. .. .. .. .. .. .
. .

***Jemnúčka tekvica s koprom na kyslo s perkeltom*** - RECEPT 15072

ERIKA P. (erzula26) ID 88881
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.3.2009
Naposledy: 26.6.2014 10:54
Aktualizácia: 15.7.2010 8:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0

OMÁČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


***Jemnúčka tekvica s koprom na kyslo s perkeltom***


[ recept č. 15072 zo dňa  ]


***Jemnúčka tekvica s koprom na kyslo s perkeltom***


POTREBNÉ PRÍSADY

Pozerala som uz v receptoch rozne navody na pripravu tekvice , tak dufam , ze sa nenahnnevata ,ak pridam ako ju robime me.Mozem povedat, ze sa nerozvari a je uplne jemnucka.Tekvica je velmi zdravá zelenina, ktora sa vlastne z 90% sklada z vody a neobsahuje takmer ziadne tuky. Namiesto tekvice sa moze pouzit aj baklazan,alebo nieco ine.

POSTUP PRÍPRAVY

***tekvicu /podla toho kto ma kolko rad/ja som dala 2,***1 sladká smotana***
***mlieko ******sol******cele cierne korenie******bob .list cca 3 ks******1 cela cibulka****** muka******ocot***
cukor***amozrejme hlavný bod kopor***


ideme na to:


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


tekvicu ocistime, prepolime po dlzke a vydlabeme vnutro.Na struhadle si ju postruhame na take dlhsie sliziky.Ja struham na najvacsom.Takto pripravenu tekvicu si posolime a nechame stat nech pusti vodu.TENTO PROCES ,ALE MOZETE VYNECHAT!!!A SUPNUT TEKVICU ROVNO POVARIT!!!!!!!!!!!


zatial si do hrca dame varit vodu..ja neviem cca do trosku viac ako1/4 hrnca vody.Pridame sol, cele cierne korenie, bob.list a cibulu. Tajomstvo toho ,aby nam tekvica ostala v celku a nerozvarila sa, spociva v tom , ze do vody pridame cca 2 pl .lyzice octu.Pridame aj 3 caj.lyzicky cukru. Ale fakt tie chute zalezi na Vas , kto ma ako rad.


zatial si posekam cerstvy kopor a ked voda zovrie pridam kopor .


a ideme na tekvicu . pridame do hrnca s koprom


a zmiesame ,nechame varit.chvilocku!!!!!!!!!


zatial si pripravime zatrepku z mlieka /dala som cca 3-4 dl / mlieka a múky tiez necham na Vas , kto ma ako rad .Ja robim redsiu.Nemam rada take hutne omacky!!!!!!


tekvicu nechame varit cca 3-5 min , to uz budete vidiet.A potom zamiesama zatrepku z muky.A povarime cca 2 min.Malinko staci


aby nám ostala jemnucka, pred koncom pridame celu sladku smotanu a ja zvyknem zmiesat s trochou muky. Povarime trosilllinku a je to!!!!!!Pri servirovani si pridajte ocot.Podavame s chlebikom, zemiakmi , cim len chcete.My sme mali s perkeltom. Dobru chut



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< ***Expresne rýchly, ľahučký, šťavnatý koláčik *** | ***Jemnúčka tekvica s koprom na kyslo s perkeltom*** | ***Štavnatý super hamburger /rýchla večera/*** >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana B. (mafka233) ID 45258, mimibazar.sk/mafka233 (24.7.2011, 16:28)
(Y) (Y) (Y) moja maminka robí toto (clamp) (clamp) (clamp) strašne mi to chutí 8o| 8o| 8o| teraz som akurát dopapkala (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.6.2009, 15:11)
(Y) (Y) (Y) Tekvica s kôprom je výborná, aj ja ju niekedy pridávam (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (12.6.2009, 17:02)
anooooo je to super chuť.ja kopor miilujem :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.6.2009, 19:36)
Ja tiez robím tekvicový prívarok s kôprom a je to super. Ale postrúhanú tekvicu dusím na cibuli, tiež pridávam bobkobý list, trocha rasce a soľ. A potom podlejem. Nakoniec omáčku zahusím zátrpkou zo smotany a múky, okyslím a nechám aj troška schladnúť. Až potom dávam kôpor, aby sa teplom nezničili živiny v ňom.
Nechcem vyrývať, len si myslím, že žmýkať tekutinu z tekvičky a dať ju preč, je čudné. Veď odhadzujete z nej vitamíny a iné cenné látky, ktoré obsahuje.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.6.2009, 20:02)
tak podobne robim aj ja... len na cibulu davam este cervenu papriku a nekyslim... a aj mne to zmykanie pride zvlastne
ODPOVEDAŤnahlásiť
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (upravené 11.6.2009, 20:29)
filmuska davas cervenu papriku??no videla som to uz ,ale neskusala. :) :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:53)
Ozajjjj Kristinka, ked Ta tu uz mam .zhanala som ten recept na zlate halusky??ty si ho nahodou nerobila?uz tu nie je?? :'(
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.6.2009, 23:16)
Erika, ešte som to nerobila. Stále sa len chystám ako také trdlo :-$ Myslím, že ten recept ... chcela som napísať, že tu stále je :-o. A pre istotu som sa mrkla, no nenašla som ho. Resp. Alexandra ho isto zmazala. Škoda, lebo bol fajn. Ja som si ho našťastie opísala, hoci na http://desszert.eu/aranygaluska je uvedený zrejme v originále, ale po maďarsky ja neviem. Ak vieš ty, tak si to "checkni" a ak nie, tak ti môžem poslať tú slovenskú verziu, ktorú som si opísala. Tak napíš ako :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:43)
Kikuš mozno mas pravdu...ja ani neviem preco sa to tak robi mam to od starkej a nikdy som s anezamyslela,ale fakt sa jej spytam (Y) :-D :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:40)
Kristinka ....prave som myslela, ze dusenim ..a hlavne ked som to tk robila strasne sa mi to rozvarilo a mala som to take breckove ;-) ;-)a prave takto citim aj chut tekvice, taka cerstvucka a chut leta aj tvar zachova (Y)
a ty dusis ako dlho??
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.6.2009, 19:46)
No neviem presne, ako dlho ju dusím. Tento rok som ešte tekvičku nerobila. Tak podľa oka. Kontrolujem to. Nikdy sa mi ešte nerozvarila. To nepotrebuje dlho. Skúsim na vareške, že či je už správna a rýchlo dorobím, lebo aj so zátrepkou ju treba chviľu povariť. Máme veľmi radi túto omáčku, dokonca aj studenú :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:49)
aj ja studenu milujem ,vlastne vsetko co je s koprom,ale inak nabuduce skusim bez toho vyzmykania , co to spravi (Y) :-) :-D ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.6.2009, 19:36)
aj ja robievam tekvicovy privarok s koprom,nejake opečene masko,zemiačky.....jaaaaaaaaaj,musim aj ja niekedy urobit... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:37)
Marti...ako pozeram kazdy robi tekvicovy privarok inym sposobom ,niekdo aj papriku dava ,ale fakt kopor eňo ňuňo 8o| (Y)a fasirecky k tomu ...mnam& mnam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 19:05)
(Y) (Y) (Y)tekvicu som s kôprom neskúšala, to môže byť mňam, skúsim (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:34)
Gupka vyskušaj ta kombiáácia stoji za to (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky serveru | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu