
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Renata J. (zara343) ID 61637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Dukátové buchtičky[ recept č. 14900 zo dňa 5.6.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na kvások :200ml mlieka, 40g droždia + čl cukru - necháme vzísť asi cca 15 min. Na cesto : 800g polohrubej múky,4žĺtky,200ml mlieka, 80g práškového cukru, 1/4 čl soli, 80g hery. Na krém :500ml mlieka, 2 žĺtky, 50g pr. cukru, 1 PL polohr. múky, 1 vanilkový cukor, 1/2 PL perly. Ale môže byť aj klasický vanilkový puding, ktorý uvaríme riedky. POSTUP PRÍPRAVY Kvások a prísady na cesto spojíme a vymiesime tuhšie cesto. Necháme vykysnúť a potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1-1,5cm. Vykrajujeme formičkou alebo ja to robím tak, že si nakrájam pásy a potom z toho robím kocky. Ukladám to na perlou vytretý hlboký plech, nechám ešte chvíľu podkysnúť a potom upečiem pri 200°C.do ružova. Počas pečenia to ešte potriem perlou. Krém si uvarím takto : Žĺtky zmiešam s cukrom, pridám múku a 100ml mlieka.Zvyšné mlieko uvarím s vanilkovým cukrom a prilejem ho k žĺtkovej zmesi. Nakoniec primiešam perlu. POZOR NESMIE TO VRIEŤ ANI ZOVRIEŤ !!! Z uvedeného množstva upečiete asi 2 plechy. |