Klaudia R. (kladika) ID 65067 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Lahodkove zavitky z tofu
[ recept č. 11829 zo dňa 3.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 salky podrveneho bieleho tofu, 1 salka pokrajanej mrkvy, 2PL oleja, 1PL lanoveho semienka, 5PL teplej vody, 1/2CL soli, 1 1/2CL solcanky(vegeta), 1/2CL zazvoru, 2PL sezamu, 5PL psenicnych klickov, muka na obalovane, olej na vyprazanie
POSTUP PRÍPRAVY
Lanove semienka macame v teplej vode 15 minut. Prvych 5 surovin po tejto uprave zmixujeme na jemnu hmotu. Sezam a klicky nasucho oprazime, pomelieme na kavovom mlynceku a zmiesame s ostatnymi surovinami. Z tejto hmoty tvarujeme valceky velkosti cevapcici, obalime v muke a vyprazime v oleji. |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.5.2009, 9:58) |
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (8.5.2009, 20:47) |
toto je naozaj vyborny recept!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2009, 17:32) |
ty,klaudi,a bez mixovania by to neslo? keby som napr. tu mrkvu postruhala? nemam mixer zatial.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.5.2009, 22:57) |
neviem ti ja...tam ide o to, ze to lanove semeno ked sa namoci tak pusti taky sliz.A ked to zmixujes s tym vsetkym, tak to tak drzi po kope-a neviem ci by to drzalo ked by sa to len postruhalo- z toho vznikne taka pasta hustejsia, ale jemna a krehka...to je taka zvlastna konzistencia- radsej este pockaj kym budes mat mixer...ale fakt neviem-mozno by to slo....ale keby sa to kvoli tomu mixovaniu nepodarilo, tak by ma to mrzelo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2009, 9:30) |
tak ja radsej pockam,lebo kto si pocka,ten sa docka a tiez by ma mrzelo,keby to prave kvoli tomu nevyslo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (8.5.2009, 20:49) |
trpezlivost ruze prinasa to je vlastnost, ktora mi zatial nejde.... som strasne nedockava, a chcem mat vsetko hned a teraz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (4.3.2009, 21:39) |
neviem....ale ked sa to vypraza v olivovom alebo nejakom kvalitnom oleji.... netreba to s vyprazanim prehanat, ale obcas..... a je to dobrucke....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (4.3.2009, 21:23) |
neviem, ale všetky zdravé ingrediencie zničíme nakoniec smažením? Nedalo by sa inak? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2009, 17:32) |
upiect v rure na plechu s papierom na pecenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (4.3.2009, 21:23) |
len tie nase su uz trocha obite  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Majka B. (Majka82) ID 43088 (4.3.2009, 20:54) |
Aaaa take iste tanieriky ma aj moja mamina...dostala ich ako svadobny dar...vas tanier mi pripomenul domov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |