Mirka z. (mimka7) ID 9778 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)
Mirkine dobošové rezy
[ recept č. 1199 zo dňa 25.3.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 750 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka, 120 g hery, 150 ml mlieka
KRÉM: 2 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, 100 g polohrubej múky, 1 a 1/2 hery
POSTUP PRÍPRAVY
CESTO: z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Upečieme na väčšom nizkom plechu... cesto má byť pekné biele, nie ružové...
KRÉM: z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém. Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery a nakoniec kakao. Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále, s krémom to urobí riadne čary : )
Platy plníme krémom 4krát, vrchný nenatierame. Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný. Dobrú chuť...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
z uvedených surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí, vyvaľkáme, dáme na plech a upečieme ... |
![]() |
a takto to pekne upečieme... |
![]() |
medzi tým si pripravíme krém... |
![]() |
je ho dosť veľa :) |
![]() |
postupne ho natierame... |
![]() |
zopakujem 4 x ... |
![]() |
zaťažím, najlepšie niečím rovným...ja som piekla viac tak sa mi hodil ďalší plech so super zákuskom ktorý pridám neskôr :) ... a nechám do druhého dňa aby cesto zmäklo |
![]() |
na druhý deň polejem čokoládou a nakrájam na rezy |
![]() |
a takto pekne vyzerá a hlavne super chutná : ) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Michaela B. (misickab) ID 128762 (12.6.2016, 19:16) |
Po prvý raz som piekla Dobošové rezy a našla som tento recept Trochu som sa bála výsledku, ale super sa pracovalo s cestom, ešte lepšie sa pieklo Mäkučné,rýchla práca a super výsledok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Emília J. (misiak76) ID 172788, mimibazar.sk/misiak76 (18.5.2014, 17:04) |
Mimka opať bol v kuchyni Váš recept. Niet čo dodať vynikajúca doboška. Dakujem Emília  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena Č. (alenacavojska) ID 246965 (7.7.2012, 13:03) |
výborný,odskušané |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (14.3.2012, 15:47) |
...mojím slečnám som sľúbila, že cez víkend im spravím dobošku...ja som ju síce nikdy nepiekla, ale jej chuť z čias KSČ cítim dodnes mali sme vytipovanú cukráreň a po škole hneď na dobošku Prešla som si zopár receptov...zaujal ma tento a ešte od Márie...ale asi zvíťazí tento...keďže je naň potrebné menšie množstvo vajíčok Dúfam, že sa mi podarí, lebo Tvoja vyzerá úžasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (14.3.2012, 15:02) |
tie ľúbime  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
andrea k. (bakarka) ID 123188 (14.3.2012, 13:38) |
blížia sa synove narodky tak mu ich v piatok upečieme dakujem za recept ozvem sa ako to dopadlo,,,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (10.2.2012, 14:32) |
Prave som dopiekla, zatazila... s cestom sa pracovalo vyborne a plnka je famozna som zvedava na reakcie okolia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (12.2.2012, 10:59) |
Tak Mirkine dobosky ukladam medzi oblubene, su vyborne!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | simona k. (siwonka) ID 27057 (11.12.2011, 16:20) |
ako dlho a na koľko stupnov sa pečú pláty?? vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
andrea k. (bakarka) ID 123188 (21.12.2010, 22:19) |
Vyzeraju super skúsim ich na sviatky vdaka za tip prajem krasne sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (10.8.2009, 14:50) |
možem sa opytať, nie je to cesto suché ked je valkané, piškˇotové by bolo asi nadýchanejšie nie? dobošku milujeme ale bojím sa toho ... prosím kto to robil mohol by mi odpovedať či sú také fajn makučké keď sa urobia? ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea J. (mandusa) ID 24820 (11.8.2009, 20:43) |
ja som koláčik robila prvýkrát, cesto je ozaj vynikajúce, v jeden deň som upiekla aj naplnila, nechala na noc odstáť v chladničke, a môžem vyhlásiť, že cesto je ozaj mäkučké, dobošku už inak ako túto robiť ani nebudem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Mirka z. (mimka7) ID 9778 (26.10.2009, 23:49) |
ď.a.k.u.j.e.m.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (10.8.2009, 14:44) |
Ďakujem za výborný receptík, prsty si oblizovala celá rodina, no celý víkend sme ťa chválili.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (23.2.2009, 13:12) |
Áno sú to falošné dobošové rezy, ale výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (23.2.2009, 12:12) |
Jej,ja to mam pod falošne dobosove rezy.A už som ich davno nerobila.Vdaka za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (23.2.2009, 12:08) |
Výborná doboška, chutila celej rodine, mama hneď chcela recept, najprv sa mi zdalo, že tam je málo cukru, ale je ho tam tak akurát, nabudúce vyskúšam vyzdobiť aj vrch tou bielou čokoládou. Mňami, mňam... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | daniela f. (dadaF3) ID 40147 (27.3.2008, 21:21) |
mirka,prosim ta napis mi ako sa robi ten vrch |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena t. (ajat) ID 26909 (22.3.2008, 17:04) |
Ahoj Mirka, tieto dobošové rezy od teba ma lákali už dlhšie, ale len dnes som sa odhodlala ich spraviť-k Veľkej noci... Musím sa ti priznať, že začiatok bol pre mňa veľmi nevydarený-ani za ten svet som nevedela urobiť cesto tak,aby mi držalo pokope Už som to chcela vzdať, ale chuť na zákusok bola silnejšia a tak som začala experimentovať-musela som pridať ešte 1 vajíčko a cca 30g hery,aby sa s tým ako-tak dalo pracovať..... Potom to už šlo celkom dobre....Samozrejme,že som nevydržala a zákusok už chutnáme, je úplne super Aj keď som nemala po ruke rum,alebo príchuť, plnka je dobrá aj tak....A najlepšie na záver-až teraz,keď znovu čítam tvoj recept, som zbadala,že som ZABUDLA dať do cesta mlieko Tam bola chyba....Ale,ako hovorím,výsledok je aj tak super Prajem krásne veľkonočné sviatky.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka z. (mimka7) ID 9778 (26.3.2008, 21:39) |
xixix...ten záver bomba, ale nevadí...úspech mal tak či tak hoci už po sviatkoch...ale dúfam, že aj vaše boli krásne...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka V. (zdenik) ID 16572 (17.10.2007, 11:55) |
Moc dobré, bála jsem se, že to bude na dlouho, ale za hodinu byly v lednici. Nejsou moc sladké, což mi vyhovuje, doufám, že budou spokojení i hosté na oslavě manželových narozenin  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka z. (mimka7) ID 9778 (27.10.2007, 22:38) |
ďakujem...som rada...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (16.4.2007, 11:56) |
tak ako, skúšal ich už niekto piecť?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata74) ID 9033 (16.4.2007, 14:30) |
Ahoj Mirka, tak ja som ju cez vikend robila a vsetkym velmi chutila nakolko nebola velmi sladka je trosku citit rozdiel v ceste, ze nie je take dobosove, ale inac je super urcite este zopakujem. Dakujem za recept davam jednotku s hviezdickou!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (16.4.2007, 14:37) |
Matka, co si dala namiesto Zlateho klasu ? Obycajny vanilkovy puding ? Chcem vyskusat.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Martina P. (Mata74) ID 9033 (upravené 16.4.2007, 15:48) |
Daria, jedinu vec co mi nosia zo slovenska je Zlaty klas a rum, puding sa mi zda redsi ako zlaty klas jedine ze by si dala viacej, ale nemam ponatia kolko snad nam niekto poradi, uz aj mne dochadzaju zasoby a mama sa nevrati do oktobra  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.4.2007, 8:27) |
Mirka, ty mi neklam , ty si určite vyučená cukrárka.To nezaprieš.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |