. .. .. .. .. .. .
. .

Orechové keksy mňaaaaaaaaaaaaaaaam :-))))))))))))))))) - RECEPT 1552

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 13662 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 207 návštěvníkov)


Orechové keksy mňaaaaaaaaaaaaaaaam :-)))))))))))))))))


[ recept č. 1552 zo dňa  ]


Orechové keksy mňaaaaaaaaaaaaaaaam :-)))))))))))))))))


POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g hl. múky špeciál, 120 g rôznych druhov orechov - doporučujem pomiešať 2 druhy (ja mám osvedčené 60 g lieskovcov + 60 g mandlí alebo vlašských orechov - tie sú v tom úplne najlepšie), INÉ: formu srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech na pečenie, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

U nás sa po týchto keksíkoch - suchárikoch zapráši tak, že počas Vianoc ich musím opakovane piecť aj 5 krát!!! Veď vyskúšajte. Naše návštevy iný koláč nechcú!

Pozri obrázkový postup...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si sneh z 5 bielkov, múku a cukor doporučujem preosiať. Ja som tentokrát použila lieskovce a vlašské orechy.
Do snehu vmiešame najprv cukor....................
.....potom múku a nakoniec orechy.
Výsledná hmota bude vyzerať asi takto.
Vylejeme do vymastenej formy a šupneme do dobre vyhriatej trúby na 180 stupňov na minimálne 3/4 hodiny. NOVÁ VARIÁCIA: PO VYMASTENÍ SI FORMU VYSYPTE SEZAMOM A POTOM NALEJTE CESTO - robila som to takto na Veľkú noc prvý krát a mňam mňam, nemalo chybu!!!
Pečieme asi do takejto farby. Vrch sa nám trochu zodvihne.
Po upečení ešte HORÚCE AJ S FORMOU zabalíme do alobalu a necháme stáť do druhého dňa. Orechy musia natiahnuť vlhkosť, aby sa dali potom pekne natenučko pokrájať.
Keď ho na druhý deň vyklopíme, malo by to vyzerať takto
Nakrájame na tenučké plátky. Dobrý ostrý nôž je výhodou :-)))
A na záver ich porozkladáme na plech a necháme sušiť na 150 stupňoch, ja dávam dva plechy naraz, na teplovzdušnom režime kým keksíky nestvrdnú a nezružovejú.
Nuž a tu je výsledok. Chrum - chrum. Dúfam, že do zajtrajšej oslavy vydrží aspoň polovica :-)))) Dobrú chuť!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< METROVY KOLAC Z BB KEKSOV | Orechové keksy mňaaaaaaaaaaaaaaaam :-))))))))))))))))) | Zeleninka v aspiku (na chlebíčky) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 68 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (24.12.2018, 6:10)
(darecek)no ešte ich upečiem..vyzerajú zaujímavo (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (23.12.2018, 20:31)
Neskutočne dobré (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika P. (monika937) ID 52694 (14.12.2016, 21:41)
Vyzeraju super
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (18.12.2014, 14:01)
Viete mi niekto, pls, povedat dlzku formy? Mam pocit, ze ja mam kratsiu ako vyzera na fotke... Pripadne dala by sa pouzit forma na biskupsky chlebik - taka hranata?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (18.12.2014, 20:59)
Tieto sucháriky tiež milujem a poznám ich pod názvom "Bielkové sucháre".Najbežnejší rozmer formy je 30cm. Ja robím toto množstvo v takej a je to O.K. Forma sa môže použiť akákoľvek, akurát to bude mať iný tvar.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (23.12.2014, 21:54)
Dakujem za odpoved (F) Prvykrat sa mi podarili (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (andula098) ID 73898 (1.1.2013, 13:44)
:-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (andula098) ID 73898 (1.1.2013, 13:19)
:-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (18.12.2012, 12:44)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (30.10.2012, 9:58)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jozef V. (dodo1971) ID 251020 (30.10.2012, 9:52)
Doporučujem do cesta pridať 3 lyžice oleja. Potom to je dobré .... Jozef V.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (30.10.2012, 9:24)
Aj ja ich pečiem väčšinou spolu s vianočnými koláčikmi, keď ostáva veľa bielkov..... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (30.10.2012, 8:30)
tieto som urobila vcera (Y) z dvojitej davky :-$ :-$ :-$, len co teraz? mam 10 zltkov (smich) Sice lubim prazenicu, ale zda sa mi to uz aj mne dost. Asi ich uprazim a bude z nich vajickova natierka :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina K. (kkatka81) ID 326170 (upravené 5.3.2017, 14:10)
Zo žĺtok odporúčam urobiť vajcový likér:

5 žĺtok
5 PL miernych práškového cukru (preosiať)
1 vanilkový cukor
Vymiešame do peny a pridáme:
1 sladené salko
Premiešame a malým prúdom primiešame
250 ml Rum = cca 800 ml likéru
Kto chce viac alkoholické, zvyšok stačí doliať naraz.

Na zdravie!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (8.1.2012, 10:40)
(clamp) (clamp) (clamp)...počula som na tie sušienky toľko chvály..určite vyskúšam...vyzerajú fantastický (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (Andyoli) ID 80919 (1.11.2011, 17:11)
uplne mnamkove (Y) (Y) (Y) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
petra g. (petulik254) ID 168502 (19.12.2010, 18:39)
ja som robila kekse dnes,ale prasklo mi to zvrchu :-(.....no hádam aspoň chuťovo budú super.Recept poznám od krstnej,no nikdy som to nerobila....je to velká mňamka :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (4.7.2010, 15:25)
Tento recept veľmi dobre poznám...nikdy som si nevedela rady kde robím chybu, že sa mi zle krájal ale už viem a dakujem za super grif s alobalom.., robila som ho minulý týžden a už na tretí po nom nebolo ani slíchu...ani mrku xixix..... (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beáta F. (bejatka) ID 13662, mimibazar.sk/bejatka (27.10.2010, 19:30)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (29.3.2010, 21:09)
Nuž, práve sa pečie dala som mandle, orechy a lieskovce, dúfam to dobre dopadne, pretože mi stále zvýšia bielka z mojich lineckých, takže by som ich v budúcnosti vedela dobre zúžitkovať zajtra sfinišujem a dám vedieť (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (30.3.2010, 19:29)
upečené, pochválené, tie prepečené oriešky v tom sú eňo-ňuňo!!!! |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beáta F. (bejatka) ID 13662, mimibazar.sk/bejatka (23.6.2010, 19:19)
(clamp) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (23.3.2010, 21:07)
Vyzerajú nesmierne chutne (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (9.1.2010, 12:10)
vynikajuce, robila som ich na Vianoce a piekla som ich na 180 st cca 8-10 minut, nemusia sa susit (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beáta F. (bejatka) ID 13662, mimibazar.sk/bejatka (18.1.2010, 18:33)
tak mame dalsiu inovaciu. ja osobne ich tiez povyjedam zopar nevysusenych, ale ked v rure trochu ten cukor este skaramelizuje, nemaju chybu :-) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana L. (zuzina56) ID 34705, mimibazar.sk/zuzina56 (8.1.2010, 13:46)
Beata, potvrdzujem ze Tvoj recept na suchariky je sueeeeer!!!!!!! (Y) :-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beáta F. (bejatka) ID 13662, mimibazar.sk/bejatka (18.1.2010, 18:32)
som rada, ze sa pacili (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (20.12.2009, 9:21)
(Y) (Y) (Y) (Y)DAKUJEEME (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beáta F. (bejatka) ID 13662, mimibazar.sk/bejatka (18.1.2010, 18:32)
nech chutí (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 68 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu