ERIKA P. (erzula26) ID 88881 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.3.2009 |
Naposledy: 26.6.2014 10:54 |
Aktualizácia: 15.7.2010 8:55 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
***Jemnúčka tekvica s koprom na kyslo s perkeltom***
[ recept č. 15072 zo dňa 11.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pozerala som uz v receptoch rozne navody na pripravu tekvice , tak dufam , ze sa nenahnnevata ,ak pridam ako ju robime me.Mozem povedat, ze sa nerozvari a je uplne jemnucka.Tekvica je velmi zdravá zelenina, ktora sa vlastne z 90% sklada z vody a neobsahuje takmer ziadne tuky.
Namiesto tekvice sa moze pouzit aj baklazan,alebo nieco ine.
POSTUP PRÍPRAVY
***tekvicu /podla toho kto ma kolko rad/ja som dala 2,***1 sladká smotana*** ***mlieko ******sol******cele cierne korenie******bob .list cca 3 ks******1 cela cibulka****** muka******ocot*** cukor***amozrejme hlavný bod kopor***
ideme na to:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
tekvicu ocistime, prepolime po dlzke a vydlabeme vnutro.Na struhadle si ju postruhame na take dlhsie sliziky.Ja struham na najvacsom.Takto pripravenu tekvicu si posolime a nechame stat nech pusti vodu.TENTO PROCES ,ALE MOZETE VYNECHAT!!!A SUPNUT TEKVICU ROVNO POVARIT!!!!!!!!!!!
zatial si do hrca dame varit vodu..ja neviem cca do trosku viac ako1/4 hrnca vody.Pridame sol, cele cierne korenie, bob.list a cibulu.
Tajomstvo toho ,aby nam tekvica ostala v celku a nerozvarila sa, spociva v tom , ze do vody pridame cca 2 pl .lyzice octu.Pridame aj 3 caj.lyzicky cukru.
Ale fakt tie chute zalezi na Vas , kto ma ako rad.
zatial si posekam cerstvy kopor a ked voda zovrie pridam kopor .
a ideme na tekvicu . pridame do hrnca s koprom
a zmiesame ,nechame varit.chvilocku!!!!!!!!!
zatial si pripravime zatrepku z mlieka /dala som cca 3-4 dl / mlieka a múky
tiez necham na Vas , kto ma ako rad .Ja robim redsiu.Nemam rada take hutne omacky!!!!!!
tekvicu nechame varit cca 3-5 min , to uz budete vidiet.A potom zamiesama zatrepku z muky.A povarime cca 2 min.Malinko staci
aby nám ostala jemnucka, pred koncom pridame celu sladku smotanu a ja zvyknem zmiesat s trochou muky.
Povarime trosilllinku a je to!!!!!!Pri servirovani si pridajte ocot.Podavame s chlebikom, zemiakmi , cim len chcete.My sme mali s perkeltom.
Dobru chut
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Zuzana B. (mafka233) ID 45258, mimibazar.sk/mafka233 (24.7.2011, 16:28) |
moja maminka robí toto strašne mi to chutí teraz som akurát dopapkala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (12.6.2009, 15:11) |
Tekvica s kôprom je výborná, aj ja ju niekedy pridávam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (12.6.2009, 17:02) |
anooooo je to super chuť.ja kopor miilujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (11.6.2009, 19:36) |
Ja tiez robím tekvicový prívarok s kôprom a je to super. Ale postrúhanú tekvicu dusím na cibuli, tiež pridávam bobkobý list, trocha rasce a soľ. A potom podlejem. Nakoniec omáčku zahusím zátrpkou zo smotany a múky, okyslím a nechám aj troška schladnúť. Až potom dávam kôpor, aby sa teplom nezničili živiny v ňom. Nechcem vyrývať, len si myslím, že žmýkať tekutinu z tekvičky a dať ju preč, je čudné. Veď odhadzujete z nej vitamíny a iné cenné látky, ktoré obsahuje. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.6.2009, 20:02) |
tak podobne robim aj ja... len na cibulu davam este cervenu papriku a nekyslim... a aj mne to zmykanie pride zvlastne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (upravené 11.6.2009, 20:29) |
filmuska davas cervenu papriku??no videla som to uz ,ale neskusala. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:53) |
Ozajjjj Kristinka, ked Ta tu uz mam .zhanala som ten recept na zlate halusky??ty si ho nahodou nerobila?uz tu nie je?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | kristína s. (nigina) ID 32120 (11.6.2009, 23:16) |
Erika, ešte som to nerobila. Stále sa len chystám ako také trdlo Myslím, že ten recept ... chcela som napísať, že tu stále je . A pre istotu som sa mrkla, no nenašla som ho. Resp. Alexandra ho isto zmazala. Škoda, lebo bol fajn. Ja som si ho našťastie opísala, hoci na http://desszert.eu/aranygaluska je uvedený zrejme v originále, ale po maďarsky ja neviem. Ak vieš ty, tak si to "checkni" a ak nie, tak ti môžem poslať tú slovenskú verziu, ktorú som si opísala. Tak napíš ako |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:43) |
Kikuš mozno mas pravdu...ja ani neviem preco sa to tak robi mam to od starkej a nikdy som s anezamyslela,ale fakt sa jej spytam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:40) |
Kristinka ....prave som myslela, ze dusenim ..a hlavne ked som to tk robila strasne sa mi to rozvarilo a mala som to take breckove a prave takto citim aj chut tekvice, taka cerstvucka a chut leta aj tvar zachova a ty dusis ako dlho?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | kristína s. (nigina) ID 32120 (11.6.2009, 19:46) |
No neviem presne, ako dlho ju dusím. Tento rok som ešte tekvičku nerobila. Tak podľa oka. Kontrolujem to. Nikdy sa mi ešte nerozvarila. To nepotrebuje dlho. Skúsim na vareške, že či je už správna a rýchlo dorobím, lebo aj so zátrepkou ju treba chviľu povariť. Máme veľmi radi túto omáčku, dokonca aj studenú |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:49) |
aj ja studenu milujem ,vlastne vsetko co je s koprom,ale inak nabuduce skusim bez toho vyzmykania , co to spravi |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.6.2009, 19:36) |
aj ja robievam tekvicovy privarok s koprom,nejake opečene masko,zemiačky.....jaaaaaaaaaj,musim aj ja niekedy urobit... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:37) |
Marti...ako pozeram kazdy robi tekvicovy privarok inym sposobom ,niekdo aj papriku dava ,ale fakt kopor eňo ňuňo a fasirecky k tomu ...mnam& mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 19:05) |
tekvicu som s kôprom neskúšala, to môže byť mňam, skúsim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (11.6.2009, 19:34) |
Gupka vyskušaj ta kombiáácia stoji za to |
ODPOVEDAŤnahlásiť |