Jana C. (saeda) ID 53061 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Znojemske bravcove
[ recept č. 14349 zo dňa 20.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
olej, 1 cibula, 3 struciky cesnaku, slanina, 500g bravcove platky (stehno, kare), kocka zeleninoveho alebo cireho bujonu, kysla smotana, 2 lyzice praskoveho cukru, zavarane uhorky, sol, korenie, mrazena zelenina
POSTUP PRÍPRAVY
Postup vyzera zlozito, ale v skutocnosti je easy a hlavne chutny...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravime si vsetky prisady |
![]() |
Masko si naklepeme, osolime, okorenime. |
![]() |
Na oleji oprazime na mesiaciky nakrajanu cibulku a slaninku nakrajanu na kocky. |
![]() |
Cesnak si nakrajame na platky a pridame do panvice. Sprudka oprazime. |
![]() |
Platky masa naukladame do panvice vedla seba. |
![]() |
Masko oprazime z oboch stran a premiesame s cibulkou a slaninkou. |
![]() |
Podlejeme mierne vodou a pod pokrievkou udusime do makka (okolo 40 minut). |
![]() |
Potom pridame 2 vacsie, na kocky nakrajane kysle uhorky a kocku bujonu. Vsetko premiesame a nechame bez pokrievky dusit 5- 10 minut. Kto ma chut, moze v tomto kroku pridat aj lubovolnu mrazenu zeleninu. |
![]() |
Kyslu smotanu si ohrejeme v mikrovlnke na 40 sekund, pridame k masku a premiesame. Smotanu ohrievame, aby sa nam nezrazila v omacke sokom z tepla. |
![]() |
Praskovy cukor nasucho roztopime v hrnci za staleho miesania. |
![]() |
karamelovu zmes zalejeme TEPLOU vodou (pol deci) a vlejeme do panvice. Premiesame. Omacku podla chuti dosolime, ci dokorenime. |
![]() |
No a potom uz len servirujeme...chutne je to s ryzou, zeleninovou ryzou aj s cestovinami, ci zemiakovou kasou a samozrejme uhorkou.
DOBRU CHUT! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Lenka V. (lebo5) ID 201683 (20.7.2016, 13:41) |
šikovný recept, zaujimava chuť len ja som trošku aj zahustila troškou muky ....... len ako som tam pacla smotanu tak po chvilke mi tam z nej zostali take miniguličky proste sa mi omačka nespojila ale asi moja chyba .... smotana bola zohriata v mikrovlnke podla návodu ale chuť to nepokazilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana v. (mamataja) ID 61720, mimibazar.sk/mamataja (21.8.2011, 12:27) |
...práve sme dojedli , bože, to bolo suprovééééééééé, akurát som vynechala zeleninu,a cibuľu s cesnakom rozmixovala a až potom som dala tie uhorky a ten karamel,no jednoducho skvelééééééé ĎAKUJEME ZA TENTO SKVELÝ RECEPT...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (andrejina74) ID 174295 (15.8.2011, 18:32) |
... odporúčam, výbornéééé ... ten karamel tam robí svoje ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (andrejina74) ID 174295 (5.8.2011, 20:39) |
nooo ... opäť pekná ponuka dľa našej chuti ... zároveň, vďaka aj za radu - ohriatie smotany ... v rebríčku posúvam na najbliší obed ... už sa teším ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (5.8.2011, 20:16) |
v PONDELOK SPRAVIM NA OBED- |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela P. (Mišik) ID 25933 (4.8.2011, 17:08) |
je nto vyborne len musim povedat ze ja som to mala pekne tmave kym som nedala smotanu teraz je to svetle skoro biele..ale chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zdenka V. (nanna28) ID 95503 (25.5.2009, 19:30) |
No super , len neviem prečo som ich ja mala také bledé žeby som spravila málo karamelu??? ale hlavné je, že nám chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana C. (saeda) ID 53061, mimibazar.sk/saeda (26.5.2009, 13:59) |
To som velmi rada... mala si blede masko, ci omacku? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.5.2009, 20:43) |
Tak toto ja veru môžem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (20.5.2009, 17:54) |
páči sa mi to,aj keď nie som mäsková, určite vyskúšam!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |