Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
Božský koláč z kysnutého cesta
[ recept č. 11065 zo dňa 10.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 500 g polohrubej múky, 120 g práškového cukru, 1 sáčok droždia, 50 g masla, 250 ml mlieka, 1 vajíčko, 1 čaj.lyžička vanilkovej arómy, štipka soli **************puding: 5 dl smotany na šľahanie, 4 dl mlieka, 2 van. pudingy, 1 čaj. lyžička vanilkovej arómy, 8 PL cukru **************** jahody, 2 PL cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Kto nevyskúša, prichádza o fantastický gastronomický zážitok........Jednoducho fantastické!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Všetky prísady si dáme do pekárničky podľa predpísaného poradia a zapneme program cesto. Keď bude hotové, premiesime. |
![]() |
Cesto vyvaľkáme a prenesieme pomocou ďaľšej pekárky na papierom vystlaný VEĽKÝ plech a necháme podkysnúť na teplom mieste. |
![]() |
Z prísad na puding si uvaríme puding :o)) a necháme mierne vychladnúť. |
![]() |
A nalejeme na cesto. Šupneme do predhriatej rúry a na 200 stupňoch pečieme asi 20 minút. |
![]() |
Vyberieme, naukladáme naň jahody, posypeme cukrom a vložíme späť na ďaľších 10 - 15 minút. |
![]() |
Tá vôňa.............. |
![]() |
Cesto je nadýchané, vláčne, no na 1 s ******! Moje je síce vyššie ako panelák, najbližšie pôjde na veľký plech! Toto mi teda prirástlo k srdcu, a právom.... |
![]() |
* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Andrea H. (Andrea Hunkova) ID 7458 (26.8.2012, 16:48) |
Dnes som robila aj ja .... ešte horúci som si odkrojila lebo vyzeral nádherne ... no namiesto jahod som dala marhule a aj tak MŇAM!!! Musím ísť lebo syn už tancuje pri plechu aby som mu odkrojila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (29.8.2010, 15:56) |
to cesto je vynikajuce odporučam,robila som sice z neho klasika slivkovy kolac a miesto vanilkovej esencie siel 1vanilkovy cukor,ale i tak skvela chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava F. (frolka7) ID 15441, mimibazar.sk/frolka7 (20.6.2009, 13:32) |
koláčik je výborný , odporúčame aj ostatným a ďakujeme Nikoletke za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | maria v. (misa2406) ID 60887 (28.2.2009, 10:59) |
Už je vyskušany,odporučam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marcela t. (telinka) ID 62186 (26.2.2009, 13:06) |
fak je suprovyyy prave ho degustujeme vdaka za super recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (28.2.2009, 20:16) |
Rado sa stalo! Teším ma, že chutí!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka H. (lenocka91) ID 39253 (21.2.2009, 14:45) |
Dnes som skúšala , je super, dakujeme za receptík, dala som to na veľký plech, takže bol tak akurát, Pri konzumácii, však nastal problém, malý povyjedal všetky jahody a tatinovi nechal korpus  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.2.2009, 19:36) |
Aspoň niečo ostalo ! Aj ja som otvorila velikánsky kompót a dokladala som na za mojím synom na pôvodné miesto ďaľšie jahody kým sa všetky neminuli . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga F. (honda) ID 29673 (14.2.2009, 17:07) |
No velmi sa mi nevydaril,cesto nevykyslo,neviem prečo,urobila som všetko podla receptu S tým čokoládovým pudingom a broskyňami je to OK,až na to cesto Už si myslím,že chyba mohla byť iba v droždí,nič iné mi nevychádza. Nabudúce skúsim moje osvedčené cesto a uvidím.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (15.2.2009, 10:00) |
Oli, je mi to ľúto a chyba v recepte na 100 % nie je, pretože včera som ho zas robila a bolo vynikajúce. Aké droždie používaš? Ja iba Dr.Oetker, nič iné nie je také dobré a nikdy ma zatiaľ nesklamalo! Cesto mi v pekárni nakyslo asi na 1,5 násobok, pri pečení sa cesto nadvihlo asi na dvojnásobok a bolo dosť vysoké aj vo veľkom plechu. Bola by som zvedavá, v čom to tkvie, že sa nepodaril.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga F. (honda) ID 29673 (14.2.2009, 14:43) |
No neskoro som zistila,že nemám vanilkový puding,tak o chvílu ho idem piect,ale s čokoládovým pudingom a broskynami Dám vedieť aký bol.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela U. (DanielaU) ID 44055 (11.2.2009, 22:27) |
Ešte som chcela vedieť že na koľko stupňov treba piesť? A kolko? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (12.2.2009, 8:42) |
Pečie sa na 200 stupňoch s pudingom najprv 20 minút (4.foto) a potom, keď sa naukladajú jahody a posype cukrom, tak ďaľších 10-15 minút (5.foto).  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela U. (DanielaU) ID 44055 (11.2.2009, 22:26) |
Veru veru vyzerá na 1s hviezdičkou , vyzerá byť taký mäkulilinký a len sa do neho ahryznúť. Určite manželíkovi urobím, ten takéto môže, lebo nie je suchý a potom mi za to urobí masáž  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (12.2.2009, 8:43) |
Danielka, nenechaj si ujsť takúto príležitosť!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (10.2.2009, 21:28) |
Tak vďaka Vám už teraz viem, aký koláčik si cez víkendík moja rodinka dá Vyzerá super. V živote som takýto koláč ešte nevidela a ani nejedla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (11.2.2009, 8:02) |
Tak to Ti teda verím !Koláčik takto nemá vyzerať, mal by byť uhladený a asi o polovičku nižší s väčšou kopou pudingu ! Včera som ho robila prvýkrát a dala som ho do menšieho plechu a tak sa mi zdvihol, že mi puding stekal v prúdoch na spodok rúry...... Ale chuťovo bol tak božský, že by bolo hriechom nechať si recept pre seba.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (10.2.2009, 21:00) |
vyzerá krásne musíme vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |