Miska K. (fiji11) ID 348 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Svieže punčovo ovocne kocky
[ recept č. 13983 zo dňa 11.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 10 vajec, 12 lyzic praskoveho cukru, 12 lyzic polohrubej muuky, 3 lyzice vody, 1 lyzica rumu / brandy/. 1 kypriaci prasok do peciva, z bielkov uslahanme tuhy sneh a vmiesame do zltkov
Plnka ( punc )- 250 ml rumu, 200 ml tuheho cierneho caju, 140 g praskoveho cukru, 2 lyzice kakaa, moze byt aj granko, 500 ml smotany na slahanie, alebo kyslej smotany, jahodovy kompot, alebo uz aky kto ma rad, zelatina
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto a aj ingrediencie by sa malo rozdelit na 2 polovice a upiest 2 piskotove cesta, ale komu sa nechce upecie jednu, ktora je dost hruba a potom prekrojime na polovice
Zltky vymiesame do penista s cukrom, pridame vodu, muku,rum, a 1 kypriaci prasok do peciva, hotove cesto vylejeme na plech kde je papier na pecenie... Ked je piskota upecena, rozdelime ju na 2 polovice po dlzke, na spodnu natrieme hrubsiu vrstvu lekvaru necham na kazdeho aky ma kto rad, ja som pouzila cucoriedkovy... Druhu cast piskoty nalameme na male kococky a zalejem uvarenym vychladenym puncom. Punc pripravime z tuheho caju a rumu, pridame praskovy cukor a kakao a uvarime, vznikne nam mokra lepenice ktoru postupne dame na spodnu piskotu natretu lekvarom... Ak vam ostane trosku z puncu, polejte nim spodnu piskotu bude kolacik ese mokrejsi :-) ked mame ulozenu puncovu "plnku" dame navrch vyslahanu slahacku, moze byt aj kysla smotana, len my to az tak nemusime, cize u nas jednoznacne slahacka, je dobre pouzit aj stuzovac aby lepsie drzala Na slahacku naukladame odvakpkane prekrojene ovocie/ kazdy podla chuti/ Na zaver zalejeme zelatinou, ja som pouzila stavu z jahodoveho kompotu a pridala som jednu zelatinu a uvarila, nechame malinko vychlaldnut lebo velmi horucu nemozeme liat na slahacku.. Strcime do chladnicky aspon na 2 hodinky a potom papame..
Kolacik mozno vyzera byt narocny na pripravu, ale je to len zdanie, ja som ho maly hotovy cca za hodinku, obrazkovy postup pridam postupne, Dobru chut |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (18.11.2010, 20:01) |
mnam to vyzera božsky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (helferin) ID 163006 (18.11.2010, 20:00) |
Zabudla som v mojom prvom príspevku a posielam vám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (helferin) ID 163006 (18.11.2010, 19:56) |
Miska, robila som tieto vaše ovocné kocky už niekoľkokrát a sú viac ako vynikajúce. Sú božské!!!! Ďakujem za receptík a pozdravujem vás! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (15.5.2009, 21:32) |
NO, koláčik je už hotový, skoro polovica zjedená a to ešte nemám drahého doma.... Bola tu švagriná so synom a na jednu šupu zjedli naraz 6 kúskov, tak som už potom radšej ani viac nekrájala lebo drahému a zajtrajšej návšteve by nič neostalo..... Je to super, osviežujúce a veľmi chutné... Další super recept ktorý ešte určite budem robiť a zapisujem do notesa...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (16.5.2009, 9:15) |
Zdenka, dakujem velmi pekne, som rada ze chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana O. (lancome26) ID 62506 (14.5.2009, 9:51) |
Asi by som nevydržala do konca dávať ovocie už teraz mi tečú slinky asi by som to ukončila šľahačkou a pofrkala čokoládou. . Vyzerá veľmi chutne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (14.5.2009, 10:59) |
Janka dakujem.. no mate pravdu s tymi slinkami ale zase to ovocie tam robi svoje... cize sa oplati vydrzat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (14.5.2009, 8:45) |
Ďakujem žienky, zajtra dám vedieť ako som dopadla.... však nič by sa nemalo stať ked tú nevarenú želatínu šupnem do šťavy a hotovo.... nie? ak nebude tuhnúť tak dám klas, ale bude lebo už som ju robila v mlieku a krásne tuhla... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (14.5.2009, 9:04) |
Zdenka, posli potom foto alebo aspon komentarik ci sa kolacik podaril, budem sa moc tesit...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (14.5.2009, 7:43) |
Miška tento koláčik vyzerá perfektne, zajtra ho chcem urobiť len prosím Vás, tú želatínu ste normálne dali do šťavy a uvarili? Lebo na sáčku so želatínou je písané, že zahriať ale nesmie variť. Mali ste na to nejakú inú čo sa môže variť alebo sa nič nestane ked ju uvarím? Ďakujem, aby som to nepokašľala s tou želatínou...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (14.5.2009, 8:14) |
Zdenka, mozte kupit aj taku co sa nema varit, napriklad v Lidl maju s jahodovou prichutou , ja som pouzila tu ale nerozriedila som ju v horucej vode ale zohriala som tu ovocnu stavu z kompotu...ak by netuhla moze sa pridat jeden Zlaty klas a malinko prihriat.. to mi zatial vyslo vzdy.. Alebo druha varianta ak chcete pouzit len stavu z kompotu, zmiesajte ju s tym zlatym klasom a uvarte a hotovo.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (14.5.2009, 7:53) |
ja som nedávno robila želatínu Dr. Oetker a tam bol postup uvariť vo vode (priviesť k varu) a cca. 15 sekúnd povariť za stáleho miešania.... neviem, akú značku máte vy....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (14.5.2009, 8:15) |
Lenka, ako som uz hore pisala ja som mala z Lidla na 500 ml vody, resp. stavy, maju rozne prichute pouzila som jahodovu a je fakt uzasnaaaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (14.5.2009, 7:58) |
no tak musím kúpiť asi tú, lebo ja mám v takom bielom sáčku a je napísané nevariť.... a aké by to asi bolo bez varenia? hádam by to nemal byť veľký rozdiel nie? dávala som ju už aj do tých bánánov v parížskom kréme od marcelky a pekne tuhla len sa nesmie variť... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.5.2009, 10:37) |
No tie teda až spievajú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (12.5.2009, 11:34) |
dakujem, a chutia naozaj uzasne. mokro sviezo... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.5.2009, 23:51) |
Koláčik vyzerá perfektne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alice C. (Alinka2) ID 16380 (11.5.2009, 10:38) |
Dobrý den, váš recept mě zaujal, jen mi není jasné, co je to tuhý černý čaj?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (11.5.2009, 10:42) |
ja som pouzila cierny sypany caj, je silnejsi ako klasicky v nalevovych vreckach, ale ked nemate kludne mozte pouzit aj vo vreckach akurat dajte do tych 200 ml vody aspon 2-3 sacky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Alice C. (Alinka2) ID 16380 (11.5.2009, 10:55) |
Děkuju  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Miska K. (fiji11) ID 348, mimibazar.sk/fiji11 (11.5.2009, 11:00) |
nieje za co, verim ze sa podaria... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |