. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥* - RECEPT 13527

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)


*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*


[ recept č. 13527 zo dňa  ]


*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

40 dg pečene (môže byť bravčová, ale ja to robím z kuracej), 4 vajcia, 2 dl šľahačky, 2dl oleja (ale lepšia je dať kačaciu či husaciu masť - tým práve získame tú chuť kačacej pečienky), 1/2 čL soli, 1čL vegety, 1/2 čL mletého čierneho korenia (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Z pečene odstránime blanky a všeliaké tie nechutné čudá belavej farby. Roztopíme si masť, aby sme si mohli odmerať 2 dl (alebo dajte aj "baj očko", keď bude menej, bude diétnejšia). Všetky ingrediencie hodíme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Medzitým si rúru vyhrejeme na 200°C. Rozmixovanú hmotu nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry, teplotu nastavíme na 150°C a pečieme 40 minút, ku koncu pečenia skúsime špajdľou a môžeme už vypnúť rúru a dopiecť len tak... ešte pár minút. Po vybratí necháme vo forme vychladnúť, neskôr vyklopíme a z paštétky stiahneme papier.

Táto paštéta je vynikajúca i keď použijeme olej. Ale ak použijeme husaciu (kačaciu) masť , vtedy je to úplná delikatesa.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Hotová. Ten prasknutý povrch až tak nevadí, lebo pri servírovaní je to vlastne spodok.
Paštétu robievam vo forme srnčieho chrbta. Vždy sa bojím, že hmota pri pečení pretečie cez okraj, lebo sa dosť zdvíha...a tak formu plním iba do 3/4. V rúre to vyzerá krásne, no keď ju vyberiem von, pri chladnutí paštéta klesne (no a ešte môže aj prasknúť :( o tom už bola reč) Ak niekto viete, v čom robím chybu, pls. napíšte mi to. Vďaka.
túto som piekla včera (22.6.) úplne inak... pomaly a dlhšie... takže pri 150°C cca 45 minút. A nepraskla, ani neklesla. Takže odteraz len takto :-)
takže sme mali skvelé raňajky... a asi dáme i na večeru :-))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *♥*Jablkovo - orechová štrúdľa*♥* | *♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥* | Domáci tvarohovo-karamelový koláč >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (29.5.2013, 14:07)
super (Y) aj ja vyskúšam (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (27.5.2013, 22:36)
(Y) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.5.2013, 21:30)
(Y) (L) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (27.5.2013, 18:11)
,-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (27.5.2013, 17:08)
idem ju práve piecť len tak k večeri s chlebíkom (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (22.11.2012, 8:33)
(Y) (Y) no tak túto mňamku spravám úplne isto (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia B. (Siba01) ID 247581 (22.11.2012, 0:08)
Robila som tuto pastetu. je chutna, celkom zaujimava zmena oproti klasickym kuracim pecienkam, ale kto tvrdi ze chuti takmer ako kacacia alebo husacia, tak asi nikdy taku pecienku nejedol. nemam nic proti receptu ako takemu, ale necakajte ziadne zazraky.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (21.11.2012, 23:19)
zajtra letím do obchodu, to si isto dá aj môj dvojročný syn (child5) vyzerá to veľmi dobre (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (11.10.2012, 12:03)
robila som ju vcera... mama ju zvykla robit... pouzila som kacaciu mast a mozem povedat ze je luxusna... priam bozska (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (12.10.2012, 10:23)
(Y) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (28.9.2012, 13:56)
ja to robievam uz roky davam kacaciu mast a je to mnaaaaaaam
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (30.9.2012, 19:34)
:-) ja tiež dávam kačaciu masť, keď mám... s ňou je to naj, naj (zajic) (zajic) Robila som ju aj do pohárikov, sterilizovanú, ale táto pečená je oveľa lepšia (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana I. (iada) ID 126542 (27.9.2012, 21:36)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.9.2012, 11:08)
:-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (26.6.2012, 19:19)
toto určite vyskúšam a dám vedieť (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2012, 19:43)
:-) držím palce, je to dobrota :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva S. (esi) ID 32080 (26.6.2012, 16:07)
Ozaj vynikajúca, odporúčam. Síce praskla, ale veľmi máličko, to vôbec nevadí. A taktiež neklesla. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2012, 19:45)
tak to sa velmi teším (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Liba B. (babibi) ID 213130 (22.6.2012, 19:26)
(Y)úžasný receptík :-) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2012, 18:23)
:-) ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
mária k. (piškota) ID 37132 (22.6.2012, 17:49)
(Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.6.2012, 18:59)
:-) (F) |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.5.2012, 21:52)
(Y) (Y)Vynikajúca (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=861066
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.5.2012, 22:34)
vyzerá perfektne :-$ verím, že ste si pošmákli :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (12.5.2012, 22:14)
(Y)Ja ju môžem na raňajky,obed aj večeru (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika F. (monatella) ID 181372 (1.3.2012, 15:02)
takze tuto pastetu som skusila aj ja,ale pripravila som si ju viac na francuzsky sposob "fois gras" s balzamikovou redukciou, brusnicovym dzemom a hriankami. konecne som nasla super recept na domacu pastetu, kedze kupovanych som sa vzdala kvoli tomu co vsetko obsahuju je fakt uuuuuzasna (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.3.2012, 22:58)
teším sa, že si spokojná (Y) aj mne sa páči... v jednoduchosti je krása :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (25.1.2012, 18:35)
Vyborne (Y) (Y) (Y)...piekla som ju vcera a uz nic z nej nemame. Muz zobral aj kolegom do prace ...na kostovku (to su sami gurmani) a velmi im pecienka chutila.
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.1.2012, 11:24)
Jejda :-) to je parádaa (clamp) Teším sa (radost) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (22.1.2012, 10:21)
dakujem pekne za recept, pošmákli sme si celá rodina (L) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=846300
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.1.2012, 19:24)
(Y) šikulka :-) podarila sa krásne (clamp) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
anna t. (amanda1) ID 57482 (4.11.2011, 14:03)
chcem sa spýtať...toto celé množstvo môžem vyliať do formy srnčí chrbát?? tiež sa bojím aby my to nevytieklo *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2011, 15:13)
áno, toto množstvo vyjde do formy srnčieho chrbta, ak pravdaže nemáte dáku atypickú malú formu. Ja formu kladiem ešte na bežný plech, aby sa to dalo jednoduchšie vysúvať. Prvý raz som sa tiež bála, že tá masa vytečie, tak som to rozdelila, ale potom bola paštéta nízka. Inak srnčí chrbát nie je podmienkou, môžete ju piecť aj v bábovkovej forme alebo forme na chlebík. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 42 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu