. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* - RECEPT 14937

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 730 návštěvníkov)


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


[ recept č. 14937 zo dňa  ]


*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) -

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások z mlieka, trošky cukru a droždia. Vlejeme ho do misy s múkou, taktiež pridáme olej a soľ, zvyšok mlieka (alebo doplňte len vodou, nič sa nestane). Vymiesime cesto, ktoré sa musí odlepovať od misy, dáme ho kysnúť. (Môže sa robiť aj v DP, ale mne sa cesto viac páči takto)
Pripravíme hustú omáčku, ktorá bude tvoriť základ - potierame ním cesto. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu, po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler, osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru) .
Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme bez pokrievky. Do trocha vychladnutej pridáme kečup, prelisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano.
Cesto zdvojnásobilo svoj objem, len tak ručne, pomocou varechy ho ešte premiesime a necháme ho ešte odpočívať. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu...
šampiňóny, opečenú slaninu...
klobásu, olivy alebo ešte niečo iné ...paradajky, papriky... vajco... čo vám chutí (ja som zabudla odfotiť ananás) Len chcem pripomenúť, že sa nemá úúúplne všetko napatlať na pizzu, stráca sa tým osobitý charakter jednotlivých druhov :-D A okrem toho obloženie treba vhodne kombinovať.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štvrtiny. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať.
vyvaľkáme z bochníčka koleso s priemerom, aký bude mať želaná pizza. Ja som ju ušolichala tak na 28 -30 cm.
Koleso popicháme vidličkou a teraz príde na rad vychladnutá tomatová pasta, čiže základ. Lyžicou ju nandáme na cesto a rovnomerne ju rozotierame po ploche v tenkej vrstve. Ak by sa pasta zle roztierala, možno koleso najprv pomastiť trocha olejom a až potom nanášať .
Na natreté koleso dáme slabšiu vrstvu strúhaného syra a potom už ukladáme šunku, alebo teda čo sme si prichystali.
ja som chcela pizzu Hawai, takže som pridala ananás ..dúfam, že vidno, pizza je na plechu s papierom
znova posypeme syrom a dáme piecť (na plechu s papierom NP). Toto je upečená Hawai
šampiňónová s nivou a cibuľou
Celkovo vyšli 4 ks. My ich pokrájame a každý si berie z každej :-D Fajn je piecť pizzu vo forme s vlnkovým okrajom.
dnes som robila opäť šampiňónovú, úplne rovnakú sme jedli na dovči v Torette...nemala chybu :-) (chichi, dobré sa samo chváli, však? :-D )
pred pečením - toto je taká, že z polovice je špenátovo cesnaková a šmrncnutá takou chutnou slaninkou a druhá polovica je šunková a na nej paprika a rajčiny. no a pod nimi klasika...tomato pasta :-) a nesmie chýbať mozzarellka :-)
tá istá po upečení... tá špenátová časť bola len moja :-D mňamka
Krájanie horúcej pizze pre nedočkavcov... :-)
cestíčko bolo tenunké, chrumkavé....
... a hore tie šťavnaté mňamky na ňom.... a chudnúť sa bude až od zajtra :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jogurtovo čerešňovo smotanová torta | *♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥* | Na birmovku s holubičkou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 164 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Monika G. (Amonely) ID 335818 (2.11.2022, 9:47)
Slany kolac, palacinky a langose sa pripravuju z mlieka, nikdy pizza a uz vobec nie talianska ...Europizza sa tiez zaraba s vodou a nie s mliekom. Je to taky krizenec pizze s langosom.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína K. (Katka9111) ID 333898 (8.2.2021, 14:32)
Paraaaadicka.Skusala som už recepty ale ani jeden nebol podľa mojich predstáv. Tak som sa na dlhšiu dobu na to vykaslala. Ale od kedy som na materskej, robím viac jedál z kysnuté ho, a keďže pizza nám chuti a u nás v pizzerériách vždy to isté,a ani nám nejak extra nechuti, rozhodla som sa, že budem robiť doma.a už inú nechceme (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
viktória s. (torias) ID 206491 (11.2.2020, 2:21)
V sobotu sme ju piekli spolu zo švagrinkou a šetci že aká mňamka a zošrotovali vššetko a to sme robili z dvojitej dávky.Je to bomba recipe a strašna vyhoda ze pect na velkych plechoh a podla potreby znova zohriať ,-) ,-) Ja hovorím že eňo ňuňo |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
veronika s. (verenita) ID 25061 (13.4.2018, 14:03)
žiadny talian nedava do cesta na pizzu mlieko ,-) talianska pizza sa robí muka olivač voda kvasnice cukor sol, tym ale samozrejme nechcem povedat že tato vaša nie je super (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.10.2019, 0:06)
Nechce sa mi presviedčať vás, ani na tom nezáleží. Kľudne si vymeňte mlieko za vodu.a cesto si natrite kečupom :-) bude to v norme. Niektorí u nás na SVK vedia zblbnúť pizzu tak, že ju urobia z lístkového cesta ,-) a to je iná šmakuláda ..
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.8.2018, 13:19)
Skúšala som už rôzne recepty ale tento je určite najlepší. Videla som ho najprv na blogu motylia vareška a tam píše že recept je z akehosi časopisu kde pisali že je tallianski. Je to asi pravda lebo taky zaklad na potieranie cesta som ešte inde nevdela. Doporučujem!!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.10.2019, 23:55)
Áno, presne.. :-) Článok bol v starom časopise 100+1 ktorý zoznamoval čitateľov s pizzou, u nás v tom čase za socíku s ešte asi nie príliš známou dobrotou. Písalo sa tam o tom, ako vznikla a že najlepšia je z pece, kde sa pečie na kameni obklopená žeravými drevenými polenami a všeliaké blá,blá,blá o talianskom vidieku, kde v každej oblasti pizza vyzerá inak, no a bol uvedený tento jeden recept na cesto, na tomatový základ a dané typy, ako pizzu dokončiť. A najlepšie na tom je, že sme raz boli na dovolenke v oblasti Umbria, no a tam presne sme jedli takúto skvelú pizzu. Ked som sa pýtala na recept, tak mi dali tento takmer identický. No morské zvery nejeme, takže som ja ani neuvádzala tieto druhy, ktoré obľubujú domorodci. Jedli sme rôzne pizze hocikde po svete, a naajlepšiu, ale aj najhoršiu som jedla práve v Taliansku (tá najhoršia bola taká "hnusná ponožka" z automatu na ulici v noci). Aj Turci ale vedia robiť výbornú. Prepáč, že odpisujem takto neskoro, ale nebola som tu viac ako rok, tak pardon. :-) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana K. (jaanka3) ID 52358 (7.4.2018, 21:00)
Dobry den, na akych stupnoch sa ma piect pizza? rura ma byt na spodnom ohreve?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra J. (Petraja) ID 274339 (10.4.2018, 12:07)
Pizza sa pečie aj na 250tke ale chvíľku ak máš cesto tenké. Táto pizza je najlepšia aká môže byť. Strašne som sa bála že nezvládnem taký zložit recept ale už mi ani nepríde zložitý. Pečiem ju rada lebo viem že sa vždycky podarí. Aj niekedy mrazím.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.4.2018, 22:29)
Nie, piekla som ju v strede a tu som čítala, že by sa mala piecť na vyššej teplote a kratší čas. Ja som to piekla na 220 asi necelých 15 minút.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana K. (jaanka3) ID 52358 (8.4.2018, 8:08)
Dakujem krasne za odpoved. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (21.6.2017, 16:54)
Odkedy som sa túto pizzu naučila robiť, pečiem ju dosť často. Robila som ju aj dnes. Nevieme sa jej dožr... dojesť. Moja malá dcérka vrieska "dampičú" ,-) ,-) Najviac jej chutí pizza Hawai (Y) ďakujeme (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina M. (martina1206) ID 77815 (31.1.2017, 19:14)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (9.1.2017, 0:17)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra J. (pej20) ID 18013, mimibazar.sk/pej20 (25.9.2016, 9:00)
(clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela Z. (tevion) ID 5572 (24.5.2016, 15:38)
(clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Rastislav R. (RastoRisko) ID 301305 (17.11.2015, 12:58)
Najlepsia domaca pizza aku som jedil / robil. Ja vsak davam namiesto pretlaku iba kecup Otma Gurman. Cesto robim vlastne v DP. Neodporucam menit mnozstva ingrediencii, skusil som to a nebolo to ono. Ak sa pise stvrt zeleru tak dan ozaj len stvrt. Pec na maximo, pizza len trosku zhnedne a hned ju z rury vyberamm. Pizzu si chvalia aj moji kolegovia a naviac je vyborna aj na druhy den z mikrovlnky. Vrelo odporucam a dakujem autorovi za tento super recept :-))) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.12.2015, 15:48)
Nech ti padne na úžitok ,-) teším sa (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana Z. (Adriana96663) ID 255164 (22.7.2015, 10:47)
(clamp) (clamp) (clamp)
ďakujeme za skvelý recept |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.7.2015, 23:24)
:-) Nech vám je recept k úžitku, som rada, že sa vám páči (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (3.6.2015, 8:03)
kristínka, keď si vyvalkám pizze a popichám vidličkou, môžem to dať zamraziť ? že by som ich neskôr len rozmrazila a obložila, čím treba..vďaka
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.6.2015, 11:48)
Jani, ty myslíš surové cesto zamraziť? Ja som to ešte takto neskúšala, tak priamu skúsenosť nemám. Ale ak máš v mrazničke voľný šuplík, tak vyvaľkanú pizzu daj na pol hodky alebo hodinu len tak voľne, aby to stuhlo. Potom vyber, zabal jednotlivo do fólie a ešte bud do alobalu či mikroténu a daj do mrazničky.
Po vybratí vybaľ ešte zmrznuté, daj na plech s PNP a voľne rozmraz... a už potom normálka. (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (29.5.2015, 11:53)
Kristína prosim vás, môžem tie pizze nedopiecť vychladnúť a v pripade potreby dať zpäť do rúry dorobiť? Potrebujem to na oslavu a nechcem počas oslavy variť iba dať do rúry prihriať. Dá sa? (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.6.2015, 11:50)
Áno, to je úplne v pohode. Len vidím, že už radím dosť neskoro.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubka T. (lubkasungirl) ID 37463 (upravené 6.2.2015, 15:45)
baby nastruhala som syr najemno - syr sa neroztopil,je totalne tvrdy,peciem na spodnom ohreve 200C :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.2.2015, 16:48)
no a čo to máš za syr? :-o mozzarella sa na to hodí najviac... poťažne v prípade núdze eidam, gouda ... no a to sa roztaví tiež... *-) ak si dala dáky vysušený, tak možno to, inak si to neviem predstaviť.. *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
viktória s. (torias) ID 206491 (19.11.2014, 19:19)
Lepšiu pizzu sme ešte nejedli (Y) Robila som ju viackrát, a vždy skvelá (clamp) (clamp) (clamp) Cez víkend sme mali návštevu a pizza mala u nich super úspech |:o) |:o) Všetky druhy im chutili, chválili cestíčko a ten paradajkový základ [A] Ďakujééém (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (18.11.2014, 8:46)
idem hned vyskusat
:-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta k. (wandalka) ID 202499 (30.6.2014, 19:35)
Výýýýborná pizza...cesto ako obláčik=ľahulinké...a známa kt.má pizzeriu mi poradila piecť ju na dne obráteného plechu ako sa pečú medové pláty...je ako z pece..
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:55)
:-) Ďakujem za pochvalu, teším sa, že sa vám darí a chutí (Y) Niededy vyskúšajte pridať aj hrsť ražnej múky alebo veľkú lyžicu zberného ražného kvasku,( ak náhodou pečiete chlieb) A ak máte na pečenie chleba doma kameň alebo tie kamenné dlaždice, tak skúste upiecť pizzu na tom... No to je zas niečo naviac, čo pizzu povýši do gastrovýšin ,-) Nech sa vám darí (flower) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína K. (katkameg) ID 18239, mimibazar.sk/katkameg (29.6.2014, 15:38)
Vynikajúca,ozaj,vyskúšala som viacero receptov,ale tento je super mňamka . Ja som cesto robila zo spaldovej múky,inak tak isto a paráda (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:48)
:-) Ďakujem (Y) (L) Zo špaldovej som ju ešte nerobila, špaldovú múku používam na chlieb alebo pečivo. Ale v poslednom čase pridávam do tohto pizzového cesta takú riadnu kopcovitú lyžicu hustého ražného kvásku, ktorý mi zvyšuje po kŕmení kvásku na chlieb A to je potom cestíčko ako nebíčko |:o) Majte sa pekne (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea D. (dubravka13) ID 38305, mimibazar.sk/dubravka13 (23.5.2014, 19:11)
Dakujeme za fantastický receptík (Y) (Y) (Y) pizza je výborná.z cesta mi vyšli dve gulate a jedna na plech..omáčka je tiež super,na napln som použila kukuricu,šunku,syr,ananas...na druhu šunka ,syr,kukurica,rajčiny,camembert,a tuňak vo vlast.štave a na poslednu som dala šunku,syr-nivu,kukuricu a brokolicu...ukladám medzi svoje NAJ (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2014, 20:42)
To ste ma veru potešili :-) Mám radosť, že vám chutila (Y) (flower) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 164 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu