Milada M. (markosko) ID 31422 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Marlenka bez vaľkania
[ recept č. 13193 zo dňa 16.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:250 g rastlinného tuku ( hera,palmarín,palmela ),250 g kryštálového cukru,4 vajcia, 4 PL medu, 350 g hladkej múky,1 balíček prášku do pečiva
Plnka:1 konzerva Salka, 250 g masla,3 dl mlieka,1 karamelový puding,2 PL cukru
POSTUP PRÍPRAVY
V miske nad parou alebo priamo v hrnci na sporáku miešame heru s cukrom , pokým nie je tuk rozpustený,potom pridáme vajcia a med,krátko povaríme.Odstavíme a pridáme múku s práškom do pečiva.Miešame ešte aspoň 5 minút,aby vzniklo vláčne cesto.Na 5 hárkov papiera na pečenie si obkreslíme tortovú formu ( nevystrihujeme )Potom na jednotlivé hárky papiera rozotrieme cesto tak ,aby trocha presahovalo obkreslené kruhy.Pečieme v rúre na 160 až 180 st.C.Pláty necháme chvíľu vychladnúť a potom z nich podľa tortovej formy vykrojíme kruh.Odkrojené zvyšky si zatiaľ odložíme. Pripravíme si plnku-z mlieka,pudingového prášku a cukru si uvaríme puding a necháme vychladnúť.Vychladnuté skaramelizované kondenzované mlieko,ktoré sme varili 2 hodiny vo vode v uzavretej plechovke,zmiešame s maslom a postupne pridávame aj vychladnutý puding. Plnkou natrieme pláty,časť si necháme na vrch a na boky. Odkrojené zvyšky z plátov si rozmrvíme valčekom v mikroténovom sáčku najemno a posypeme nimi potretú tortu.Tortu necháme v chladničke dobre odležať,ale servírujeme ju pri izbovej teplote.Najlepšie chutí na 3 deň. |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (5.4.2021, 7:06) |
robila som teraz,výborný receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (7.9.2010, 15:17) |
je výborná už som ju piekla a dnes ju robím opäť už sa na ňu teším |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.4.2009, 16:45) |
Super, rýchla marlenka priznám sa, že som ju skúšala asi dvakrát, ale podľa iného receptu, jediné čo mi vadilo bolo, že som mala trošku tvrdé pláty po upečení a ani po naplnení nejako extra nezmäkli... Tak sa chcem opýtať, či pláty podľa tohto receptíku budú mäkkučké...?Inak recept vyzerá veľmo dobre.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Milada M. (markosko) ID 31422 (17.4.2009, 15:44) |
Odskúšala som viacero receptov na marlenku a pri tomto recepte som mala pláty najmäkšie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2009, 14:24) |
fuuuha, to vyzera dobre... poznacim si a snad coskoro vyskusam. vdaka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana k. (januarka) ID 88689 (16.4.2009, 12:27) |
len čo pojde sadra dole, určite vyskušam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Adriana M. (adika1) ID 13283, mimibazar.sk/adika1 (17.2.2017, 18:58) |
no neviem baby kde som urobila chybu ale moje cesto je také mastné a lepkavé po upečení, že hrôza a chuťovo tiež nič moc. Tak ako to robíte, že je tvrdé vaše ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |