Eva H. (Evitchka) ID 26145 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
*Rizoto s kuracim masom a tofu*
[ recept č. 13174 zo dňa 15.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
ryza * cca 200 g kuracich prs * 150 g tofu * hrasok s mrkvickou * 1 mensia cibula * 1 strucik cesnaku * 1 kuraci bujon * koreniny a pochutiny podla chuti
POSTUP PRÍPRAVY
Rizota rozneho druhu sa tu rozoberaju tak huzevnato, az som na nejake dostala chut. Myslim, ze rizoto s kuracim masom a tofu tu este nemame..ak by aj ano, nevadi, ved kazde rizoto je samo o sebe original :)..
1. dame varit ryzu..a som dala 1,5 dl parboiled ryze a 3 dl vody 2. kuracie maso pokrajame na drobne kusky a nejaku minutku marinujeme v tom, co vam najviac chuti, napriklad: lyzica horcice, kecupu, olivovy olej, cibula na kocky, polovicku strucika cesnaku, MCK, sojova omacka, bylinky
dalej v obrazkovom postupe:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
3. marinovane kuracie maso spolu s cibulou osmahneme kym sa nezatiahne |
![]() |
4. pridame tofu nakrajane na kocky |
![]() |
5. dalej hrasok s mrkvickou, pridame vodu podla potreby a kuraci bujon, dusime a premiesavame cca 10 minut |
![]() |
6. pridame druhu polovicku cesnaku, dochutime bylinkami a vmiesame uvarenu ryzu..odstavime a nechame chvilku napokoji, aby sa chute spojili :) ..potom uz len * dobru chut * |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.4.2009, 21:03) |
Evik,ty tu davas same fajnotky davam si Ta do oblubenych,aby som nepatrala po receptoch  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.4.2009, 22:10) |
Lubka ty si zlata ja som sa minule pozrela na zubok tvojim receptom, juj, tolko super inspiracii!!! potrebovala by som nejaky plan na 5 rokov dopredu aspon, tak vela receptov by som rada vyskusala pekny vecer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.4.2009, 9:35) |
to je pocta,to ma tesiiiiiiiiiiiiiiiii Dakujeeeeeeeeem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 21:08) |
raz darmo,je to sikovnica  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.4.2009, 22:13) |
Janicek moj, ty mi ides prikladom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.4.2009, 21:10) |
je to sa musi nechat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.4.2009, 22:12) |
jaj vy dve lichotnicky! skoro som do gulasa pridala dzem, taka som bola vykolajena z vas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 22:16) |
hihi,cakala som,kedy si vsimnes tie opravnene lichotky,samozrejme,nie dzem. mnam,gulas by som si dala.... idu na mna zase chute, bude druha vecera asi |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.4.2009, 22:37) |
chapem, pri mysleni clovek rychlo vyhladne gulas chystam na chatu a popritom som plnila tortovy korpus tak som mala trosku chaos z tych ingrediencii.. ale myslim ze som to uspesne dotiahla do konca a nikto si v torte neobjavi kus masa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 22:48) |
keby daco,povedz,ze to u nas na slovensku sa tak robi. tradicia jak hladanie mince v kolaci na vianoce a tak z nudze cnost  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.4.2009, 22:59) |
vidis, esteze ta tu mam, super napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (15.4.2009, 16:09) |
Evi, vyzerá to fajnovo. Skúsim spraviť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.4.2009, 16:34) |
dakujem Zlatka! je to skor taka klasika s "tofu vsuvkou", ale nesklamalo pekny dnik zelam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 15:13) |
cau evi ,ja som dnes tiez robila rizoto. a s tofu. ale bez masa bleskovica,lebo zase nestiham veci do skoly. akurat som dokoncila prezentaciu a teraz mam 45 min na precitanie nejakych 20 stran uplnych hovadin.... ale krasne rizotko si pripravila,krasne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.4.2009, 15:24) |
dakujem Janicek na rizoto si ma tu okrem inych navodila aj ty..nerobievam ho casto ale je to skvele a rychle jidlo nech sa dari v skolicke, ja sa tiez idem posnazit pekny den  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 15:25) |
aj tebe krasny den napisem ti viac,ale neviem kedy,lebo fakt nestihacka,dnes bude zasa noc prekladu...filozoficky text,tak sa "tesim"... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (15.4.2009, 15:28) |
filozofia je moj odbor, vraj, tak napis keby si s tym mala problem..inak pri flasi vina sa filozofuje uuuplne najlepsie, ale o tom sme sa uz bavili, poznas moj nazor!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.4.2009, 15:30) |
ver,never, v chladnicke mam flasu bieleho... mozno dnes vyskusam predsa len  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |