Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)
Tvarohovo-jablková žemľovka
[ recept č. 13831 zo dňa 6.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
7-8 rožkov * 0,6 dcl mlieka * 2 vajíčka * 2 PL práškového cukru _____ Tvarohová plnka: 2 jemné tvarohy * 2 vanilkové cukry * 1 vajíčko * 1 PL práškového cukru * citrónová kôra _____ Jablková plnka: jablká * škoricový cukor * hrozienka
POSTUP PRÍPRAVY
v obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
jablká ošúpeme, nastrúhame a krátko podusíme so škoricovým cukrom a hrozienkami |
|
medzitým si nakrájame rožky |
|
do tvarohu rozklepneme vajíčko, pridáme cukor - vanilkový aj práškový a citrónovú kôru (ja som mala len sušenú) |
|
premiešame |
|
pripravíme si mlieko na namáčenie, mlieko si čiastočne ohrievam aby nebolo studené, rozmixujeme v ňom vajíčka s cukrom |
|
pekáč si vymastíme a vysypeme |
|
a jablká už máme podusené |
|
ide sa vrstviť, na dno rozložíme namočenú tretinu rožkov |
|
rozvrstvíme tvarohovú plnku |
|
druhá vrstva namočených rožkov |
|
jablková plnka |
|
vrchná vrstva, a ak sa zvýši mlieko s vajíčkami tak to rozlejeme na žemľovku, ešte rozložíme plátky masla |
|
zapečieme, piekla som na 160 st. asi 40 min. resp. podľa toho ako poznáte svoju rúru :)) |
|
nechala som pekne odležať, aby sa dala nakrájať |
|
v reze |
|
dozdobená šľahačkou a grankom |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Mária K. (kopi22) ID 218914 (28.8.2015, 9:41) |
vcera som dokoncila zemlovku, no je bajecna Este sa mi ziadna tak nepodarila a ta chut , no vynikajuca, dakujem za super recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (13.11.2013, 21:17) |
Tak táto žemlovka je úplne super, robila som a musím iba pochváliť, odteraz budem robiť iba túto. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína P. (KAPA T.) ID 273804 (4.11.2013, 18:23) |
Ďakujem za úžasný recept na famóznu žemľovku, krásne vláčna a jemnučká. Jediné vylepšenie som dala a to do tvarohovej masy pol balenia mascarpone (zostalo v chladničke) a vážne sa vyplatilo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Natália C. (cicka200) ID 249599 (21.9.2012, 22:55) |
vyzerá skvelo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia F. (lum1) ID 133149 (30.11.2011, 13:17) |
Tak táto žemľovka fakt nemá chybu .... dnes som ju vyskúšala a je fantastická. Mala som málo rožkov, na poslednú vrstvu mi už nevyšlo......otvorila som skrinku a pozerám na piškoty - no veď vyskúšam. Tak som ich namočila v tom mliečku ( boli to tie dlhé) a žemľovka bola skvelá aj s piškótkami navrchu ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (22.7.2009, 21:04) |
teraz som robila túto žemlovku z 12-tich rožkov ..je parádna, dávam si ju do obľúbených a inú už ani robiť nebudem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Anna T. (anicka077) ID 89790 (22.3.2020, 20:08) |
Ahoj, znásobila si aj ostatne suroviny alebo len rožky? Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| zuzana f. (zuzkafuny) ID 36303, mimibazar.sk/zuzkafuny (15.6.2009, 12:10) |
Všetko pripravené Už len čakám na rúru kedy sa zohreje |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.5.2009, 23:38) |
Mirka, krásne Žemľovka vyzerá perfektne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.5.2009, 15:56) |
no teda, ty si sikulka!je nadherna, ja som zemlivku este nikdy nerobila, mavame ju v jedalni,a tam ju robia z vianocky,a je fantasticka-ale tato vyzera tiez fantasticky...zemlovku milujem... a keby sa krajala tepla, tak by sa nedala pokrajat? by sa rozpadavala? Mirka, ty tu mas take krasne recepty...... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (7.5.2009, 15:59) |
Ja som ju radšej robila skôr, nechala som ju odležať asi aj dve hodky, a jedli sme vlažnú a takto krásne sa nakrájala, a človek aspoň nemá nerváky, že sa mu rozpadáva keď krája horúcu A ďakujem krásne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2009, 10:04) |
jaaj,zemlovku som uz daaavno nejedla. robime doma velmi podobne - ta kombinacia jablka+tvaroh je genialna. a super je aj ako hlavne jedlo aj ako "zakusok" |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (7.5.2009, 15:50) |
Ako hlavné jedlo teplá a ako zákusok vychladená |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2009, 15:53) |
presne tak,mirka, vidim,ze si rozumieme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.5.2009, 15:57) |
ved s kym by si si ty nerozumela |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.5.2009, 16:08) |
idem si dat alziraka a potom cvicit. vecer koncert, tak dnesna diskusia z mojej strany odpada... po koncerte si dole v bare pripijem na tvoje a Evickino zdravie. a este si idem dat teraz tvoj zavin-uz sme nacali novu nozicku-ivo srotuje jak divy...a on moc na sladke nieje... takze fakt genialny zavin |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.5.2009, 16:30) |
tak nech sa koncert vydari. a potom pekne popripijaj tesim sa,ze vam zavin chuti. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (7.5.2009, 8:37) |
Vyzera krasne ,Mirka...a ja zemlovku zboznujem,ale vacsinou robievam len taku jablckovu,vyskusam aj s tvarohom teda |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (7.5.2009, 15:50) |
ďakujem Treba, treba určite bude chutiť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |