
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkou[ recept č. 13897 zo dňa 8.5.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cca. pre 2 osoby: 4 mäsové medajlónky (sviečkovú si nakrájame na kruhy o hrúbke cca 4-5 cm), soľ, mleté čierne korenie (najlepšie z mlynčeka), 8 natenko nakrájaných plátkov slaninky, špáratká, 1 PL oleja olivového, 8 PL koňaku, 150ml vody, 2 ČL vývaru hovädzieho - alebo kúsok bujónu, 1-2 PL škorbu na zahustenie - radšej menej ako priveľa!, 4 čerstvé figy, 1/3 až 1/2 čili papričky - kto to má rád pikantné - pozor na papričky "ozembuch", 4 ČL tmavého cukru. POSTUP PRÍPRAVY postup dopíšem neskôr Medajlónky posypať so soľou a čiernym korením. Po bokoch obtočiť slaninku a pripevniť špáratkom. Olej zohriať v panvici a medajlónky v ňom z každej strany 10 min opekať. (to je veľmi jemné mäso, preto niekedy podľa hrúbky stačí aj menej - pozor nato, čo nám predávajú v obchodoch!). Po dopečení ich vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu, aby nevychladli. Do výpeku dáme čilipapriku, vlejeme koňak, vodu, vývar, pridáme figy a prudko povaríme pár minút. Zahustíme škrobom, dochutíme cukrom, soľou. Príloha - opekané zemiaky. Dobrú chuť, je to naše obľúbené jedlo, na stole do 1 hodiny! Čo je veľká výhoda.. |
![]() | Katarína B. (kava4) ID 47637 (3.6.2010, 14:55) |
Moje pozorné oko si všimlo, že ti na niektorých fotkách presvitajú písmenká a text zo zadnej strany, konkrétne aj na tomto, pôsobí to strašne rušivým dojmom, teda aspoň na mňa. Ako človek, ktorý skenuje už nejaký ten piatok a pozná spoustu trikov, by som ti chcela poradiť. Ak nechceš aby, ti boli písané riadky z opačnej strany vidno, polož na druhú stranu čierny výkres alebo látku. Obrázok je lepšie skenovať vo formáte TIF alebo PNG, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou obrazu a až potom prekonvertovať do JPG zmeniť na menšie rozmery a orezať, nie opačne. Odporúčam napr. program - Image Resizer . Jednoduchý, no šikovný. Ak máš skener umiestnený v blízkosti okna, dopadajúce slnečné lúče by mohli tiež výrazne zhoršiť kvalitu, prehoď preto cez skener nejaký kus látky. Buď rada, že sa na teba nezniesla taká vlna kritiky na margo cudzieho obrázka, tak ako to bolo pri mojej pukancovej torte, čo som sem vložila nedávno. P.S. Inak celkom zaujímavý recept, figy a koňak, hmm, ozaj zvláštna kombinácia. Ja mám ešte v živej pamäti ako som bola v chorvátsku a jedla figy priamo zo stromu, ktorý rástol pri ceste. Ale potom ma chytila taká hnačka,... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (17.6.2010, 15:45) |
![]() ![]() chuti inak genialne, treba vyskusat !! |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |