kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
*♥*Boršč*♥* v tlakáči
[ recept č. 13444 zo dňa 24.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 mrkva, petržlen, kúsok zeleru,1/2 menšej kapusty, 1 cvikla, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 500 g bravčového mäsa,300 g hovädzieho mäsa, 2 PL hladkej múky, 4 PL oleja, 5 ks bobkových listov, 2 paradajky, 1 paradajkový pretlak strednej veľkosti, 1/4 čL mčk, soľ, bujónová kocka, 1 - 1,5 PL kryštálového cukru, 2 PL octu kyslá smotana (až pri servírovaní do taniera)
POSTUP PRÍPRAVY
Očistíme cviklu a prepolíme ju. Jednu polovicu cvikly pokrájame na klátiky a dáme ju variť do tlakového hrnca spolu s pokrájaným mäsom a 1 čL soli a bobkovým listom. Kým sa to varí, očistíme mrkvu a ostatnú zeleniu, zemiaky a postrúhame kapustu. Druhú polovicu cvikly pokrájame na jemné pásiky a dáme ju variť osobitne. Keď je mäso uvarené, hrniec otvoríme a pridáme kapustu, zemiaky, pokrájanú mrkvu, bujón a varíme asi 8 minút, aby zmäkla i zelenina. Hrniec znova otvoríme a necháme na platni pomaly vrieť. Dáme doň pokrájané rajčiny. Pripravíme zápražku z oleja, cibule a múky, zalejeme ju vodou a vlejeme do vriaceho boršču. Potom pridáme paradajkový pretlak, mčk, povaríme. Nakoniec vlejeme osobitne uvarenú cviklu i so šťavou a dochutíme trochou cukru, soľou (trocha treba) a octom. Na tanieri boršč doplníme kyslou smotanou. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (7.12.2016, 20:22) |
y |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (6.12.2016, 22:56) |
...presne takto ho robím aj ja,akurát ,že dávam 2mrkvy a Dve cvikly...je najlepšííííííí a najrýchlejšíííí v tlakovom hrnci (najlepší pomocník v kuchyni)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | silvia b. (cocacola) ID 54633 (25.4.2009, 21:19) |
Vyzerá fajnovo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.4.2009, 23:15) |
dakujem. my ho máme veľmi radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |