NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Lángoše od maminy
[ recept č. 11614 zo dňa 26.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cca 12 ks lángošov: 500g hladkej múky, soľ, 2 dcl mlieka, čerstvé kvasnice, trocha kr.cukru - cca 1 kávová lyžička zarovnaná, 2 väčšie v šupke uvarené zemiaky, olej na vysmážanie,
cesnaková pasta na potieranie: cesnak - 1 hlava, soľ, 1 dcl olej
POSTUP PRÍPRAVY
.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1., Do misky si pripravíme múku, soľ a nastrúhame očistené zemiaky / na jemnom strúhadle /.
2., Urobíme si kvások: do vlažného mlieka / nie horúceho !! / pridáme trocha kr.cukru a rozdrvené kvasnice, tie nám pekne napučia.
3., kváok spolu s mliekom nalejeme do misky s múkou a zemiakmi, premiešame a mixérom na cesto, dobre vypracujeme, až sa nerobia na ceste bubliny. V prípade potreby dosypeme ešte trocha múky, ak sa cesto veľmi lepí na misku a nechce sa oddeliť od dna.
4., Dobre vypracované cesto prrikryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto!!! Cesto nám za cca 20-30 minút krásne vykysne. |
![]() |
6., Vykysnuté cesto si vyložíme na pomúčenú dosku. Rozdelíme na cca 12 batožtekov a ešte necháme chvíľu vykysnúť. Dáme si zohriať olej - musí byť HORÚCI a musí ho byť dosť. Ja dávam do WOK panvice do polovice olej. |
![]() |
7., Z batôžtekov si roztlačením rukou urobíme placku, ktorú začneme naťahovať ako pizzu v televízii. Cesto je vláčne a začne sa naťahovať, natiahnuté cesto vložíme do horúceho leja. POZOR! rýchlo je to hotovo, takže skoro hneď otáčame na druhú stranu a zatiaľ si pripravujeme druhý batôžtek. Hotový lángoš jemne natierame cesnakovou pastou ešte kým sú horúce, podľa chuti sa dajú donatierať. Prípadne použiť iné ochucovadlo.
8., Prajem Vám dobrú chuť a neodporúčam prijímať návštevy :o)). V prípade otázok rada odpoviem. Sú to tie NAJ lángoše :o)). Tímea |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Janka K. (walky) ID 58982 (21.5.2014, 23:06) |
vyskusam manzilkovi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |