Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)
Tarhonove "rizoto"
[ recept č. 12762 zo dňa 30.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tarhona * leco (3 dl pohar) * mrazena zelenina (kukurica,mrkva,hrasok) * maly paradajkovy pretlak * slepaci bujon (asi pol kocky,alebo podla chuti a mnozstva) * cesnak * olej * sol * mlete cier.korenie * susena (cerstva) bazalka * oregano * tvrdy udeny syr
POSTUP PRÍPRAVY
Toto rizoto som robila uz niekolko-krat v domnienke,ze robim len tak z hlavy recept od Lucky H. ID 5741 ,ale dnes som prisla na to, ze to vlastne vobec nie je ono :o) Takze vkladam dalsiu verziu "rizota" z oblubenej tarhone. A Lucka, dakujem za insipiraciu ;o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Tarhonu si pripravime obvyklym sposobom - na oleji opecieme az kym niektore gulicky nechyti do hnedkava (pozor,aby nezhorela, treba premiesavat.moja nie je velmi poopekana, dnes som sa ponahlala) a zalejeme osolenou vodou asi 1,5 cm nad tarhonu. Ja robim na tej takej hrubej platni, aby mi nezhorela a ked sa voda odpari, ochutnam, ked nie je moc tvrda, zabalim do deky a necham dojst. V pripade,ze sa nam zda prilis tvrda, este trosku podlejeme a dodusime.
Prip. si pripravte tarhonu tak, ako ju bezne robite. |
![]() |
Kym sa dusi tarhona, pripravime si zeleninu. Na troske oleja chvilu osmahneme pretlak (aby nebol kysly), pridame leco, mrazenu zeleninu, rozdrobenu kocku (alebo polovicu) bujonu, jemne dosolime, pridame ml.cier.korenie, trochu oregana a bazalku a pretlaceny cesnak. Podla potreby dolejeme vodu, my nemame radi suche rizoto. Prikryte dusime,kym zelenina nezmakne. |
![]() |
Hotovu tarhonu zmiesame so zeleninovou zmesou a pridame najemno nastruhany udeny syr. Dobre premiesame a na tanieri este posypeme syrom.
Dnes sa mi "rizoto" vazne vydarilo a uvarene bolo za 30 min. (cca) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (30.12.2016, 12:33) |
Dnes som robila na obed a rizoto je výborné, chutilo celej rodinke Ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (28.5.2013, 19:47) |
mňami,mňami.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.1.2013, 15:58) |
som rada,ze chuti, Marcelka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana T. (klaviristkaa) ID 131152 (11.8.2010, 8:12) |
Ja som ho robila klasicky s ryžou namiesto tarhone, a zaprášilo sa po ňom jedna radosť! Pridala som aj zvyšky mäsa po pečenom kurati - na jednotku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.8.2010, 19:13) |
s ryzou som este neskusala,ale ked chutilo, tesim sa. mozem vyskusat aj ja,pre muza,lebo on tarhonu az tak moc nemusi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva Č. (evu_lienka) ID 85347, mimibazar.sk/evu-lienka (25.5.2010, 20:32) |
super receptík vyskúšam pre dieťatko . Ja robím bez mrazenej zeleninky iba lečo + na cibulke opražené špekačky , alebo párky . To je taká mužská verzia - a máva úspech (  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.5.2010, 20:39) |
tak snad zachuti. ved verzii je pri takych jedlach xy. ja sama som si dlho myslela,ze to je uplne iny recept, ze som si ho "zapamatala" treba experimentovat, skusat,menit podla chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (25.5.2010, 20:11) |
No priznám sa, že u nás sa toto rizoto nejak neujalo, robila som ho podla tvojho postupu, len som nedala bujon a dala som tam točenú salámu, že vyskúšam takéto bezmäsité rizoto pre zmenu, lebo u nás sa varí rizoto z klasika ryže+hrach+bravčové mäso a totu mi niečo chýbalo, asi to mäso práve, lebo som naňho u rizota zvyknutá, ale zas ten syr na vrchu bol fajn |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.5.2010, 20:15) |
nevadiiii, Katka, kazdemu chuti ine. ani u mojho muza nie je toto top jedlo ja maso casto nevarim, ale ked je niekto zvyknuty, urcite mu bude chybat. ale som rada,ze si vyskusala. tak nabuduce vyskusaj klasicky tak ako robis rizoto,ale namiesto ryze tarhonu,to rodinke urcite sadne viac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (9.10.2009, 17:58) |
Janka vdaka za dobrý tip,jednoduché a veľmi chutnučké,robila som zo slovenskej ryže a pridala som aj klobásku,mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.10.2009, 19:57) |
som rada,ze chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (4.8.2009, 10:12) |
jeeeeeeeej aj my lubime tarhonove rizoto a viac ako ryzoveeee.mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam,dostala som na nho chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2009, 16:48) |
slavka, a ked mas nejaky dobry tip,ako ho robis ty,sem s nim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (5.8.2009, 18:58) |
Janicek,no ja to robim podobne,ibaze po oprazeni tarhone zalejem zeleninovym vyvarom,pridam paradajkovy pretlak,premiesam,pridam zeleninku-mrkvicku,petrzlenik na kococky nakrajany,potom hrasok,niekedy dam aj konzervu sampinonov ,podla toho na co mame chut,aj brokolicku niekedy,len extra potom na panvicke oprazim cibulku neskor pridam cesnacik ale len kratko aby nezhorkol,pridam k tarhoni a uz len necham troska povarit vsetko spolu,ked mi uz vyvarkova vodicka odparuje,podlejem este vodou,osolim,okorenim a uz len na na uplne slabom stupni varim domäkka.to uz tak samo nejak dojde,stale chutnam po gulicke ak este nie je mäkka,vzdy trosilinku vodicky pridam a takto to mam potom uz mnaaam mnaaaaaam. K tomu kysla uhorka v zime alebo uhorkovy salatik v lete.Milujem to. .Posielame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana k. (kristin111) ID 27663 (23.7.2009, 20:45) |
Janulka zajtra skusam dalsi receptik od teba urcite bude faknucky pa JAna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.8.2009, 11:40) |
ahoj jani,tak ako? chutilo? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana s. (janka256) ID 66443 (24.6.2009, 12:07) |
akurat som ho dovarila ale nezohnala som tarhonu tak bolo so slovenskou ryzou a este som pridala parkovu klobasku suprove je mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (24.6.2009, 12:24) |
tesim sa,ze chutilo. tarhonu mam stale v zasobe, ale tiez chcem vyskusat tu slovensku ryzu, ono je to v podstate jedno,chutovo je to to iste  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirecka F. (Miirabell) ID 85824 (18.5.2009, 20:58) |
jednoduche a uzasne ja som este pridala brokolicu, ved tou sa nic nepokazi a uz to bolo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.5.2009, 10:12) |
jasne,ja vsade pcham tofu, ty brokolicu. ale pravdu vravis, brokolica nic nepokazi.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (22.4.2009, 22:00) |
nieco podobne robievam a mozem odporúúúcat. Super papanicko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.4.2009, 9:53) |
vsak? ked mas nejaku dobru vychytavku - tip - navrh, sem s nim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (15.4.2009, 15:40) |
Chystám sa vyskúšať.Moja polovička miluje tarhoňu na rôzne spôsoby. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 19:01) |
martinka, dufam,ze bude chutit a pridas potom nejaky ten mily koment nie,srandu si robim, hlavne nech chuti. moj nie je velmi tarhonovy,narozdiel odo mna,ale toto mu fakt chuti. a kto nema rad leco,nech vyskusa tu druhu verziu, od lucky aj to je super, skusala som minule s mrazenou zeleninou a kuracim masom z polievky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (29.4.2009, 13:46) |
No tak práve som ho dorobila a už som aj koštla Je fakt dobré a to ja nie som veľmi na tarhoňu.Naopak moja polovička,ten ju miluje.Tak som zvedavá na reakciu ale už teraz viem že mu bude chutit Jemu to je jedno on ju zje aj len tak čisto uvarenú .Vďaka za dobrý recept.Myslím že bude u nás často.Ešte som zabudla ja som doňho pridala aj trochu diétnej salámy. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.4.2009, 13:50) |
za malo, som rada,ze chuti. tiez som minule varila pre chlapov a nevedeli sa dojest. kamos stal v kuse pri miske a vyjedal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela P. (mischa.p) ID 8990, mimibazar.sk/mischap (15.4.2009, 11:14) |
včera som robila toto rizoto superné ešte o desiatej som si musela ísť aspom na malý tanier naložiť vďaka za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 13:11) |
som rada,ze chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (hoska) ID 31567 (8.4.2009, 13:10) |
Tak ale toto je mňaaaaam dnes sme mali na obed. Pridala som tam aj na kocky mäsko aby sme lepsie vydrzali cez tieto pôsty ktore prichadzaju. Ale urcite to budem robit casto...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 14:32) |
minule som ho este robila s masom z polievky kuracim. a bolo tiez fajne. takze aj take co dom dal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.4.2009, 13:34) |
parada,tesim sa,ze chutilo. ja bez masa vydrzim v pohode, skor by som tam hodila tofu ale som otvorena novym moznostiam,takze ked budes nabuduce robit a prides na nejaku dalsiu vychytavku, sem s nou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.4.2009, 20:40) |
inak,dnes som si len tak ku zvysku tarhone podusila zeleninu s bujonom a sojovou omackou a bazalkou a tiez to bolo fajne. ale tomu oridzo receptu sa urcite nevyrovna.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (1.4.2009, 11:25) |
Janik, ja som rada, že mám nový typ rizota . Máme doma lečo a len tak stojí v pohároch, tak vyskúšam. vyzerá super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.4.2009, 11:27) |
vsak skoro jak tvoje vyskusaj,,nam velmi chutilo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (1.4.2009, 10:53) |
Mnaaaam vyborný nápad tarhonu milujeme ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (1.4.2009, 11:22) |
livka,vyskusaj,ked mate radi tarhonu,verim,ze bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |