VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Moja hovädzinka na divoko - Vadaš
[ recept č. 12281 zo dňa 18.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Hovädzie mäsko /ja som mala hovädzie zadné/, čerstvá zeleninka /ja dávam všetko čo doma mám napr. mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, brokoličku, pór, cibulku, cesnak, hrášok/, zhruba 1dcl šlahačkovej smotanky, korenie, soľ, bobkový list a trocha masla a oleja. Ja dávam sušený estragón /od Kotányho/ dá tomu fantastickú chuť.
POSTUP PRÍPRAVY
Kuk, postup je trocha dlhší ale oplatí sa s tým pohrať, výsledok stojí zato.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravím si zeleninku, očistím, umyjem. |
![]() |
Mäsko naklepem, osolím okorením, narežem boky aby sa nezvlnilo pri opekaní. |
![]() |
Pripravím si do hrnca trocha oleja a trocha masla. Najlepšie je to vždy miešať, lebo keď je len sám olej je to o ničom, masielko všetko tak zjemní. |
![]() |
Mäsko zprudka opečiem z každej strany, tak aby malo takú kôrku . |
![]() |
Keď som všetky plátky opiekla, vyberiem mäsko zatiaľ na misu a prikryjem. |
![]() |
Do výpeku si dám pokrájaný pór, cibulku a cesnak. A trocha na menšom stupni opekám. |
![]() |
Keď je cibulka sklovitá, pridám mrkvu a petržlen a trocha soli. Miešam a pražím a postupne pridávam aj ostatnú zeleninu. |
![]() |
Všetko troha opekám a miešam. |
![]() |
Vrátim tam mäsko a pomiešam. |
![]() |
Zalejem vodou alebo vývarom , pridám korenia a bobkový list a varííím. |
![]() |
Keď je mäsko mäkké, zhruba dve hodinky ho treba variť, vyberiem ho opäť na misu, prikryjem a zeleninu zmixujem. |
![]() |
Zmixovaná zeleninka, môžem ešte dochutiť. |
![]() |
Vrátim mäsko späť a privediem do varu, dochutím smotankou /zvyknem v nej rozmiešať lyžičku Solamylu/ a čerstvou petržlenovou vˇnaťou. Ja dávam aj strúhanú citrónovú kôru. |
![]() |
U nás to milujeme s rohlíkovými knedličkami /recept od Marcelky K ID 633./.
Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Katarína M. (76katrin) ID 7296, mimibazar.sk/76katrin (10.5.2009, 13:51) |
Vladi, prave sme to s manželom dovarili, on mi pomahal s mäskom a ja som riešila zeleninku..... nie som nejaka úžasná kuchárka, ale toto sa mi podarilo.... je to naozaj výborné, každý si tam može pridať alebo ubrať čo sa mu páči a čo mu chutí. Ja som k tomu uvarila ryžu a tiež môže byť.Takže ďakujem za dobrý tip a dobrú chuť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra B. (Petra01) ID 24439 (18.3.2009, 13:17) |
niečo na spôsob sviečkovej vyzerá to dosť dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (18.3.2009, 13:29) |
Peťka je to viac ako dobré, a skvelú chuť dodá aj ten strúhaný citrón a estragón.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Petra B. (Petra01) ID 24439 (18.3.2009, 13:40) |
asi vyskúšam, lebo to vyzerá mňamkovo, len nie cez týždeň asi cez víkend - je viac času  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |