Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Tvarohovo-šľahačková
[ recept č. 11830 zo dňa 3.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa *** 2 nízkotučné tvarohy, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 200 ml mlieka, 2-3 banány, na ozdobu čokoládové vločky alebo hoblinky, čokoláda na varenie, alebo suroviny podľa vlastnej predstavy na konečné dozdobenie
POSTUP PRÍPRAVY
Postup na prípravu korpusu a plnky nájdete pri tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6846&user=32431
Ak by bol záujem, nahodím celý postup aj sem.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Dno tortovej formy som vymazala maslom – formu mám o priemere 22 cm, vyliala cesto a piekla pri teplote 160° C cca 35-40 min. Asi po 15-tich min. som vrch cesta prikryla alobalom. Vrch už bol upečený, ale vnútro ešte nie. Po upečení som nechala cesto vychladnúť. Pripravila som si plnku a nakrájala banány na plátky. |
![]() |
Korpus zarovnáme – zrežeme nožom, |
![]() |
naznačíme po celom obvode na polovice, nakrojíme nožom a keďže nemám taký dlhý nôž, zvyšok som prerezala niťou. Použila som takú silnejšiu, hrubšiu niť. |
![]() |
Na spodný plát natrieme trošku plnky, aby banány lepšie držali, |
![]() |
poukladať plátky banánov, |
![]() |
navrstviť časť plnky – necelú polovicu, |
![]() |
zarovnať, |
![]() |
položiť druhý plát, vrstva plnky, zarovnať, plnkou potiahnuť aj boky a zarovnať. |
![]() |
Pod podložku s tortou som dala ešte papier na pečenie, nasypala čokoládové vločky a príborovým nožom poťahovala boky korpusu a ešte trochu na vrchnú časť. |
![]() |
Vrchnú časť som posypala čokoládovými hoblinkami – nastrúhala som ich z čokolády na varenie pomocou škrabky. Vytiahneme papier na pečenie, korpus som podobrala širšou lopatkou a preniesla na tácku vyloženú ozdobným papierom. Alebo to môžete urobiť hneď na začiatku - korpus pred naplnením odobrať z podložky - preložiť na tácku s ozdobným papierom, podložiť kúskami papiera na pečenie a po konečnom ozdobení ich už len vytiahnete. Ja som na to pozabudla. |
![]() |
Na výzdobe sa podieľala aj dcérka, keďže to bola torta pre bračeka, okraje sme spoločne dozdobili zvyškom plnky a posypali hoblinkami. Tortu odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Stačili jej 4 hodinky. |
![]() |
Na ozdobu sme si zmysleli vyrobiť takéto čokoládové ozdoby - použila som tmavú a bielu čokoládovú polevu (už hotovú v sáčku), tú sme ponalievali do formičiek z dezertu - na tieto som použila zo Zlatého Nugátu - treba to nechať vychladnúť pri izbovej teplote a ešte na chvíľku šupnúť do mrazničky, aby sa dali dobre vyklopiť. |
![]() |
Takto vyzerala zozadu. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.7.2011, 18:46) |
Adulka moja , práve ju pečiem. Slávik má zajtra 15 rokov, tak som zvedavá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anna g. (kllia) ID 93347 (29.4.2009, 11:52) |
Ďakujem Aďka veľmi pekne..Zajtra pečiem.Dúfam ,že sa podarí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.4.2009, 9:59) |
Anka, nie je za čo, budem držať palce, nech sa vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.4.2009, 11:25) |
úžasná vyzerá veľmi luxusne túto by mohli vystavovať a predávať aj v Rischarte (úžasná cukráreň v Mníchove) určite by mala veľký úspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.4.2009, 9:57) |
Evka, ďakujem krásne A to hádam nie , mala som o nej trošku iné predstavy, ale veľmi ma teší, že sa Ti páči.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (29.4.2009, 10:15) |
Adka,kraasna torticka,a urcite aj moooc chutna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.4.2009, 9:37) |
Martinka, ďakujem krásne Bola výborná, taká osviežujúca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anna g. (kllia) ID 93347 (24.4.2009, 14:12) |
Tá tortička je nádherná a určite neskutočne chutná ,chcela by som ju upiecť ale neviem nájsť postup pre korpus a krém môžem poprosiť o pomoc? Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.3.2009, 16:58) |
tá musí byť dobručká vyzerá super šikulka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:30) |
Evka, ďakujem Nechcelo sa nám žiadnej krémovej, tak som mala riadnu dilemu, akú teda a napadlo ma, že tvarohový koláčik im chutí, tak sme sa zhodli na tejto. Ale bola ozaj dobručká a na druhý deň ešte lepšia Ej, či by som si dala zas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (4.3.2009, 16:58) |
Aďka, v nedeľu má synovec 3 roky, určite upečiem a hlavne použijem tie formičky. Mám také miniatúrne kovové na ľadovú čokoládu, ale ešte som s nimi nerobila. Uvidím, ako to pôjde vyklopiť. Nemáš s tým náhodou skúsenosť? Po nedeli napíšem, ako sa podarila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:24) |
Gabi, ja som použila podložku na cukríky z dezertu Zlatý nugát. Pre chlapca sa mi to najviac pozdávalo. V mrazničke to zaberie málo miesta a výborne sa dajú vyklopiť. Robievam tak aj rôzne čokoládky na sviatky, alebo na nejakú príležitosť - dô rôznych podložiek z dezertov, nechám si také, ktoré sa mi páčia. A dávam aj do kovových vykrajovačiek - podložím si papier na pečenie a dám to na nejakú tenšiu podložku a tiež na chvíľu nechám vychladnúť pri izbovej teplote a potom do mrazničky. Ale neosvedčilo sa mi plniť kovové -klasické formičky, čokoláda sa zle vyberá a môže aj popraskať. Ak by si ešte chcela ku korpusu - po zarovnaní bol vysoký 5 cm, dá sa povedať, že na fotke to vyzerá aj dosť reálne - skúšala som zmerať na monitore Len aby si mala predstavu, aký bol vysoký bez naplnenia. Dúfam, že bude chutiť, určite mi daj vedieť. Budem Ti držať palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.3.2009, 15:19) |
Aďka, krásna tortička.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:14) |
Martinka, ďakujem Chcela som ju dozdobiť trošku inak, ale sa mi ponúkla, že mi pomôže No a neurob jej radosť, keď tak strašne sa tešila, že sa môže podieľať na  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.3.2009, 22:22) |
ved to... tie iskričky v očkách . Je to zlatéé |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:37) |
Strašne sa tešila, že sa páčila, keby si ju videla, aká bola hrdá. A ja som mala o to väčšiu radosť, povedala som si, nemusí byť ako z časopisu, hlavne, že sa z nej tešia deťúrence  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.3.2009, 7:47) |
ozaj vyzerá lákavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:07) |
Ďakujem Ivetka , bola fajnááá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (4.3.2009, 6:54) |
Adrianka, ta torta vyzerá super ako všetky Tvoje recepty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:06) |
Helenka, ďakujem krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.3.2009, 23:07) |
Vyzera neskutocne mnamkovo A tie ozdobky su super, no a pouzit skrabku na vyrobu hobliniek, tak to by ma nenapadlo. Super napad. Vdaka a inspiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:05) |
Ďakujem Adrika No, to so škrabkou som niekedy dávnejšie vyčítala v nejakom časopise Žiadne drahé hoblinky Vyskúšala si to aj , len mi to rýchlo posunula, že maminka, Tebe to ide lepšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |