Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
Lokše plnené slaninou a kyslou kapustou
[ recept č. 12605 zo dňa 26.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
700 g v šupke uvarených zemiakov, 1 KL soli, 300 g HL múky, husacia/kačacia masť, 2 cibule, 20 g masti, 100 g údenej slaniny, 400 g kyslej kapusty, drvená rasca
POSTUP PRÍPRAVY
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a pretlačíme/pomelieme, pridáme soľ, hladkú múku a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme šúľok, ktorý pokrájame na kolieska. tie rozvaľkáme na lokše, ktoré pečieme na suchej panvici po oboch stranách. Upečené lokše pomastíme husacou masťou, alebo slaným maslom. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na masti, pridáme na malé kocky pokrájanú údenú slaninu a opražíme. Keď je slanina ružová, pridáme kyslú kapustu (môžete ju prepláchnuť vodou), rascu a udusíme do mäkka. Takto pripravenou kapustou plníme lokše, ktoré stočíme ako palacinky. |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (26.6.2012, 19:18) |
po našom posúchy najlepšie jedlo na svete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evkosca) ID 14300, mimibazar.sk/evkosca (23.5.2011, 15:09) |
niektore lokse mi ostalitake tvrde. ze sa nedaju zatocit, ale lamu sa, neporadite co s nimi? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (30.3.2009, 19:56) |
ježiiiiiiiiiš,toto zbožnujem...musim niekedy zase urobit!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |