Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)
Super vianočka
[ recept č. 14374 zo dňa 21.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
vianočka je upečená podľa ...Elena M (Eyka) ID 32399...ktorej za tento receptik posielam jedno veľké DAKUJEM...
...je fakt užasná - vrele všetkým odporúčam...
POSTUP PRÍPRAVY
Vkladám originál recept od pani Elenky
Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. (JA SOM DALA POL KOCKY CERSTVEHO DROZDIA)
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. (PIEKLA SOM BEZ HROZIENOK, LEBO DETI ICH NECHCU, V PEKARNICKE MOULINEX NA ZAKLADOM PROGRAME) |
Zuzana C. (chrenoxka) ID 209142 (3.6.2012, 22:25) |
Robila som, je genialna mnam mnam mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Lenka R. (nenocka85) ID 105658, mimibazar.sk/nenocka85 (23.3.2011, 12:08) |
Vianočku som práve rozkrojila... vonia a aj chutí FANTASTICKY. Už sa teším, ako si na nej drobček na olovrant pochutná Ďakujem za skvelý receptík A len mimochodom, aj mne takmer roztlačila pekárničku, tak krásne vykysla |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Saša F. (drobcek28) ID 131432 (13.1.2010, 22:54) |
Ahoj, vyzerá super, chystám sa ju upiecť, ja mám tiež moulinex pekárničku a piekla si o teda na základom programe, nie na sladkom chlebe? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Elena M. (Eyka) ID 32399, mimibazar.sk/eyka (29.11.2009, 19:09) |
Jeeeeeeej, Jarka, ja som si až teraz všimla, že si skúšala briošku Som rada, že som ti bola inšpiráciou, u nás je táto pochúťka už tradíciou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana L. (timkoadam) ID 93889 (6.10.2009, 16:10) |
fantasticka,celej nasej rodine sa az usi kyvali mnam odporucam je fakt dobta a hlavne dlho vydrzi mäkucka (Y |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (6.10.2009, 19:08) |
...som velmi rada, ze si spokojna... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva F. (Evafolo) ID 92496 (4.10.2009, 16:57) |
Je perfektná, aj mne skoro vyrazila sklo na pekárni. Dík za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (4.10.2009, 20:02) |
...som rada, ze vam chuti... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.10.2009, 12:05) |
Tak túto vianočku som robila už 3x, je veľmi chutná, i keď na strednej kôrke je už dosť spečená a včera mi skoro dvierka vyrazila , tak nakysla. Ale vo vnútri je vynikajúca ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (4.10.2009, 20:01) |
...som rada, ze vam chuti...aj my ju mame radi...je jemna... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
RENATA C. (RENCAC) ID 22142 (31.5.2009, 9:43) |
Ivetka ja som už piekla a tiež mam pekáreň do 900g a stačilo to,ale davam len 5g kvasníc.Len na druhi pokus ked som vylepšovala aj rumom bola až po sklo(pomohlo to pri kvasení),ale bola upečena dobre.Aj manžel chváli že je výborná a to je čo povedať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (28.5.2009, 15:12) |
...ja som piekla na velkosti 1000 g a nebola uplne plna pekarnicka...tak vam velmi neviem poradit...skuste... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (Iva68) ID 93319 (27.5.2009, 13:34) |
Môžem sa opýtať, ja mám pekáren max na 900g,nie je to malo na množstvo surovín?Mám ju novú len raz vyskúšanú a nemám odhad v množstve.Ďakujem.Iveta |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (24.5.2009, 9:25) |
...som rada, ze chutilo...a veeelmi pekne dakujem za rady... pri najblizsom peceni vyskusam... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.5.2009, 10:45) |
Tak som neodolala a upiekla a je fantasticka!! Pridala som ešte vanilkovy cukor,trošku citronovej kory a naozaj treba dat prave maslo,je ho tam nadherne citit.. Receptik ste riadne vylepšili... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Estera L. (saxinka) ID 14692 (23.5.2009, 20:38) |
ked ideme vylepšovať do bodky : tak ešte odporúčam lyžicu rumu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Estera L. (saxinka) ID 14692 (21.5.2009, 10:24) |
Jarka, neboj sa dať ešte trochu viac polohrubej múky, no potom treba aj trochu viac mliečka a ešte pol sáčku vanil. pudingu ja pečiem v Moulinexe na programe 4 - brioška |
ODPOVEDAŤnahlásiť |