končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) ZEMIAKOVÁ TORTA S CITRÓNOVOU PLNKOU??? - áno :-))) - variant aj pre bezlepkáčov[ recept č. 13926 zo dňa 9.5.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY prednedávnom som vás prosila o radu, či ste náhodou nepočuli o takomto recepte. trošku ste ma ponavigovali, trošku som si domyslela, a nakoniec som upiekla toto. na moje prekvapenie vznikol svieži a šťavnatý zákusok, ktorý na dnešnej oslave zožal veľký úspech a už som aj rozdávala recept :-DDD napíšem sem potom aj variant na krém pre bezpepkáčov, ktorý bol aj v pôvodnom recepte POSTUP PRÍPRAVY CESTO: 8 žĺtkov, 280g kryštálového cukru, 200g mletých orechov , 3 PL kakaa ( ja som nedávala, napriek tomu bolo cesto takéto tmavé! ), 200g varených pretlačených zemiakov, sneh z 8 bielkov - cesto vypracujeme šľahačom, na záver primiešame už len varechou sneh, dáme do vymastenej formy a pri 170-180st. pečieme 40-50 min - stav kontrolujeme špajlou. tortu krájame na pláty až úplne vychladnutú, lebo je strašne krehká, sama som sa o tom presvedčila :-p KRÉM CITRÓNOVÝ: 1 zlatý klas alebo citrónový puding, 0,5l mlieka, 2Pl kryšt.cukru, 200g masla, šťava z 1 citróna, práškový cukor podľa chuti, citrónová aróma. uvaríme si puding zo zlatého klasu, mlieka a kryšt.cukru podľa návodu, po dovarení kvapneme pár kvapiek citrónovej arómy - alternatívou je citrónový puding. za občasného premiešania necháme vychladnúť - aby sa nevytvorila šupka. medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom a citrónovou šťavou a postupne do zmesi zašľaháme vychladnutý krém. korpus rozrezaný na tri kusy naplníme plnkou, zvyšným krémom potrieme aj boky koláča a na vrch vylejeme CITRÓNOVÚ POLEVU pripravenú zo šťavy z jedného citróna a práškového cukru - toľko cukru, aby vznikla hmota kašovitej konzistencie - pozor, bude ho treba dosť veľa, keď som ju robila prvýkrát, nestačila som sa čudovať, koľko ho bolo :-)))) KRÉM PRE CELIATIKOV - z pôvodného receptu: 3 vajcia, 180g kryšt. cukru, 125g klasického masla - vajcia s cukrom miešame nad parou do úplného zhustnutia, potom do hmoty primiešame maslo. ak chceme mať krém čokoládový, pridáme ešte polovicu vhodnej čokolády. v tomto prípade je vhodné pod krém natrieť aj vrstvu nejakého pikantnejšieho džemu, napr. ríbezľového. podľa pôvodného receptu môžme do cesta podľa chuti pridať napr. kávu, či miesto orechov kokos, alebo sa dá robiť na slano - namiesto cukru soľ, strúhaný syr, tvaroh, bryndza... prípadne sa dá urobiť na plech ako klasický koláč alebo ako bábovka. |
Veronika H. (bonifac) ID 64036 (13.8.2009, 15:58) | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (15.8.2009, 15:27) | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (14.5.2009, 19:05) | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 20:44) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |