kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)
*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*
[ recept č. 13527 zo dňa 26.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
40 dg pečene (môže byť bravčová, ale ja to robím z kuracej), 4 vajcia, 2 dl šľahačky, 2dl oleja (ale lepšia je dať kačaciu či husaciu masť - tým práve získame tú chuť kačacej pečienky), 1/2 čL soli, 1čL vegety, 1/2 čL mletého čierneho korenia (nemusí byť)
POSTUP PRÍPRAVY
Z pečene odstránime blanky a všeliaké tie nechutné čudá belavej farby. Roztopíme si masť, aby sme si mohli odmerať 2 dl (alebo dajte aj "baj očko", keď bude menej, bude diétnejšia). Všetky ingrediencie hodíme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Medzitým si rúru vyhrejeme na 200°C. Rozmixovanú hmotu nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry, teplotu nastavíme na 150°C a pečieme 40 minút, ku koncu pečenia skúsime špajdľou a môžeme už vypnúť rúru a dopiecť len tak... ešte pár minút. Po vybratí necháme vo forme vychladnúť, neskôr vyklopíme a z paštétky stiahneme papier.
Táto paštéta je vynikajúca i keď použijeme olej. Ale ak použijeme husaciu (kačaciu) masť , vtedy je to úplná delikatesa.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Hotová. Ten prasknutý povrch až tak nevadí, lebo pri servírovaní je to vlastne spodok. |
![]() |
Paštétu robievam vo forme srnčieho chrbta. Vždy sa bojím, že hmota pri pečení pretečie cez okraj, lebo sa dosť zdvíha...a tak formu plním iba do 3/4. V rúre to vyzerá krásne, no keď ju vyberiem von, pri chladnutí paštéta klesne (no a ešte môže aj prasknúť :( o tom už bola reč)
Ak niekto viete, v čom robím chybu, pls. napíšte mi to. Vďaka. |
![]() |
túto som piekla včera (22.6.) úplne inak... pomaly a dlhšie... takže pri 150°C cca 45 minút. A nepraskla, ani neklesla. Takže odteraz len takto :-) |
![]() |
takže sme mali skvelé raňajky... a asi dáme i na večeru :-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (27.5.2013, 17:08) |
idem ju práve piecť len tak k večeri s chlebíkom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (22.11.2012, 8:33) |
no tak túto mňamku spravám úplne isto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia B. (Siba01) ID 247581 (22.11.2012, 0:08) |
Robila som tuto pastetu. je chutna, celkom zaujimava zmena oproti klasickym kuracim pecienkam, ale kto tvrdi ze chuti takmer ako kacacia alebo husacia, tak asi nikdy taku pecienku nejedol. nemam nic proti receptu ako takemu, ale necakajte ziadne zazraky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (21.11.2012, 23:19) |
zajtra letím do obchodu, to si isto dá aj môj dvojročný syn vyzerá to veľmi dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (11.10.2012, 12:03) |
robila som ju vcera... mama ju zvykla robit... pouzila som kacaciu mast a mozem povedat ze je luxusna... priam bozska  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (28.9.2012, 13:56) |
ja to robievam uz roky davam kacaciu mast a je to mnaaaaaaam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2012, 19:34) |
ja tiež dávam kačaciu masť, keď mám... s ňou je to naj, naj Robila som ju aj do pohárikov, sterilizovanú, ale táto pečená je oveľa lepšia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (26.6.2012, 19:19) |
toto určite vyskúšam a dám vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2012, 19:43) |
držím palce, je to dobrota  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (esi) ID 32080 (26.6.2012, 16:07) |
Ozaj vynikajúca, odporúčam. Síce praskla, ale veľmi máličko, to vôbec nevadí. A taktiež neklesla.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2012, 19:45) |
tak to sa velmi teším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Liba B. (babibi) ID 213130 (22.6.2012, 19:26) |
úžasný receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2012, 18:23) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (11.5.2012, 22:34) |
vyzerá perfektne verím, že ste si pošmákli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2012, 22:14) |
Ja ju môžem na raňajky,obed aj večeru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika F. (monatella) ID 181372 (1.3.2012, 15:02) |
takze tuto pastetu som skusila aj ja,ale pripravila som si ju viac na francuzsky sposob "fois gras" s balzamikovou redukciou, brusnicovym dzemom a hriankami. konecne som nasla super recept na domacu pastetu, kedze kupovanych som sa vzdala kvoli tomu co vsetko obsahuju je fakt uuuuuzasna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.3.2012, 22:58) |
teším sa, že si spokojná aj mne sa páči... v jednoduchosti je krása  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (25.1.2012, 18:35) |
Vyborne ...piekla som ju vcera a uz nic z nej nemame. Muz zobral aj kolegom do prace ...na kostovku (to su sami gurmani) a velmi im pecienka chutila. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.1.2012, 11:24) |
Jejda to je parádaa Teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.1.2012, 19:24) |
šikulka podarila sa krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | anna t. (amanda1) ID 57482 (4.11.2011, 14:03) |
chcem sa spýtať...toto celé množstvo môžem vyliať do formy srnčí chrbát?? tiež sa bojím aby my to nevytieklo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2011, 15:13) |
áno, toto množstvo vyjde do formy srnčieho chrbta, ak pravdaže nemáte dáku atypickú malú formu. Ja formu kladiem ešte na bežný plech, aby sa to dalo jednoduchšie vysúvať. Prvý raz som sa tiež bála, že tá masa vytečie, tak som to rozdelila, ale potom bola paštéta nízka. Inak srnčí chrbát nie je podmienkou, môžete ju piecť aj v bábovkovej forme alebo forme na chlebík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 42 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |