
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana H. (1janulka1) ID 24542 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slávnostné gaštanové rezy[ recept č. 12263 zo dňa 18.3.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 4 vajcia - 6 PL kryštálového cukru * cesto je na malý plech!!!! - 100 ml oleja * na klasický plech dvojitá dávka cesta!!! - 6 PL polohrubej múky - 1 PL kakaa - 1 prášok do pečiva Plnka - 1 Zlatý klas - 300 ml mlieka - 125 g rastlinného tuku - 125 g masla - 3 PL práškového cukru - 250 g gaštanové pyré Karamelová šľahačka - 4 PL kryštálového cukru - 300 ml mlieka - 2 šľahačky v prášku POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do predohriatej rúry. Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Spolu vymiešame rastlinný tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do zmesi vmiešame puding. Na ozdobenie pripravíme karamelovú šľahačku. Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Zalejeme studeným mliekom a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí a necháme vychladnúť. Do mlieka dáme šľahačky a poriadne vymiešame. Šľahačku dáme na plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou. |