cibulou a pridavam aj strucik cesnaku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana P. (pokemonka) ID 48024 (10.2.2009, 12:01) |
tak toto musím vyskúšať, my sme totiž cibuľovo-cesnaková rodinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (10.2.2009, 11:16) |
Ozaj, a ešte čosi (som zvedavá, však?). Keď sa ryža dovarí, jednoducho len vypnete plameň a necháte ju tak? Alebo ju odokryjete, premiešate...? Pýtam sa kvôli tomu, že ak ryžu neservírujem hneď, ale povedzme o pol hoďky, ako ju treba nechať, aby bola aj potom dobrá...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (10.2.2009, 11:11) |
Zdravím, Danka. Tiež mám výborný recept na ryžu, až budem mať viac času, tiež ho hodím do pléna... Ale teraz chcem vyskúšať tento Váš recept, lebo aj moja babka robievala ryžu na cibuli a bývala neskutočne dobrá. Chcem sa Vás opýtať: ryžu zakrývate úplne alebo nechávate pokrývku poodchýlenú na unikanie pary? U nás majú totiž všetci radi ryžu, ktorá je po uvarení úplne sypká, tak aby som nejedla pol kila ryže sama (ja som totiž zemiaková a odkedy som mala lekárom nariadenú 4-dňovú ryžovú diétu, ryža musí byť fakt dobrá, aby som ju zjedla. A podotýkam, že pritom nie som prieberčivá, zjem skoro všetko Veľmi rada však tento Váš recept vyskúšam, len som zvedavá na tú pokrývku - keďže aj ja dávam na toto množstvo ryže oveľa menej vody... Renáta |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana P. (pokemonka) ID 48024 (29.1.2009, 21:16) |
Uz keď smažím cibuľku, tak plameň stiahnem skoro na minimum, aby sa cibuľa nespiekla, keď tam nalejem vývar, tak opäť pridám plyn a potom keď sa začne variť, opäť stiahnem na minimum a nechám variť presne 19 minút. Ryža nie je vôbec mokrá, ale ani suchá. Tá cibuľa tomu dáva vynikajúcu chuť. Roky som nevedela navariť poriadnu ryžu, až teraz som sa pri svokre naučila túto a je to mňamka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ján L. (Jandes) ID 334393 (22.2.2025, 16:46) |
Dobrý deň pani Danka, chcem sa opýtať, ryžu predtým aj premývate? Ja som už zúfalý z toho, že neviem uvariť dobrú ryžu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Sona B. (01pralinka) ID 54304 (29.1.2009, 16:00) |
ahoj a mozem sa spytat, to robis na silnom ohni_? ja robievam ryzu cisto len na oleji, smazim kym nezacne drzat pokope a zalejem vzdy tolkym mnozstvom vody, kolko mam ryze. na kilo liter a pod. sol dla chuti. tak teraz saviem, ci by ta tvoja nebola mokra..hmm...chcela by som vyskusat, len sa toho bojim. Aby som zase nepokazila obed  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra A. (Alexandra10) ID 11176 (27.1.2009, 16:29) |
Práve to jem a je to mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana P. (pokemonka) ID 48024 (29.1.2009, 21:17) |
Som rada, že chutila. Ja som sa jej u svokry tiež nevedela nikdy dojesť, a tak som sa odvážila ju pripraviť aj sama a už ináč ryžu ani nerobím, len týmto spôsobom. Je vynikajúca. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |