. .. .. .. .. .. .
. .

Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta - RECEPT 12622

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 80819 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta


[ recept č. 12622 zo dňa  ]


Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

500g pol. múky, 320 ml mlieka, 1 čaj. lyžica soli a cukru, 2 poliev. lyžice oleja, 15 g droždia, 5 strúčikov cesnaku, 120g margarínu alebo masla,

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si dáme vypracovať do DP. Po vykysnutí rozváľame na doske a na jednu polovicu nakrájeme trochu margarínu (ja som použila klasickú Ramu so 70% tuku). Cesto preložíme, potom ešte 2-krát preložíme a opäť rozválame na plát. Postup znovu zopakujeme. Cesto sa trochu ťažšie rozvaľkuje, ale tomuto postupu sa hovorí "pľudrovanie". Cesto sa pri pečení správa ako lístkové. Rozvaľkáme na väčší plát a potrieme cesnakom rozpučeným a rozmiešaným s 1dcl vody. Posolíme a stočíme do rolády. Nakrájame na kolieska, konce trochu schováme dovnútra, aby sa pri pečení neroztáčali. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min. podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňou asi 20-25 min. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Rozváľaný plát s nakrájaným margarínom.
Trikrát preložené cesto.
Cesto stočené do rolády.
Nakrájané slimáky.
Po upečení.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mini tortička zo zbytku | Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta | Anglická cibuľačka ,,dvoch tučných dám,, >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (1.4.2009, 13:41)
Mozem jednu otazocku? :-$ drozdie cerstve alebo susene? vdaka
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (1.4.2009, 14:46)
Ja na všetko používam iba čerstvé droždie. Sušené sa mi zdá drahé. 20g droždia dávam na buchty, rožky, koláče a 10g na chlieb pri použití 500g múky. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (3.4.2009, 6:59)
dakujem (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (28.3.2009, 20:53)
Ďakujem všetkým. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (28.3.2009, 17:51)
Naozaj boli výborné, lebo ako píše pani Vierka, už nie sú. Recept už rozširujem medzi "pospolitým ľudom". (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera Š. (visi) ID 41265 (28.3.2009, 17:09)
Ivetka,napísala by som,že sú (zajic),boli,už nie su :'( 8o|,boli,výborné,ďakujem (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milka -. (mimianka) ID 84111 (28.3.2009, 15:34)
no to vyzera dobreee (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viera Š. (visi) ID 41265 (28.3.2009, 10:25)
dnes sa ich chystám robiť,som na ne zvedavá *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (28.3.2009, 14:05)
Dúfam, že budú chutiť. (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu