Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)
Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý
[ recept č. 1509 zo dňa 28.5.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g očistenej rebarbory * 2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml) * 2 vajcia * 2 PL oleja * 2 poháre polohrubej múky * 1 pohár kryštálového cukru * 1 prášok do pečiva *
drobenka: 50 g masla * 80 g hrubej múky * 40 g práškového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
viď obrázkový postup
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Rebarboru umyjeme, |
![]() |
2. ošúpeme, |
![]() |
3. nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút. |
![]() |
4. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame. |
![]() |
5. Takto sa pekne "vypotila". |
![]() |
6. Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, |
![]() |
7. pridáme múku, |
![]() |
8. kryštálový cukor, |
![]() |
9. prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme. |
![]() |
10. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli. |
![]() |
11. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a |
![]() |
12. navrch dáme nakrájanú rebarboru. |
![]() |
13. Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ... |
![]() |
14. ... ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme". |
![]() |
15. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút pri 180 °C. Musíme dávať pozor, aby sa rebarbora nespálila. No a potom už treba len počkať, až koláč vychladne. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Katka B. (orbittka) ID 248933 (20.6.2015, 15:47) |
úžasný koláčik!!!!!! hodina po dopečení a na plechu už len kúsok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (7.6.2015, 18:26) |
perfektný! Od dnes budem cesto používať výhradne ako bublaninové!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
angelika d. (gemini) ID 4205, mimibazar.sk/gemini (26.6.2014, 16:58) |
ahojte, ja robim bez drobenky a aj tak chuti. len so skoricovym cukrom. jedia ho aj deti, ktore kolace velmi nemusia. dnes ho piekli ony za mojej pomoci. je teraz rebarbora v lidl a zlacnena. ja davam tiez do mensieho plechu, aby bol vyssi. akurat dievcata pri neuspesnych deleniach vajec minule vsetky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alexandra k. (saskak) ID 10055 (10.4.2014, 19:39) |
Božský je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka D. (Lenuliatko24) ID 112938, mimibazar.sk/lenuliatko24 (8.6.2013, 12:54) |
práve som ho dopiekla je božskýýýýýýýýýýý som zvedavá koľko ho zostane do večera Postup super, obrázky super ...proste na jednotku, chválim veľmi a ďakujem. Som rada, že som si vybrala receptík práve od Teba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka T. (malalenka) ID 191465 (3.6.2013, 12:35) |
Vyyyyborny nestihol ani vychladnut a bolo po nom , vybrala som si ho z vela receptikov rebarborovych a nelutujem naozaj stoji za to. urcite budem dalej len a len odporucat. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.5.2013, 12:33) |
Skvelý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela M. (Corinne) ID 97733 (20.5.2013, 10:35) |
Včera som vyskúšala tento koláč a vyšiel úžasne, robila som ho v menšom plechu a bol vyšší, ale nabudúce možno zase vyskúšam v klasickom plechu, bude síce nižší, ale dúfam, že tak isto chutný. Odporúčam tento receptík, platí sa vyskúšať. Rebarbora je úžasná!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana S. (sangria) ID 196153 (9.9.2012, 17:11) |
Prave ho peciem, tak som zvedava. Chcela by som poprosit, ci by bolo mozne prevazit obsah hrnceka a uvies gramaz. Dakujem. zS |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia R. (Silvusa253) ID 241985 (30.4.2012, 10:18) |
Tento koláč som si vybrala zo širokej ponuky rebarborových koláčov a musím povedať, že je skutočne výborný. Podľa komentárov som vedela, že cesta bude menej, tak som použila menší plech. Tento týždeň ho určite urobím znova (rebarbora v záhrade veselo rastie) , ale popridávam suroviny tak, aby ho bolo dosť na väčší plech, pretože je skutočne fantastický a neodolateľný. Chutil dokonca deťom, ktoré ovocné koláče veľmi nemusia. Ešte raz vďaka za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana O. (zedou) ID 206022 (4.7.2011, 15:24) |
Dnes ráno som ho piekla,pol plechu padlo doooo štvrť hodinky vynikajúúúci |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:18) |
Super, mám radosť, ďakujem za komentár.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika K. (komonika) ID 11622, mimibazar.sk/komonika (5.6.2011, 14:37) |
Dobry den, dakujem za receptik Prave som ochutnala Kolacik je vyborny, ja som namiesto bielych jogurtov, ktore som nemala, dala kyslu smotanu MNAM- uz viem co s tolkou rebarborou v zahradke.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:13) |
Som rada, že koláčik chutí. Je super, že si recepty upravujeme a vylepšujeme podľa seba a niekedy aj podľa toho, "čo dom dá".  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petra G. (Petula9) ID 146236 (4.6.2011, 17:57) |
Dnes som piekla váš koláčik a je skvelý, cesto je fantastické! Pridala som k rebarbore aj tvaroh, lebo som jej mala tak pobiednejšie, a je super! ďakujeme za receptík! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:10) |
Ďakujem za komentár. Teším sa! Tvaroh máme radi, nabudúce ho pridám aj ja.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (30.5.2010, 13:58) |
koláčik dopadol výborne ,bol plechu je už fuč ,len čo by som u neho prijala je to,keby bol o trochu vyšší  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (30.5.2010, 18:41) |
Som rada, že chutí. Je to nižší koláč, čo už, aspoň sa ho zje menej. Alebo nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (30.5.2010, 8:39) |
práve šúpem rebarboru na tento koláčik,tak som zvedavá ako to dopadne určite sa ešte dnes ozvem aký bol  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava H. (Adiola) ID 14462 (21.5.2010, 18:48) |
Milá Ela, koláčik sme robili pred týždňom, bol krásny dierkavý a výborný. Polovička skončila na návšteve, a len tak tiekli slinky, že ho nebolo viac . Dnes robíme druhý krát, znovu na návštevu. Ďakujeme, za výborný recept. ..... Mirka s rodinou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.5.2010, 22:02) |
Mirka, nie je zač. Som rada, že koláčik chutil. Aj ja som ho tento rok už piekla - konečne. Je osviežujúci a tá drobenka navrchu urobí svoje...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | anka m. (ANKA M.) ID 132725 (24.4.2010, 17:23) |
A už dostať kúpiť rebarboru. Inak krásne nafotený postup.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (26.4.2010, 17:01) |
Ďakujem Anka. Musím sa v obchode lepšie pozerať, tento rok som ju ešte nevidela.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika C. (momma) ID 64412, mimibazar.sk/momma (24.4.2010, 14:54) |
ahoj, ako dam pozor, aby s arebarbora nespalila? vyberiem polosurovy kolac? ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (24.4.2010, 17:10) |
Hmmm , aj to je riešenie, ale lepšie by bolo koláč v prípade ohrozenia rebarbory prikryť alobalom, nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |