Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Bravčové na šampiňónoch
[ recept č. 11653 zo dňa 27.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cca 800 g bravčového pliecka (stehna), 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, lyžička mletého ďumbiera (zázvoru), 2-3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice bieleho vína (nemusí byť), kocka hubového bujónu, 250 g čerstvých šampiňónov, pór- spodná časť, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička grilovacieho korenia, olej, soľ, voda, strúhanka.
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Bravčové pliecko nakrájame na menšie a tenšie kúsky, či rezance /môžete použiť aj bravčové stehno, ale z pliecka je to jemnejšie/, |
![]() |
pridáme olej, |
![]() |
štipku mletého čierneho korenia, trošku soli, lyžičku mletého ďumbiera, |
![]() |
cesnak nakrájaný na tenké plátky, |
![]() |
pridáme víno, nemusíte ho dávať, ale má to trošku výraznejšiu a jemnejšiu chuť a alkohol sa varením odparí |
![]() |
všetko premiešame a necháme postáť aspoň 4 hodinky. Alebo aj na noc do chladničky. |
![]() |
Než začneme dusiť mäsko, očistíme šampiňóny a nakrájame na tenšie plátky, cibuľu a pór na tenšie kolieska, |
![]() |
Do hrnca nalejeme trošku oleja, pridáme mäso, hubový bujón, |
![]() |
šampiňóny, |
![]() |
pór, cibuľu, |
![]() |
za lyžičku mletej rasce a všetko spolu orestujeme. |
![]() |
Zalejeme vodou, do tlakového hrnca stačí cca 7 dl, v klasickom bude treba asi trošku podlievať, udusíme do mäkka. V tlakovom som dusila cca 25 min. |
![]() |
Na udusené pridáme za lyžičku grilovacieho korenia, podlejeme ešte 1 dl vody, premiešame, necháme prevrieť |
![]() |
a pridáme na zahustenie 1 zarovnanú lyžicu strúhanky. Povaríme cca 1 min., odstavíme. |
![]() |
Podávame so zemiakmi, ryžou, cestovinou, alebo na večeru s pečivom. My sme mali slovenskú ryžu a jablkový kompót. *Dobrú chuť* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (30.7.2011, 23:17) |
u nás bude zajtra, ešteže mi to pripomína, aby som z mraziaka vybrala mäsooooooo ale už sa na to teším, vyzerá to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka T. (lenka0921) ID 107666 (4.9.2009, 13:46) |
tento receptik je vynikajuci.U nas velmi oblubeny.... Robime ho velmi casto..... Kazdemu odporucam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |