jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)
Výborná domáca zmrzlina
[ recept č. 13490 zo dňa 26.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na 1 liter zmrzliny: 2x 250ml šľahačkovej smotany 33%, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, trochu práškového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Smotanu si vyšľaháme na šľahačku. Osobitne si vyšľaháme bielka. Osobitne si vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. A všetky tri hmoty zmiešame spolu. Z potrebných prísad nám vznikne univerzálna zmrzlina, ktorú si dochutite ako chcete. Nakoniec dajte zmrlinu zamraziť, minimum je 6hodín.
Ak chcete vynilkovú, dajte viac vanilkového cukru, ak chcete kakaovú, tak kakao primiešajte k žĺtam. ak chcete jahovú, tak pridajte nakoniec rozpučené jahody a podobne... Dobrú chuť! my sme robili tentokrát klasiku, kakaovú.... |
 | Andrea F. (andre) ID 1528 (1.7.2015, 15:14) |
Musím povedať ze je fantastická teda aspoň ešte nezamrznutá chutí famózne neviem ako vydržím čakať tie 4 hodiny urobila som čokoládovú použila som bio kakao a stéviu potom ju ešte ozdobím orieškami nastrúhanými zamrznutými jahodami prípadne nastrúham navrch kvalitnú čokoládu mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (4.7.2015, 9:40) |
Ďakujem za milú správu, som rada, že chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Andrea F. (andre) ID 1528 (9.7.2015, 15:51) |
Tak poviem že máme chladničku liebherr takže zmrzlina bola skôr urobená a zamrznutá na kosť ale ako som ju pomaly v nádobke škrabala tak sa topila a bola famózna keďže kvôli zdravotnému stavu nemôžem prechemizované veci tak táto pochúťka mi úplne vyhovovala fakt super dávam 11 bodov z desiatich  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanka K. (stassa) ID 39170 (19.4.2010, 18:02) |
Aj ja som robila túto zmrzlinu, a musím sa priznať že také niečo dobré som nepapala už dávno....Celá rodina si pochvaľovalaq q |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.4.2010, 21:52) |
ďakujem veľmi pekne som rada, že ste si takto pochutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea D. (R&A&S) ID 12366, mimibazar.sk/ras (19.3.2010, 8:26) |
včera som urobila a dnes ideme jest dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.3.2010, 19:10) |
neni za čo pekný večer prajem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabika S. (Gabikas) ID 975 (24.7.2009, 9:15) |
ja robim zmrzlinu len tak bez vajicok. dam mrazene ovocie (alebo čokoladu) do mixera spolu so slahackou a prask. cukrom. Potom dam do mraznicky a je to super. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Irena W. (irmuska) ID 105511 (24.7.2009, 9:27) |
moj recept je stary rodinny, u nas sa vsetko kde idu vajicka varilo nad parou, ten tvoj je ovela rychlejsi, tak ho vyskusam, ci vobec budeme citit nejaky rozdiel v chuti.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (30.5.2009, 13:11) |
to tam idu surove vajicka ...nejde to dako bez nich ?a naco su tam dobre tie vajicka vlastne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Irena W. (irmuska) ID 105511 (24.7.2009, 9:08) |
ahojte, robim domacu zmrzlinu tiez s vajickami, ale ich uvarim nad parou. neviem ci to znici vsetky potencionalne bakterie, ale dufam ze vacsinu ano. recept je velmi podobny: 2 velke alebo tri male vajcia (mozeme pouzit aj samotne zltky), 3 PL cukru, 1 kl vanilkoveho extraktu (moze byt vanilkovy cukor) uvarime nad parou do zhustnutia. do horuceho pridame nalamanu jednu horku cokoladu, mozeme pridat aj trochu kakaa, nechame vychladnut. uslahame 2 trvanlive slahacky (po 250 ml), vajecny krem vyslahame do peny, obidve casti zlahka zmiesame (mramorovanie nie je na skodu) a dame do vhodnej nadoby zamrazit. mozeme nechat cisto vanilkovu alebo s vajecnym konakom (aj do toho varim zltky nad parou). |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (30.5.2009, 16:43) |
áno, idú tam surové vajíčka.... neviem na čo sú dobré, ale už moja babka to tak robila... ja som sa toho tiež dosť obávala, ale potom som si uvedomila, že aj do tiramisu a podobných krémov idú surové... a toto sa aspoň zamrazí....my navyše stále robíme len z čerstvých vajec a stále len také množstvo, aby sa to zjedlo a zatiaľ sa nám nič nestalo ale možno by ste mohli skúsiť aj bez nich, a dať iba vyšľahanú šľahačku... snáď sa nič nestane  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (31.5.2009, 14:04) |
ja nie preto,zeby som sa obavala dakej salmonelovej prihody ,ale sa bojim,ze by som ich tam moc citila,ja nemam rada surove vajicka,ani vyslahany bielok,aj ked je upeceny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | jana j. (Janushinka) ID 30839 (31.5.2009, 21:42) |
tak ja tam to vajce necítim, ale keď ti to tak vadí, tak skús normálne bez nich, alebo pridaj aj tvaroh ako ako Lucka radila..... veď keď urobíš polovičnú dávku, isto nič nepokazíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (31.5.2009, 14:22) |
Janka, ide to aj bez vajec, kukni ku mne do rceptov, ja robím len šľahačka+tvaroh a príchuť : zväčša ovocie.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (26.4.2009, 22:19) |
Jeeej aj my takuto zmrzku robievame len ja neslaham zvlast bielka a zltka, ale vsetko spolu inak je fakt uuuuuuzasna ja ficim najviac na vanilkovej Dokonca som sem hodila koncom minuleho leta recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6911&user=28786  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (27.4.2009, 9:12) |
jáj Zuzi, prepáč, nevšimla som si, že už je tu ten recept.... ale tak aspoň vidno, že je fakt dobrý a tá kakaová bola fajná, no už sme dohodnutí, že nabudúce bude vanilková, tak som zvedavá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786, mimibazar.sk/zuzanabb (27.4.2009, 9:43) |
Nevadi Jani som rada, ze ju robieva aj niekto iny a ze aj vam chuti ...ja by som ju jedla furt Mojej mamine tiez chutila najviac kakaova, tak sme robievali z jednej smotany taku a z druhej vanilkovu No nic, asi si ju budem musiet spravit, lebo mi slinky tecu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |