Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 231 návštěvníkov)
granadir - ako ho robime my - vobec nie suchy!!!
[ recept č. 11303 zo dňa 17.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cestoviny fliacky (najlepsie domace,ale ked nie je cas, posluzia aj kupovane) * zemiaky * cibula * mleta paprika * mlete cier.korenie * maslo * olej * sol
POSTUP PRÍPRAVY
Toto jedlo pozna snad kazdy a urcite je tu aj dost receptov, ale pridavam aj ten nas, mozno niekoho inspiruje :o) Postup som dnes nefotila, nebolo casu, ale stihli sme navarit za 30 min. :o)))
Možnosť A: Dame si varit na male kocky nakrajane zemiaky (Original sa davaju v supke uvarene,ale my robime takto a je to uplne v pohode) . Fliacky si uvarime v osolenej vode. Na oleji a masle si oprazime nadrobno nakrajanu cibulu (vylepsovak pre chlapov - najprv si osmazime kocky slaniny, na nej oprazime cibulu a potom pridame olej a maslo alebo poprazime nakrajane parky,spekacky,resp.klobasku), ked je oprazena zasypeme mletou paprikou (nesetrime, jedlo ma byt cervenkaste) a chvilocku este prazime (nie dlho,aby nezhorkla).
A teraz prichadza trik T, ktory zabezpeci, ze granadir nie je suchy, cibulovo-paprikovu zmes zalejeme vodou (cca 1- 1,5 dcl), osolime, pridame mlete cier.korenie a nechame chvilu povarit. Nakoniec zmiesame cestoviny, zemiaky a pripravenu zmes.
Možnosť B: použijeme veľkú panvicu alebo hrniec - na cibuľovo-paprikový základ dáme surové na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme. Do udusených zemiakov, kde sa nám z cibule a podliatej vody urobila fajnová "omáčka" pridáme uvarené cestoviny a šťavnatý granadír je hotový. Pokiaľ by tej vody po udusení bolo priveľa, treba ju nechať vydusiť alebo proste odobrať, jedlo nemá byť polievka :D Podavame s kyslou uhorkou alebo calamadou. |
Celkom: 93 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Katarína K. (Katka9111) ID 333898 (22.1.2021, 13:23) |
Ja mám "alergiu" na granadir, ale tento, ktorý som robila mužovi, keďže ho má rád, je paráááádny. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161, mimibazar.sk/cocacola3 (25.10.2019, 15:15) |
Robím ho vždy po víkende keď tzv. recyklujem Z víkendového obedu ostanu zemiaky ktoré nám slúžili ako príloha k mäsku a rezance k polievočke. (používam akékoľvek cestoviny co ostanú, či sú to kolienka, vretena, tarhona a pod.) Osmazim si cibuľku, pri hodím slaninku, červenú papriku, neskôr varené zemiaky a cestoviny celé to premiešam a hotovo. Na záver ak máme klobásky ktoré uvarím nakrájame na kolieska pri hodím do granadiru premiešam a tadaaaa rýchla večera alebo obed hotový  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľubomíra G. (lubka789) ID 177755 (23.8.2018, 7:44) |
Dobrý deň, Janka robím takto : dám variť kocky zemiakov a už keď sú skoro mäkké pridám cestovinu, nemusia byť lem fliačky, aj mušličky sú dobré aj vretienka. Keď je všetko už ako má byť uvarené, premiešam a odoberiem si z tejto vodičky na zaliatie slaninky s cibuľkou. Potom precedím uvarenú papu a pridám cibuľovú zmes. Všetko popremiešavam a papáme. Majte sa pekne. Ľuba |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana V. (rusalka9) ID 9329, mimibazar.sk/rusalka9 (22.8.2018, 12:48) |
Je to skvelý receptik, ďakujem pekne za inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lýdia L. (lešky) ID 230036 (28.1.2017, 11:48) |
Mam vyskusane, rozne recepty, ale tento je špičkovy Hlavne s tym T trikom Dakujem, chuti aj mojmu synovy a ten je dost vyberavy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (Janinka87) ID 283134 (upravené 29.2.2016, 18:28) |
Jani, Váš recept je opravdu výýýborný, všem nám moc chutnalo Díky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika K. (erika7456) ID 138414 (27.6.2015, 19:53) |
genialny granatir prvý krát som ho skúsila takto. môžem len a len odporúčať. ešteže máme internet.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dáša M. (MinyMay) ID 241391 (16.10.2014, 13:28) |
Tento recept ma jednu chybu, ze som ho navarila malo ))) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.10.2014, 14:08) |
tak to som rada, i keď tá chyba nie je príjemná, to treba uznať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra L. (simimi) ID 12085, mimibazar.sk/simimi (19.10.2013, 17:25) |
Skvelyyy, rychly recepik .. velmi nam chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.10.2013, 13:29) |
dakujem velmi pekne za milu odozvu a za vyskusanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Simona Č. (Rimini3000) ID 46378 (19.10.2013, 14:45) |
Aj ja som robila podľa neho... apropo, polovička povedala najprv, že "mamka robí suchší".. no ale keď zjedol, tak hneď bolo všetko jasné..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Č. (žužu11) ID 270567 (17.9.2013, 11:44) |
podľa tohto receptu som ho robila už viac krát. A môžem povedať len VÝBORNÝ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera Š. (visi) ID 41265 (17.9.2013, 11:04) |
mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Emília G. (milka1988) ID 203147 (3.9.2013, 8:32) |
No a idem to skúsiť navariť ... dúfam, že isto nebude suchý ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.9.2013, 13:22) |
isto nebude  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dominika W. (dominika9) ID 17147, mimibazar.sk/dominika9 (28.4.2013, 13:21) |
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaamky dakujeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana B. (tanika) ID 9260, mimibazar.sk/tanika (13.4.2013, 18:02) |
no vyskúšala som musím - uznať je vláčny ozaj nie je suchý ale vidím tam rozdiel ja cítim len uvarené zemiaky ja robím presne ako vy teda na oleji a masle umažím cibuľku , slaninku, čo sa v chladničke nájde potom dám čer. papriku a ja robím tak že surové zemiaky pokrájam na plátky dá do toho, pomiešam chvílu, miešam a podlejem trochou vody ale potom koľko treba a dusím sú rýchlo urobené a chutné voňavé nakoniec zamiešam cestoviny. Toľko len moja skúsenosť. pá Táňa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.9.2013, 13:29) |
neviem, mne sa nikdy nepodaril "vodovy". davame naozaj vela cibule a ta voda ju velmi nerozriedi. kazdopadne, ked mam k dispozicii velky wok, tiez dusim zemiaky s paprikou, chut je ina, no ako studenti sme take vymozenosti ako wok nemali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (14.3.2013, 15:44) |
robím presne takto isto a ešte lepší vylepšovák je aby tá cibuľa a slanina sa "nevarila" nakoniec v tej vode, tak vysypať do granadíra tuhú časť a nechať si len olej a maslo a potom pridať vodu a ja dávam nakoniec papriku, tu už len varím, lebo pri pečení mi vždy zhorkla Tým zostane cibuľka a slaninka krásne chrumkavá |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (3.9.2013, 13:29) |
i tak sa da  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (5.3.2013, 18:25) |
chvíľu mi to trvalo..kým som tento recept znova vyhrabala.. podľa mňa najlepší granadír na svete S. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.3.2013, 15:17) |
dakujem krasne, Soni, za taky mily komentar  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva Š. (Evka S.) ID 157745, mimibazar.sk/evkaspan (4.3.2013, 14:35) |
Ozaj super zlepšovák Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 93 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |