
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Milada M. (markosko) ID 31422 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Domáce lístkové cesto[ recept č. 12223 zo dňa 16.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1.cesto:30 dkg hladkej múky,6 žĺtkov ,2 PL octu,1 dl mlieka, štipka soli 2.cesto:30 dkg hladkej múky špeciál,2 palmely (alebo palmariny,hery,helie) POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na 1.cesto vypracujeme cesto ako na štrúdľu,aby sa nam nelepilo na prsty.Cesto si rozdelíme na 2 časti a necháme na doske odpočívať,pokým vyrobíme cesto číslo 2. Na druhé cesto si palmely vyberieme z chladničky tesne pred spracovávaním Do múky si postrúhame obidve palmely a spracujeme na cesto.Toto cesto si taktiež rozdelíme na polovice. Na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme cesto číslo 2 na veľkosť A4,rozvaľkáme si aj cesto číslo 1 na tu istú veľkosť a pomocou valčeka prenesieme na cesto číslo 2.Cesto zvinieme ako závin a dáme do mikroténového sáčku do chladničky.To iste urobíme aj s druhými časťami cesta. Po troch hodinách cesto vyberieme a prevaľkáme a znovu zvinieme ako závin,opäť dáme do chladničky .Cesto môže v chladničke oddychovať 3-4 dni,ale môžme z neho robiť aj na druhý deň. |