Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Kastrólová roštenka
[ recept č. 15321 zo dňa 17.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cca 750 g hovädzieho stehna, olej, 2 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, cca 1 kg zemiakov, mletá rasca, červená mletá paprika
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Mäso nakrájame na rezne, |
![]() |
naklepeme, konce môžete trošku narezať, mäso sa nebude „vykrúcať“ |
![]() |
osolíme, okoreníme, |
![]() |
z oboch strán opražíme na oleji, |
![]() |
a preložíme ho do misy. |
![]() |
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, |
![]() |
pridáme lyžičku rasce, |
![]() |
lyžičku mletej červenej papriky, |
![]() |
zamiešame, pridáme trošku vody, uložíme rezne, |
![]() |
zalejeme asi 5 dl vody |
![]() |
tu ho máme zaliate - a udusíme do polomäkka. V tlakovom hrnci mi stačilo 20 min. od stíšenia plameňa. |
![]() |
Načistíme si zemiaky, |
![]() |
nakrájame na osminky, |
![]() |
a pridáme k mäsu. Môžete si to opatrne premiešať, aby boli zemiaky na spodku hrnca. Podlejeme ešte vodou, tak, aby bolo prekryté aj mäso (nech je šťavy dosť) a udusíme do mäkka. |
![]() |
Mne stačilo len nejakých 10 min. |
![]() |
Podávame s chlebom. *Dobrú chuť* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.3.2013, 8:17) |
Veľmi chutné. Robila som s bravčového mäska v tlakovom hrnci, 10 minút som podusila mäsko, po 10-tich minútach som pridala zemiaky a výsledok bol znamenitý. Uhorka k tomu, paráda. Dlho som nerobila, ďakujem za pripomenutie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (22.7.2010, 23:15) |
vyborny tip Tlakovy hrniec mam pomerne kratko a uz som si ho velmi oblubila. Najblizsie vyskusam toto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (17.9.2009, 22:39) |
Toto jedlo mám rada. Robieva to moja mamina. Len sa čudujem, že ti stačilo 10 min na udusenie Ja to väčšinou dusím oveľa dlhšie. A môj muž nechce hovädzie ani jesť kvôli tomu, že sa dlho dusí a navyše tára, že to mäso tvrdne, čím sa dlhšie dusí. Som z toho jeleň. Poradíš?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.9.2009, 22:52) |
Kika, mäso najprv podusím zvlášť, v tlakovom je to bleskovka a potom mi už stačí ozaj len okolo tých 10 min, už spolu so zemiakmi. Zasa na druhej strane, čas dusenia závisí aj od hovädziny, ale na tlakový hrniec nedám dopustiť. Keď som ich ešte nemala /mám veľký, aj malý/, tak to dusenie v klasickom hrnci trvalo tiež veľmi dlho. Takto je to za malú chvíľku, niekedy aj tých 20 min. na roštenku je už dlho a mäso sa rozpadáva, tak vždy len odhadom a potom ešte nechám pre istotu dodusiť. Dúfam, že som pomohla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.6.2009, 20:26) |
vyzerá to ako óbr mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.6.2009, 22:13) |
Ivetka, nepoznáš? Vieš, aké je to dobré? Tie zemiaky sa napijú šťavy z mäsa, fantastické, keď budeš mať chuť, vyskúšaj a ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |