Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)
Hroznový koláč (Jamie Oliver)
[ recept č. 12733 zo dňa 29.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
* 4 väčšie vajcia (izbová teplota) * 270 g kryštálového cukru * 180 g rozpusteného masla * 115 ml olivového oleja * 155 ml mlieka * zrniečka z 1 vanilkového lusku (nemusí byť) * 400 g hladkej múky * 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva * štipka soli * kôra z 2 citrónov (alebo kôra z 2 pomarančov) * 600 g čerstvého červeného / ružového hrozna (malé bobule bez jadierok)
POSTUP PRÍPRAVY
Je fakt fantastický........ treba hrozno s malými bobuľkami a bez jadierok a olivový olej. Recept od kamošky, ktorá ho na jeseň pečie dokola.... Aj do mrazničky zvykne pár kúskov odložiť "na horšie časy" :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Vanilkový lusk som nemala a tak som dala vanilkový cukor. Nakoniec som pridala aj pár bobuliek bieleho hrozna, lebo pri koštovke sme z červeného trochu viac zjedli :))) Kto veľmi nemá rád citrónovúj kôru, tak jej môže dať aj pomenej tj. z jedného citróna alebo pomaranča. |
![]() |
Rúru vyhrejeme na 175 C. Koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou (alebo vyložíme papierom na pečenie). Dáme rozpustiť maslo a necháme ho trochu vychladnúť. |
![]() |
Rozmiešame vajíčka s cukrom (kryštál) na hustý krém, pridáme roztopené vychladnuté maslo, olej, mlieko a vanilku (nemusí byť). Dobre premiešame. Prisypeme múku, v ktorej bol rozmiešaný prášok do pečiva a soľ. |
![]() |
Pridáme nastrúhanú citrónovú a / alebo pomarančovú kôru. Všetko dôkladne premiešame. Cesto necháme 10 min odstáť, aby múka nasiakla tekutinou. |
![]() |
Do cesta vmiešame štvrtinu až tretinu hroznových bobúľ, cesto vylejeme do formy a pečieme cca 10 – 15 min. |
![]() |
Potom koláč z rúry vyberieme a navrch nahusto rozhádžeme zvyšné bobule hrozna. Mierne ich do cesta zatlačíme a na ďalších 30 – 40 min dáme piecť do rúry do „ružova“. |
![]() |
Upečený necháme vychladnúť, až potom krájame... |
![]() |
Môžeme posypať práškovým cukrom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
katarina h. (kkat) ID 103310 (3.6.2012, 16:13) |
kolač som vyskúšala,je výborný ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gaby G. (strga) ID 19172, mimibazar.sk/strga (18.2.2012, 18:16) |
zuzka, vdaka za fantasticky recept myslim, ze bude u nas casto na programe  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (20.2.2012, 20:27) |
Som velmi rada, ze vam tak pochutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (14.9.2011, 21:14) |
tak toto je perfektny kolacik,tiez som robila z polovicnej davky a bol akurat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (21.9.2011, 21:03) |
dakujem, som velmi rada, ze pochutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (10.11.2009, 11:32) |
tak vyskusane a fakt je dobry. Prvy krat som nieco piekla z hrozna a asi budem castejsie. Robila som ho do tortovej formy, ale dala som len polovicnu davku a aj tak narastol pekne. Si neviem predstavit, ak by som dala presne podla popisu Co sa tyka kory, dala som 1:1 citronovu a pomarancovu a ta pomarancova tam je neskutocne dobra. tu je dielko http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=618650  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (11.11.2009, 9:37) |
Zuzanka, koláčik je krásne sa vám vydaril Nabudúce vyskúšam aj ja ten pomer s pomarančovou kôrou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (28.10.2009, 21:20) |
akurat som dala kolacik do rury, idem ho piect uz 2.krat, je naozaj super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (29.10.2009, 11:57) |
som veľmi rada, že vám tak chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (30.5.2009, 13:56) |
Dnes som ho skúsila s obmenou, namiesto hrozna som dala čerstvé velikánske jahody. Už je upečený, uvidíme, aká bude chuť. A jahody som najskôr obalila v múke s práškom do pečiva a všetky ostali hore, ani jedna nespadla na spodok koláča. Ale myslím, že bude tiež lahôdka. Uvidíme, čo na to .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (1.6.2009, 15:00) |
tak ako Magdi? co povedali hlavni ochutnavaci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (5.6.2009, 9:28) |
Zuzi, aj po tomto sa len tak zaprášilo. Ale tak ako minule, chýbali jahôdky, čo sme predtým vyjedli. Inak super.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (5.6.2009, 13:44) |
chápem, že jahôdky skončili svoju púť skôr ako sa stihol upiecť koláč ...som rada, že aj táto varianta chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (28.5.2009, 21:29) |
zuzi, mam len rafinovany oliv.olej, nie panensky.. mozem aj taky? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (29.5.2009, 19:23) |
Zuzi vyskusaj to by nemalo vadit. Mozno bude len chutit trosku inak, lebo kazdy olivovy ma inu aromu a chut Potom dajte vediet ako ste dobacovali drzim palce!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (15.5.2009, 15:10) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=509050 tu je moj kolacik...Zuzka, ja som ho piekla 2 hodiny, lebo bol v tortovej forme, a je poriadne vysoky hotova torta!!! A je S U P E R !!!! Odporucam ho vsetkym vyskusat! Ta citronova a pomarancova kora mu dodala nadhernu farbu, chut, aj vonu....Je to ozaj lahodka, stavnata a fantasticka...Uz som si dala 3 kusy Dakujeme za fantasticky recept!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (17.5.2009, 14:04) |
nemate za co Klaudi som velmi rada, ze vam vsetkym doma chutil ...musim aj ja nabuduce vyskusat pomarancovu koru, lebo zatial som testovala len citron  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:30) |
veru, a ta pomarancova kora tam da taku chut, aromu a farbu...no rozpravka.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (15.5.2009, 13:32) |
Evka, už si niekde písala, že si z Nitry rovnako ako ja, takže proti "gustu žiadny dišputát". Aj ja sa prostredníctvom tejto stránky veľa učím a zdokonaľujem. Prajem Ti pekný deň a ešte krajší víkend.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.5.2009, 14:22) |
dakujem Evi aj tebe krasny vikend, rovnako ako vsetkym MMB nadsencom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (15.5.2009, 13:23) |
Dievčence, takýto koláčik, kde konzistencia je o niečo hutnejšia sa najlepšie pečie a hlavne prepečie keď ho dáte na menší plech, kde výška cesta nie je až taká vysoká. Pečenie trvá cca 45 - 50 min. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.5.2009, 13:26) |
Evinka suhlasim s tebou.. ja som ale velmi zanovita a kolacik som chcela silou-mocou mat okruhly tak sa teda piekol dlhsie ale nabuduce budem pamatat na tuto dobru radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (15.5.2009, 11:48) |
tak uz sa pecie aj u nas... nahodou som teraz objavila recept, a kedze som vcera kupila hrozno a ostatne sme mali, a vsetci tu tento kolacik vychvaluju a vyzera naozaj na jednotku, tak vyhral . Ked ho upeciem, tak dam vediet...len ja som mala velke hrozno-biele. Tak to nebude uplne ako original, ale hadam bude vyborny a koru som dala pomarancovu, aj citronovu- to my lubime ...a pri vazeni surovin sa mi vysypali ovsene vlocky z dozy tak to idem zatial upratat-mam od vlociek celu spajzu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.5.2009, 12:04) |
Klaudi..ja ked vidim tento kolacik, slintaaaam strasne je jednoducho fantasticky!!! som zvedava, co povies nan ja som pouzila ruzove hrozno a po upeceni mi v tom kolaciku chutilo trosku ako ceresne, no jedna baaasen! este som ti chcela povedat, ze daj pozor aby sa ti prepiekol, mne sa neviem preco piekol velmi dlho, ale oplati sa pockat no, asi je to preto, ze kazda rura je ina a ja som mala cesto dost vysoke, pouzila som okruhlu vyssiu formu..tak pekny dnik s vychutnavanim si tohoto skveleho kolacika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (15.5.2009, 13:09) |
ahoj, evulik!!! no presne ako ty pises, ja uz ho peciem 105 minut, a este stale vovnutri nieje dopeceny.... ja som ho dala do tortovej formy, bude poriadne vysoky, tak asi preto len sledujem, aby mi zvrchu neprihorel, ale stale ma peknu farbu....potom hodim foto!!! ja som sa pravdupovediac inspirovala na pecenie tohto kolacika u teba kavicku som uz mala, cakam na obedik co mi Ivko prinesie z jedalne, a potom dame kolacik...idem ho zase skontrolovat aj tebe pekny den  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (17.5.2009, 14:11) |
To je sranda, ze sa vam piekol fakt tak dlho 2 hodky... ale asi naozaj zalezi od rury Magdalenka spominala, ze to piekla len 15 minut, ale dala to na plech ...toto je daky nevyspytatelny kolac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:29) |
podla mna je to tou formou-ved ja som ho mala vysoky mozno aj 15 centimetrov!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.5.2009, 13:15) |
takze pohodka,,Klaudi, ja som ho tiez piekla v tortovej forme, teraz ked to spominas, napadol ma presny nazov formy mne sa jednoducho paci ked je kolacik okruhly, je taky uhladnejsi a slavnostnejsi.. a tento si to priam vyzaduje, lebo to nie je obycajna bubloska uz som zvedava na tvoje a vravim si, ze ani ma to nevyprovokuje, lebo kolacik som uz dnes mala-na ranajky, vsak do vecera hadam vybeham  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (16.5.2009, 21:28) |
Je to neuveritelne, ale uz zostali len posledne 2 kusky poobede tu bol otec pre Psika, lebo my sme dnes boli v polsku nakupovat a teda, muselo mu riadne zachutit, zjedol dobru stvrtku. potom svokra si ukrajovala-a ona sladke skoro vobec neje aj Ivo si odkrajuje...no a ja... fakt uzasny kolac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (17.5.2009, 14:07) |
takze ste si s kolacikom robila u svokricky ocko co?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:57) |
u svokricky uz ocko davno mam ved ma ma radsej ako svojho syna ved uz sa pozname 11 rokov, a u nas je vzdy cosi navarene a napecene  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (15.5.2009, 13:25) |
ja ked uz som len to surove cesto chutnala, tak to bola dobrota! este stale peciem....uz hodinu 40! este v strede je taky traslavy.....este ratam aspon 10-15 minut...akurat doupratujem kolacik si uz vybehala a vypisala na MMB- tak si kludne dopraj aj poobede  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (17.5.2009, 14:13) |
aj ja musim kazde surove cesto kostovat a podla toho uz viem, ze bude kolacik fajny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:31) |
inak mne velakrat chuti surove cesto este viac, ako upecene  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (18.5.2009, 20:42) |
to sme už najmenej 2, ja doslova vyjedám surové cesto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (18.5.2009, 20:59) |
tak uz sme 4-ria aj moj ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (20.5.2009, 9:30) |
ja si vzdy nechavam v miske trochu cesta a kym sa kolacik pecie, tak vylizujem ako mala a o plnkach ani nehovorim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (15.5.2009, 12:00) |
ovsene vlocky ste tam ale nedavali ze? Drzim palceky a potom dajte vediet ako sa tvarili clenovia rodiny pri ochutnavani  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (15.5.2009, 13:10) |
nie, nie, ovsene vlocky sa mi len priplietli do cesty ...uz ho peciem 110 minut, mam ho v tortovej forme a vovnutri este stale nieje.... ale ma este stale peknu farbu zvrchu je hneducky-taky zlatavy...urcite odfotim a dam sem foto ...a kym sa pecie, upratujem spajzu-zobrala som to zhora dole, a bude konecne cistucka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (12.5.2009, 21:34) |
Zuzi, koláč sa už chladí na balkóne , hádam bude aj jedlý . Ale myslím, že sa podaril, len som ho dala na normálny plech, lebo podľa množstva ingrediencií sa mi to zdalo veľmi veľa na okrúhlu formu. A asi som urobila dobre, lebo aj na tom veľkom plechu (asi 30x40 cm) je dosť veľa a vôbec som ho nepiekla tak dlho, ako si mala uvedené ty - ja asi len 15 minút. Za chvíľu ho idem otestovať, dám vedieť, či som ho náhodou nezjedla celý.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (13.5.2009, 14:27) |
Ahoj Magdalénka, tak ako? Dal sa zjesť, či ste ho celý aj s plechom posunuli k susedom? Ale určite sa ti vydaril aj keď tých 15 minút sa mi zdá málo Daj vedieť, či sa s tebou rodina ešte rozpráva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (14.5.2009, 19:17) |
Zuzi, koláč bol . Susedia mohli len ňuchať , všetko sme im zjedli. Chválili aj moje kamošky, ktorým som nadelila do krabičky, aby mali chuťovečku ku . A tých 15-20 minút určite stačilo, ale určite som ho nepiekla tak veľmi dlho ako máš písané. Vieš, moja plynová rúra by ho za tú hodinku zliala aj s plechom do jednej pripálenej kopy, ktorú by som potom musela vyhodiť aj s plechom. Takže, recept vynikajúci, koláč skvelý a určite sa bude ešte dávať niekedy kópia. Len to hrozno, čo som vyjedla predtým, mi v koláčiku chýbalo. Určite ho tam treba "véééľo, véééľo". PS: a fotku som nestihla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (15.5.2009, 11:55) |
chápem, že s foťákom si sa už nestihla realizovať Viem si predstaviť, ako susedom stekali slinky naprázdno . Hroziekno sme skoro vyjedli aj my pred pečením ...už hrozilo, že bude hroznový koláč bez hrozna a je pravda, že čím viac bobuliek, tým je to fenomenálnejšie Som rada, že vám chutil a pozdravujem kamošky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.5.2009, 19:52) |
Ahoj Zuzanka, dakujem za vyborny recept, kolacik je vynikajuci..piekla som ho sice o dost dlhsie, ako je v recepte uvedene, vo vnutri sa mi nechcel, betar jeden, dopiect.. odporucam vsetkym vyskusat a tu je foto kolacika: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=498649 a v reze: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=498653  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (2.5.2009, 20:10) |
Nemas za co Evi skoro som odpadla, ked som videla, ze si mi akurat ty napisala, lebo vcera na obed som skusala tvoju svedsku palacinku a bola uuuuuzasna ...zeby fungovala telepatia ohladne vymeny receptov Rozmyslam, preco sa ti to nechcelo dopiect ja som mala asi zapnutu teplovzdusnu, ale nepamatam si uz presne... a to spravi par minut ...som rada, ze vam kolacik chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra B. (Petra01) ID 24439 (15.4.2009, 15:14) |
Ahoj Zuzka, tak teda odskúšaný stými jahodami z konzervy, ale prosím ak ho chcete niekto robiť tak neexperimentovať ako ja mne sa nepodaril, dala som namiesto hrozienka jahody z konzervy, ale tie boli asi moc napité šťavou a koláčik som piekla pomaličky skoro 1,5 hodiny a tak aj dopadol - zvrchu skoro spálený kdežto zvnútra sa ledva dopiekol...ach jaj pokašlala som to som na seba nahnevanááá...ono možno by som ho ešte niekedy aj vyskúšala, ale nedám ho do tortovej formy pretože tam je potom ten koláč moc vysoký, ale normálne na plech a bude nižší, rýchlejšie sa urobí Zuzi pozdravujem ťa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (16.4.2009, 7:29) |
aj som na teba Petka myslela, ze ako si asi dopadla s tymi jahodami... no nevadi, aspon si testovala za nas a vieme, ze makke ovocie z konzervy sa tam velmi nehodi ...vyskusaj ho este s tym hroznom a uvidis, ze to bude uplne o dacom inom Ja som ho tiez piekla v tortovej a nemala som ho az taky vysoky, asi mam vacsi priemer. Pekny dnik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Petra B. (Petra01) ID 24439 (16.4.2009, 7:53) |
Zuzi aj nad tým som rozmýšľala - či si ty nemala náhodou vačší priemer tej formy nevadí niekedy vyskúšam a už viem aj ako - urobím to do tej mojej klasickej tort.formy, ale použijem menšie množstvo surovín (asi polovicu) potom ti dám vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (16.4.2009, 12:47) |
sa mi paci, ze sa nevzdavas drzim palce! daj vediet, ze co za cudo ti z toho vzniklo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (esi) ID 32080 (9.4.2009, 19:56) |
robila som ho aj ja. Bol veľmi hustý ako biskvit. Má to byť také? Alebo kde som urobila chybu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (9.4.2009, 22:43) |
nemá to byť také husté ...má to byť síce hustejšie ako bublanina alebo piškóta, ale určite to nemá byť ako biskvit... skôr to má byť ako hutnejšia bábovka. Nemali ste veľmi malé vajíčka? Ale ak ste dali správne množstvo masla, oleja, mliečka a múky, tak naozaj netuším kde sa stala chyba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna M. (sisinocka) ID 310, mimibazar.sk/sisinocka (9.4.2009, 19:23) |
otazka kolko citronom tam mam postruhat jednu celu koru alebo dva ako na foto? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (9.4.2009, 22:20) |
Anka, ja som dala do cesta kôru z dvoch citrónov, ale ak máte väčší citrón tak dajte len jeden... ako chcete, alebo skúste pomaranč ...v recepte sa originál píše, že kôra z dvoch citrónov alebo pomarančov... alebo to zmiešajte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.4.2009, 19:30) |
Zuzka, toto je najlepší ovocný koláč, aký som kedy jedla . Určite, určite si ho budeme robiť aspoň každý druhý víkend...je perfektne osviežujúci, lahodný, fantastický a báječne aj vyzerá ...budem ho každému odporúčať, je fakt NESKUTOČNE JEDLÝ . Ďakujem za fantastický recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (4.4.2009, 21:07) |
Janka nemáte za čo som strašne rada, že vám pochutil ja z neho tiež odpadávam a človek sa pri výrobe ani tak nenamaká  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (5.4.2009, 8:57) |
veď práve o to ide ...muž došiel večer z práce a tiež vychválil koláč do nebies..už mám z neho len 3 kúsky...obávam sa, že sa o ne strhne bitka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (6.4.2009, 16:27) |
Jani, ja keď som ho naposledy robila, tak som naivne dala tretinu zamraziť... a na tretí deň som ho z mrazničky musela vybrať a zjedli sme to všetko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (8.4.2009, 11:35) |
Tak toto u nás nehrozí - mrazenie ja mám doma žrútov ...čo pred nimi neutečie, to zhltnú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra B. (Petra01) ID 24439 (4.4.2009, 14:21) |
Zuzi prosím na koľko stupňov prvých 10-15 minút?? a potom zbytok???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (4.4.2009, 19:10) |
Peti, kolačik po celý čas pečieme na rovnakej teplote tj. 175 C. Tých prvých 10-15 minút sa to pečie kvôli tomu, aby tie bobuľky hrozna, ktoré dáme naskôr neklesli na dno. Lebo to cesto je už tuhšie a tak držia pod povrchom. Držím palce nech sa vydarí!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Petra B. (Petra01) ID 24439 (4.4.2009, 19:27) |
Jáááj díky Zuzi keby si nenapísala, tak ho pečiem na 180 takže by sa nič nestalo mám aj kúpené hrozno (môj ho hrozne ľúbi), ale urobím ho s jahôd z konzervy - dúfam, že sa vydarí, dám ti potom vedieť ako dopadol ešte raz díky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (4.4.2009, 21:02) |
to sa stáva ...som fakt zvedavá ako dopadneš s jahodami dúfam, že koláčik bude chutiť daj potom vedieť ako si dopadla držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária P. (Mayka) ID 13577 (2.4.2009, 8:51) |
mnam tento urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (2.4.2009, 10:27) |
potom dajte vedieť ako sa vydaril a či pochutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |