Magdaléna S. (Megi14) ID 7336 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov)
Blesková trasená torta
[ recept č. 1520 zo dňa 1.6.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Potrebujeme: 3 smotany na šľahanie, 2 konzervy mandarínkového kompótu ( tie menšie), 2 pudingy Dr. Oetker bez varenia Créme Olé, hotový korpus z piškótového cesta ( môžete si ho aj piecť)..alebo len obyčajné piškóty či keksy
POSTUP PRÍPRAVY
Tak tento recept mi poslala včera kamarátka mailom ...a pripadal mi tak straaašne zvláštny, že som sa ho rozhodla vyskúšať...možno zaujme aj Vás.
V každom prípade je to presne to, čo potrebujeme...- nevariť, nepiecť..len TRIASŤ...:-))) !!!!
V prípade že si budete piecť svoj korpus na túto tortičku...tak pripájam aj môj odskúšaný recept. Vymiešane 2 vajcia so 70g kryštálového cukru do peny, pridáme potom 70g hladkej múky, pol balčka prášku do pečenia a 2 lyžice horúcej vody...všetko krásne vymiešame a dáme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi pri 180 C cca 15 minút.
A teraz sa pustíme do krému. Do väčšieho hrnca s pokrievkou , ktorá dobre tesní nalejeme 2 smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme oba pudingy. Základom su pudingy práve Créme Olé ( stoja cca 17 Sk), sporovlivé žienky vyskúšali aj obyčajné...ale tie nefungujú, resp.neurobia takú hustú hmotu. V obchodoch býva dostať vanilkový a čokoládový...ja som dala vanilkový. Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme. Ako dlho treba triasť, pocítite veľmi rýchlo sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie:.:-)
Tortovú plnku natrieme na korpus alebo piškóty či keksy a ozdobíme klasicky ..vyšľahanou treťou šlahačkovou smotanou..ale to stačí až pred podávaním a dáme do chladničky. Kedže piškóty pomalšie nasiaknu vlhko z plnky ako korpus, tak ich možeme ,v prípade že to chceme čo najskôr konzumovať, ešte pred ukladaním na dno tortovej formy namočiť do vychladenej kávy.
Ja som to robila dnes po prvý krát a toto je výsledok. Po víkende doplním aký mala úspech...:-))))))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Vymiešame vajcia s kryštál cukrom do peny...v prípade, že si budete piecť korpus doma ako ja |
![]() |
Pridáme múku, prášok do pečiva a horúcu vodu |
![]() |
Dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a šup s tým do rúry na 180 C cca na 15 minút |
![]() |
Takto vyzeral upečený korpus a ideme sa vrhnúť na prečudesný krém |
![]() |
Do hrnca dáme 2 šlahačky, 2 kompóty a 2 pudingy Créme Olé |
![]() |
Vznikne z toho po pár minútach takáto čudesná hmota...ja som to troška premiešala aj metličkou na šľahanie...a preto sa mi mandariky "potrhali" |
![]() |
Toto je detail "krému" |
![]() |
A teraz natrieme na korpus či piškóty alebo keksy a dáme do chladničky....ja zvyknem dávať na to šľahačku až pred podávaním, takže na fotke je ešte pred navrstvením šlahačky...ale to je už na Vás. Dobrú chuť!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (31.12.2013, 12:26) |
je vyborna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (Ella Katarína) ID 125870 (25.9.2013, 20:46) |
dnes sme ju vyskúšali je úzasná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (23.8.2011, 22:53) |
ja som tiež robila trasený krém do malinovej rolády ale dala som Ole puding kokosový kúpila som ho v TESCU. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
adriana p. (adinkovka) ID 73160 (23.8.2011, 15:20) |
No dnes to idem vyskusat aj ja, drzte mi palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana G. (janka238) ID 84552 (7.5.2011, 18:54) |
práve som v jednej kuchárskej knihe čítala takýto postup na krém. Do misky vylejeme kompót aj s ovocím, do pol litra doplníme vodou, nasypeme dva pudingy a trasieme. Nakoniec primiešame vyšľahanú smotanu. Skúšal to niekto aj s vodou? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária L. (mmajulka) ID 136206 (8.4.2011, 14:22) |
Práve som ju vyskúšala,je ozaj famozna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dasa O. (Adler) ID 169075 (12.12.2010, 10:52) |
BEZ DEBATY : TO NAJLEPSIE PRE NAS, NESCHOPNE GAZDINKY, CO NEVIEME PIECT! DOSTANE K 1. NARODENINAM ! DAKUJEM |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Henrieta C. (henina) ID 87360 (28.8.2010, 23:11) |
Ja som dnes robila na kupovaný korpus z Kauflandu, na 1,5 šlahačkovej smotany som dala jeden kompot a jeden puding, a pridala som ešte aj 2 lyžice práškového cukru, tiež som miešla mixérom a mandarinky primišala na konci. Kedže kupovaný korpus je suchší, tak som ho natrela vanilk.arómou zmiešanou vodou (rum som nechcela kvôli malému). Chutí to super a ďakujem za recept, fakt najrýchlejšie, čo poznám A malý sa nevedel dojesť toho krému, takže 1* |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Linda G. (lindulak) ID 39100, mimibazar.sk/lindulak (28.3.2010, 20:29) |
Super torta, dnes som ju spravia na narodky s cucoriedkami a bola super, aj ta piskota. Akurat som netriasla, ale mixovala a precedene cucoriedky potom rucne zamiesala. Vsetkym velmi chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (14.2.2010, 16:29) |
dnes som ju urobila,ozvala sa a nečakaná návšteva,paráda hneď bola hotová  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dáša H. (Bellinda) ID 81730 (11.2.2009, 12:21) |
Megi,keď som našla tento recept od Teba,hneď som ho musela vyskúšať,no bolo to fantastické ,všetci velmi chválili , od môjho muža ,až po svokrovcov. Ja som ho už robila pre velký úspech asi 5 krát a trochu som si ho vylepšila,že na tortový korpus som dala čučoriedkový džem,na to trochu toho krému s mandarinkami,to som poliala pikaom a opäť vrstvu krému a na vrch na šlahačku trochu granka,Bolo to výborné,ten džem sa tam vééélmi hodí.Megi,ešte raz velké ďakujem!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (21.1.2009, 22:34) |
Recept na túto tortu som objavila hádam ešte pred 12 rokmi a odvtedy ho pravidelne robievam, lebo je FAMÓZNY!!! Mám síce kvapku iný postup, aj recept na cesto je ešte o čosi jednoduchší, ale výsledok je v podstate rovnaký. Dávam menej smotany na šľahanie, a preto sa krém nemusí chladiť, drží tvar hneď! Na vrch torty už šľahačku nedávam (priveľa smotany, tuku, aj peňazí.... ), ale radšej zľahka posypem kakaom, grankom, hoblinkami... tie, čo ste ešte tento recept nevyskúšali, urobte tak. Je fakt rýýýchly, extrééémne jednoduchý a neskutočne dobrý!!!!!!!!!!!! P.S.: dokonale vhodný aj pre začínajúce alebo neskúsené kuchárky, ktoré sa chcú šplhnúť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana S. (zuzasza) ID 19716, mimibazar.sk/zuzasza (29.8.2008, 13:27) |
, teda tak toto možem, pri 3 deckách čo by stále sa aj tak dosť nastojím pri hrncoch , na nejaké vypekanie mi už nezostáva energia , ale toto hej , babenky bežím do obchodu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |