Eva V. (vinka) ID 5640 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)
Stavnata a rychla hrncekova babovka
[ recept č. 10836 zo dňa 2.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 hrnceky polohrubej muky, 1 hrncek kryst. cukru (ja davam hnedy), 1 biely jogurt alebo 1 hrncek mlieka, pol hrnceka oleja, 2 vajicka, 1 vanilkovy cukor, 3/4 balicka prasku do peciva; prask. cukor na posypanie.
Na vylepsene podla chute mozme pridat bud nejake ovocie alebo kusky cokolady...
POSTUP PRÍPRAVY
Velmi jednoducha babovka na prirpavu! Vsetky igrediencie vymiesame na tekute cesto. Ja postupujem takto: najprv vymiesam vajicka s cukrom, potom pridavam mlieko resp. jogurt, olej a nakoniec primiesavam sypke igrediencie... Cesto nalejeme do vymastenej babovkovej formy. Pecieme vo vyhriatej trube cca na 160-180°C podla typu truby asi 30-40 minut. Pre istotu vyskusajte ci je babovka upecena sparatkom alebo niecim podobnym ;)... Po upeceni a miernom vychladnuti vyberieme z formy a posypeme pras. cukrom alebo polejeme cokoladouvou polevou... Dobru chut. |
Erika M. (erika43) ID 64000 (17.4.2015, 17:40) |
Vyborna, jemna....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (7.3.2010, 17:41) |
krásna bábovčička a určite vynikajúca ku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela K. (dancul21) ID 75959, mimibazar.sk/dancul21 (2.2.2010, 19:12) |
ahojky, dnes robila tuto babovku, pridala som do nej černice a bola . zajtra na ranajky dam s nej aj nasmu , urcite mu bude chutit, tak ako mne. este raz odporucam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beata A. (neurologia) ID 34700 (15.2.2009, 14:51) |
Ahojcek a aku muku davate do babovky polohrubu?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (15.2.2009, 20:53) |
ano polohrubu, uz som to doplnila v rozpise  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |