Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Ryba po grecky
[ recept č. 15577 zo dňa 23.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
rybie filety ( na osobu pocitajte 1 kus), mrkva 4 kusy, petrzlen 2 kusy, zeler cca take mnozstvo ako je petrzlenu , 1 vacsia cibula, bobkovy list 2-3 kusy, 4-5 bobiek noveho korenia, sol , vegeta, c. ml. korenie, korenie na ryby, moze trochu chilli, ak mate radi pikantne, olej 2-3 PL, cca 100 g masla, 1 mala konzerva paradajkoveho pretlaku, 2 PL dobreho kecupu. Z uvedenych surovin som urobila papkanicko pre dve osoby
POSTUP PRÍPRAVY
velmi jednoduchy, nie je co pokazit. Tato mnamka je velmi univerzalna lebo je vyborna ako teple jedlo podavane so zemiakovou kasou alebo aj na studeno a vtedy postaci iba chlebik, prip. pecivko.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
pripravime si zeleninku a rybie filety. Filety nakrajame na mensie kusky, osolime, okorenime |
![]() |
na panvici rozpustime maslo a rybky opecieme do zlatista |
![]() |
do misy nastruhame na "jablkovom" struhadle zeleninu |
![]() |
nadrobno pokrajanu cibulku spenime na 2-3 PL oleja |
![]() |
pridame postruhanu zeleninu |
![]() |
osolime, pridame vegetu, c. ml. korenie ( ja som pridala aj kapanek chilli sladkej omacky), bobkovy list, nove korenie, a prikryte dusime na miernom ohni za obcasneho premiesania cca 20 minut, kym nam zeleninka nezmakne. Podliala som maslovym vypekom z rybiek a pridanim asi 0,5 dcl vody (uplne malinko, len aby sa zeleninka "nepriskvarila") |
![]() |
ked je zelnina makka, pridame paradajkovy pretlak a kecup. Premiesame, nech sa nam hmota pekne spoji. Cca 3 minutky a odstavime zo sporaka. |
![]() |
takto vyzera zelninova masa po odstaveni zo sporaka |
![]() |
na spodok misy ulozime trochu zo zeleninovej masy a na nu ulozime opecene rybie filetky.Pri ukladani masy zaroven vyberieme bobkovy list a gulky noveho korenia |
![]() |
prikryjeme zvysnou masou, nechame vychladnut, uzatvorime a dame do chladnicky. Ak podavame ako teple jedlo, doporucujem so zemiakovou kasou |
![]() |
dobru chut |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.5.2011, 19:51) |
Ivanka, tesim sa, dakujem za spravicku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.6.2009, 19:22) |
Aj mňa tento recept zaujal, ja mám dojem, že je to vlastne niečo na spôsob ako tuniak v zeleninovej omáčke, keďže sa to konzumuje studené, možno sa však mýlim. Ale vyzerá to sľubne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.6.2009, 19:39) |
Anka nepoznam ten receptik a pritom ja tuniaka velmi mozem. Ak ti pride pod ruku link, tak ho hod sem, nech vyskusame. Tento recept nema chybu. Samo , pre toho , kto ma rad rybky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.6.2009, 20:20) |
Adrika, mala som na mysli tuniaka z konzervy a tú určite poznáš |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.6.2009, 20:52) |
Anka nepoznam . Ak mas recept, tak daj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.6.2009, 21:44) |
Vdaka filmuska, ale ja taketo salaty nekupujem. Mala som skor na mysli domacu vyrobu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.6.2009, 9:50) |
Ja som To Adika nejako nepochopila..........na konci pises :prikryjeme zvysnou masou, nechame vychladnut, uzatvorime a dame do chladnicky.To ma este cele postat? Alebo sa to meze konzumovat hned?Mne sa ento receptusik lubi.skusila by som...............a slo by to aj s kuracinko,ze?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.6.2009, 19:36) |
Lubka, vpredu som pisala, ze je to velmi univerzalne papkanicko lebo sa da konzumovat ako teple jedlo, vtedy doporucujem ako prilohu zemiakovu kasu alebo studene vtedy staci chlebik alebo pecivko. Odlozime do chladnicky iba v pripade, ze chceme konzumovat ako salatik. Mne osobne to viac chuti nastudeno. Neviem sa toho dojest. Neviem ako to chuti s kuracinkou, este som neskusala, ale vermi, ze tie rybie filetky opecene na masle tam pasuju jak .... vies co, nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |