
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Dávid D. (Deevy) ID 92456 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Čína ala Deevy[ recept č. 13893 zo dňa 8.5.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY čo potrebujeme? ja som si toto jedlo vymyslel čiže aj vy si môžte pridať prípadne odobrať ktorúkoľvek prísadu, no mne to takto velmi chutilo :) takže: na rezance potrebujeme: -čínske rezance (najlepšie kúpené priamo v čínskych potravinach ale majú ich aj v hypermarketoch) -cibula -kari korenie -sojova omáčka -jarná cibuľka na kapustičku na sladko potrebujeme: -hlavu kapusty -trocha kmínu -med -ak máte radi trochu chilli na mäsko potrebujeme: -cca 500 g kuracich (morčacích) prs -krabie tyčinky -zvaranu marhulu a ananás -arašidy -kukuricu -korenie podla vlastnej chuti, ja som použil čínske jemné korenie, čierne korenie (mleté), soľ... POSTUP PRÍPRAVY Nooo takže viem, že s týmto jedlom možno nie je najmenej roboty, je to asi na takú hodinku, hodinku a pol ale podľa mna stojí za to ho vysúšať... Začneme tým, že si uvaríme rezance vo vriacej vode so soľou, necháme odkvapkať a na osmaženej cibuľke do ktorej prídame kari korenie ich pekne opečieme (chytia z toho kari peknú zlatistú farbu), na konci ich zalejeme troškou kari omáčky zmiešanej s nakúsky pokrajanou jarnou cibuľkou resp. jej zelenou časťou. môžte tam pridať aj kocky uvarenej a tiež opečenej mrkvy. Ďaľším krokom je príprava sladkej kapusty, najprv si kapusovú hlavu otrháme na listy ktoré následne nakrájame na pásiky, na panvicu si damé trošku oleja ktorý necháme rozpáliť a hneď nanho dáme med, keď med začne bublať čiže bude uplne roztopený pridáme kapustu s trochou kmínu a necháme podusiť na miernom ohni, kapustička zmäkne chytí zlatú farbu a bude výborná :) v prípade že máte radi Chilli môžte ho pridať na panvici do medu. A na koniec si pripravíme to hlavné a to mäsko, mäso si deň vopred nakrájajte na kocky alebo pásiky nie ale príliž dlhé a dajte do olejového pacu s korením podla vlastnej chuti (ja dávam hlavne cesnak ktorý dodá výbornu chuť a dalej grilovacie korenie,čierne korenie,soľ) nechajte takto pripravené mäso v ladničke cez noc nech sa pekne nasaje pacom. ked nadíde deň "D" mäso na panvici opečieme kým nie je mäkké ako má byť a môžme pridať arašidy (ja som dal pražené) o chíľu pridáme kukuricu a ananás, počas celeho varenia miešame, na koniec pridame marhulu a krabie tyčinky. medzi tým môžte aj podliať troška vodou nech sa nám nič nepripečie a samozrejme a korenie podla vašej chuti, fantázii sa meze nekladú. podávame v poradí rezance na to rozmiestniť kapustu a na koniec navrch mäsko, celé to môžte ľubovolne doladiť a dozdobiť alebo aj poliať chilli máčkou alebo tou sójovou. Tak a na koniec vám len prajem dobrú chuť ;) |