jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)
Zaváraná kapia- recept na nálev v oleji
[ recept č. 15961 zo dňa 7.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na 3kg kapie (červenej papriky) potrebujeme:
1 a 1/2l vody, 350ml octu, 1 a 1/2 PL soli, 50g cukru, 10 zŕn čierneho korenia, 2-3 bobkové listy, 150-200ml oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny prevaríme a necháme ochladiť. Zatiaľ si umyjeme zaváracie poháre, kapiu nakrájame na hrubšie alebo tenšie pásiky(ako máte radi) a nakoniec ju zalejeme. Sterilizujeme 5min. |
 | dana p. (dankapaj) ID 32511, mimibazar.sk/dankapaj (10.9.2013, 18:19) |
super receptík zásoby na zimu sú už spravené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.6.2013, 7:47) |
Toto som dlho hľadala ďakujem pekne za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.6.2013, 8:55) |
to som rada Soni, že som pomohla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera D. (Scarlettka) ID 58854 (17.4.2012, 16:45) |
ahoj,prosím neviete mi niekto poradiť kam všade sa hodí táto zavaraná kápia okrem majonézového šalátu? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.4.2012, 15:38) |
u nás ide najmä na chlebíky, k pečivu či hrianke, ale mnohí ju dávajú aj do mäsových či syrových rolád |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (22.9.2009, 15:13) |
ďakujem Inge, našim veľmi chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Oľga Z. (Olga1) ID 106330 (31.7.2009, 19:41) |
ja si urobím nálev ako na uhorky z "Deka", kápiu očistím, prerežem napoly, dám trocha obvariť, len chvíľočku aby paprika bola ohybnejšia - takto upravenej papriky sa zmestí do pohárov oveľa viac, zalejem lyžicou oleja a uvareným nálevom, uzatvorím viečkom a dám sterilizovať. Je výborná.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (8.7.2009, 16:43) |
jéj, tak to som si ani nevšimla... to bude asi tým, že som hľadala v receptoch názov "kapia"... ináč aj u nás takéto domáce zaváraniny idú rýchlo..človek aby pomaly zväčšoval záhradu a každý rok pestoval viac a viac ale čo už, niet nad domáce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |